Børnebøger Bøger om sport Fagbøger Inspirationslister og guides Læs let bøger

Vild med fodbold? De bedste fodboldbøger til hele familien

Læs med landsholdet, VM, Vm i fodbold, fodboldbøger, fodbold, landsholdet, triumfen, kend de største fodboldklubber

Har du og familien styr på de bedste fodboldhistorier, de sjoveste facts og de vildeste legender?

Vi er mange der er vilde med fodbold, så derfor har vi strikket en liste sammen med fodboldbøger til hele familien, hvor der er rig mulighed for at nørde løs, komme helt tæt på de danske landsholdspillere og historiens største stjerner.

LÆS OGSÅ: Til dig der savner sport. 15 gode bøger om alt fra fodbold til Formel 1

… Ja, og så har vi også sørget for lidt underholdning til fodboldfornægterne, når resten af familien bliver ramt af boldfeberen.

Herunder finder du de bedste fodboldbøger, der er værd at dykke ned i inden, at EM 2020 går løs lige om lidt, så du både har styr på de danske og udenlandske spillere og de bedste taktikker.

Til de yngste fodboldfans

bøger med lyd, sjov med lyd, børnebøger, papbøger, fodbold

Larmende fodboldkamp

Finalekampen er klar til at gå i gang. Dommeren fløjter – nu begynder kampen! 

Tryk på knapperne, og hør alle lydene fra den larmende fodboldkamp. Larmende fodboldkamp er perfekt til børn fra 18 mdr.


 

Peter Pedal spiller fodbold

Peter Pedal spiller fodbold

Da Peter Pedal en dag går tur i parken, ser han nogle af sine venner spille fodbold. Peter forsøger at være med i kampen, men han kan slet ikke finde ud af reglerne.

Heldigvis bliver han inviteret med på fodboldskole og bliver hver dag en lille smule bedre til at spille, selvom han både er utålmodig og lidt glemsom. Kan Peter mon nå at lære alle reglerne, inden han skal spille sin første rigtige kamp? Peter Pedal spiller fodbold er en sød historie til børn i alderen 3+.


Til dem, der lige har lært at læse selv

Læs med landsholdet

Læs med landsholdet, Kasper Schmeichel

Lær at læse med de største danske fodboldstjerner.

I Læs med landsholdet-bøgerne fortæller forskellige landsholdspillere blandt andet, hvordan de begyndte at spille fodbold, hvordan det er at spille på landsholdet, og hvad der foregår i kulisserne, når landsholdet er samlet.

Bøgerne er lavet i samarbejde med DBU og er fyldt med flotte fodboldfotos og masser af historier og facts. Teksten er læsepædagogisk bearbejdet og beregnet til fodboldglade piger og drenge i 2.-3. klasse.Til alle fightere og grinebidere

Bækager Boldklub 1 – Tæsk og tuba

Bækager Boldklub, fodbold, fodboldbog, fodboldbøger, vm i fodbold, landsholdet, læs med landsholdet, ole sønnichsen, jesper roos

Bækager Boldklub er en sjov, skør og skæv serie om at kæmpe for noget, selvom man måske er vildt dårlig til det. Og så handler det også om venner og sammenhold.

Man behøver ikke at være fan af fodbold, for at læse denne serie, for du griner alligevel af de sjove unger og deres trænere.

Bækager Boldklub har mistet alle deres dygtige fodboldspillere og står nu tilbage med B-holdet, som hovedsagelig består af knap så dygtige spillere. Faktisk ret dårlige spillere.

Men som lille provinsby er man ikke klar til at give op, og med begejstring, kampvilje og lidt stammedans fra altmuligmanden skal det da nok lykkes at få et resultat, der går over i fodboldhistorien … som det dårligste nogensinde.Til fodboldnørderne

EM 2020 – Bogen med landsholdet

Endelig er det tid til EM i fodbold!
Jubiii, så skal vi snart se EM i fodbold i fjernsynet.
Og hvis du går og glæder dig, er her en bog med alt det, du behøver at vide for at blive fuldstændig klar.

Bogen indeholder nemlig interviews med alle spillere fra det danske landshold og deres nye landstræner Kasper Hjulmand.

Der er quiz, og du møder de største stjerner, gennemgår favoritterne og den rummer selvfølgelig også nationalsangen, som er god at kende, når Danmark skal spille.

Desuden finder du i bogen en playliste med landsholdssange, kampprogram, hvor du selv kan udfylde resultater, historier med de største øjeblikke i dansk landsholdsfodbold og fede billeder af de danske spillere – og det hele er lavet sammen med DBU, så det er bare om at trække i trøjen og blive klar!

Fra ca. 8 år.

Du kan købe EM 2020 – Bogen med landsholdet online, eller i din nærmeste boghandel.


Min største kamp

min største kamp

Min største kamp er flere generationer af danske fodboldstjerners egne øjenvidneberetninger om deres største kamp. Aldrig før har så mange fodboldstjerner – fra Brian Laudrup, Peter Schmeichel og Jon Dahl Tomasson til Kasper Schmeichel, Christian Eriksen, Nadia Nadim og mange flere –optrådt i en bog sammen. Alle fortæller de her om deres absolut største fodboldøjeblik.

Læs fx om Christian Eriksens sparketræning inden hattrickkampen mod Irland i 2017, få John “Faxe” Jensens egen historie om at “ramme den lige i røven” i EM-finalen, og kom med tilbage til en anden fodboldtid, da Sepp Piontek skulle dække verdensstjernen Pelé op i en landskamp i Brasilien.

Du kan købe Min største kamp online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Verdens 100 bedste fodboldspillere

Verdens 100 bedste fodboldspillere 2020

Hvem var de 100 bedste fodboldspillere i 2020?

To af Danmarks mest populære fodboldeksperter, Per Frimann og Carsten Werge, ser tilbage på et anderledes fodboldår – hvor alle turneringer blev sat i stå af en virus inden den spændende slutfase.

Er nr. 1 igen en forsvarsspiller? Er Messi og Ronaldo stadigvæk i top 3? Hvor mange danskere er på listen? Historierne om hver enkelt profil er krydret med fotos, facts samt personlige iagttagelser fra Werge & Frimanns rejser rundt i Europa til de største klubber og stadioner.

Du kan købe Verdens 100 bedste fodboldspillere 2020 online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Til dig, der vil bag om kulisserne

Det er genialt, det der

Det er genialt, det der De største kampe, stadioner og stjerner af Carsten Werge & Svend Gehrs & Flemming Toft

Tre af landets bedste fodboldkommentatorer gennem sammenlagt mere end fem årtier tager os med til deres største oplevelser med fodbold.

I Det er genialt, det der fortæller Svend Gehrs, Flemming Toft og Carsten Werge om minderige kampe, om møderne med de største stjerner, og de tager os med bag kulisserne på de bedste og de værste stadioner. De diskuterer også deres helt særlige fælles arbejde, udviklingen inden for både teknik og professionel fodbold, deres forberedelse og egen unikke stil – og fordele og ulemper ved at have en medkommentator!


Til dig, der vil tæt på

Jagten på frihed

Jagten på frihed er William Kvists åbenhjertige beretning om livet på fodboldens førsteklasse på godt og ondt.

Selv om han er en af de mest rutinerede på det danske landshold, har spillet i både Bundesligaen og Premier League og i dag er anfører i FCK, har han mange gange overvejet, om han overhovedet passede ind i en verden med store lønninger, koleriske trænere, dyre spilleragenter og ikke mindst machokulturer.

Læs også: William Kvist og jagten på det sidste punktum

William Kvist har altid gjort tingene anderledes og omgivet sig med mentaltrænere, kostvejledere og behandlere. I bogen giver han et sjældent indblik i kampen for at overleve som topspiller i international fodbold og finde sin plads i den store fodboldmaskine.

Du kan købe Jagten på frihed, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Til fodboldfornægteren, der skal underholdes, når resten af familien nørder bold …

Sommeren byder også på en masse spændende (læse)oplevelser uden for fodboldverdens verden. Læs med her

5 sommerbøger du virkelig gerne vil læse

15 smukke moderne dannelsesromaner og fortællinger om en opvækst

Bøger med indbygget rejselyst