Børnebøger Bøger om sport Fagbøger Inspirationslister og guides Læs let bøger

Vild med fodbold? De bedste fodboldbøger til hele familien

Læs med landsholdet, VM, Vm i fodbold, fodboldbøger, fodbold, landsholdet, triumfen, kend de største fodboldklubber

Har du og familien styr på de bedste fodboldhistorier, de sjoveste facts og de vildeste legender?


Vi er mange der er vilde med fodbold, så derfor har vi strikket en liste sammen med fodboldbøger til hele familien, hvor der er rig mulighed for at nørde løs, komme helt tæt på de danske landsholdspillere og historiens største stjerner.

LÆS OGSÅ: Til dig der savner sport. 15 gode bøger om alt fra fodbold til Formel 1

… Ja, og så har vi også sørget for lidt underholdning til fodboldfornægterne, når resten af familien bliver ramt af boldfeberen.

Herunder finder du de bedste fodboldbøger, der er værd at dykke ned i inden, at EM 2020 går løs lige om lidt, så du både har styr på de danske og udenlandske spillere og de bedste taktikker.

Til de yngste fodboldfans

bøger med lyd, sjov med lyd, børnebøger, papbøger, fodbold

Larmende fodboldkamp

Finalekampen er klar til at gå i gang. Dommeren fløjter – nu begynder kampen! 

Tryk på knapperne, og hør alle lydene fra den larmende fodboldkamp. Larmende fodboldkamp er perfekt til børn fra 18 mdr.


 

Peter Pedal spiller fodbold

Peter Pedal spiller fodbold

Da Peter Pedal en dag går tur i parken, ser han nogle af sine venner spille fodbold. Peter forsøger at være med i kampen, men han kan slet ikke finde ud af reglerne.

Heldigvis bliver han inviteret med på fodboldskole og bliver hver dag en lille smule bedre til at spille, selvom han både er utålmodig og lidt glemsom. Kan Peter mon nå at lære alle reglerne, inden han skal spille sin første rigtige kamp? Peter Pedal spiller fodbold er en sød historie til børn i alderen 3+.


Til dem, der lige har lært at læse selv

Læs med landsholdet

Læs med landsholdet, Kasper Schmeichel

Lær at læse med de største danske fodboldstjerner.

I Læs med landsholdet-bøgerne fortæller forskellige landsholdspillere blandt andet, hvordan de begyndte at spille fodbold, hvordan det er at spille på landsholdet, og hvad der foregår i kulisserne, når landsholdet er samlet.

Bøgerne er lavet i samarbejde med DBU og er fyldt med flotte fodboldfotos og masser af historier og facts. Teksten er læsepædagogisk bearbejdet og beregnet til fodboldglade piger og drenge i 2.-3. klasse.Til alle fightere og grinebidere

Sallys far får fodboldfeber

Sallys far vil virkelig gerne have, at Sally starter til fodbold, og heldigvis siger hun ja. Men hun når knap nok at starte, før fodboldfeberen rammer far. Han køber helt vildt meget udstyr, hepper højere end alle de andre forældre, og han blander sig i trænerens taktik. 

Det viser sig, at Sally faktisk er ret god til fodbold, selvom far går langt mere op i det, end hun selv gør. Faktisk bliver far så ivrig, at han ender med at spænde ben for både Sally og sig selv.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Sallys far får fodboldfeber online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Bækager Boldklub 1 – Tæsk og tuba

Bækager Boldklub, fodbold, fodboldbog, fodboldbøger, vm i fodbold, landsholdet, læs med landsholdet, ole sønnichsen, jesper roos

Bækager Boldklub er en sjov, skør og skæv serie om at kæmpe for noget, selvom man måske er vildt dårlig til det. Og så handler det også om venner og sammenhold.

Man behøver ikke at være fan af fodbold, for at læse denne serie, for du griner alligevel af de sjove unger og deres trænere.

Bækager Boldklub har mistet alle deres dygtige fodboldspillere og står nu tilbage med B-holdet, som hovedsagelig består af knap så dygtige spillere. Faktisk ret dårlige spillere.

Men som lille provinsby er man ikke klar til at give op, og med begejstring, kampvilje og lidt stammedans fra altmuligmanden skal det da nok lykkes at få et resultat, der går over i fodboldhistorien … som det dårligste nogensinde.Til fodboldnørderne

Der er antal på alt

Der er antal på alt er Lars Høghs fortælling om et liv med topfodbold.

Høgh har bevæget sig fra at være amatørmålmand i 1970’erne til at blive en del af landsholdet og spille VM i Mexico i 1986. Det er fortællingen om det populære landsholds succes i 1980’erne indefra – og frem til nutidens landshold, hvor Lars Høgh har en prominent rolle som målmandstræner.

Det er også en fortælling om ukuelig optimisme, selv når alvorlig sygdom bliver en fast del af ens hverdag. Lars Høgh åbner op for sit liv med kræft i bugspytkirtlen, og hvordan han har formået at forblive positiv, selv når tankerne er allermørkest.

Du kan købe Der er antal på alt online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.Vejen til Wembley

Vejen til Wembley, Anders Kjærbye, Ole Sønnichsen

Med flot spil, mageløst sammenhold og kæmpestort mod skrev fodboldlandsholdet sig under EM 2021 dybt ind i hjertet på danskerne og skabte en fodboldfeber, der ikke er set siden EM-triumfen i 1992.

Vejen til Wembley går bag om fodboldsommeren og fortæller i billeder og ord om forvandlingen fra kollaps og chok til jubel og folkefest. Anders Kjærbye var som den eneste fotograf sammen med landsholdet alle timer i døgnet, og det er hans unikke billeder, der tager dig med til landsholdslejren, på træningsbanen og i omklædningsrummet.

Kom helt tæt på de store opgør mod Finland, Belgien, Rusland, Wales, Tjekkiet og England. Læs interviews med bl.a. Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Pierre-Emile Højbjerg, Mikkel Damsgaard, Michael Laudrup og Peter Schmeichel, samt et forord skrevet af landstræner Kasper Hjulmand.

Du kan købe Vejen til Wembley online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.Faxe

Faxe – Den ramte jeg sgu lige i røven … er en fortælling om John “Faxe” Jensen, der bragede sig ind i dansk fodboldhistorie med et kraftfuldt højrebensskud til 1-0 mod Tyskland i EM-finalen i 1992. 

Men hans karriere bød på meget, meget mere end det. 30 år i professionel fodbold, ni danske mesterskaber med Brøndby IF, Årets Spiller i Danmark i 1987 og meget, meget mere er en del af Faxes vilde historie.

Bogen er rigt illustreret med forord af Peter Schmeichel, interviews med bl.a. Michael Laudrup og Steve Bould – og en helt særlig hilsen fra forsvarslegenden Tony Adams.

Du kan købe Faxe online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 23 juni.


Min største kamp

min største kamp

Min største kamp er flere generationer af danske fodboldstjerners egne øjenvidneberetninger om deres største kamp. Aldrig før har så mange fodboldstjerner – fra Brian Laudrup, Peter Schmeichel og Jon Dahl Tomasson til Kasper Schmeichel, Christian Eriksen, Nadia Nadim og mange flere –optrådt i en bog sammen. Alle fortæller de her om deres absolut største fodboldøjeblik.

Læs fx om Christian Eriksens sparketræning inden hattrickkampen mod Irland i 2017, få John “Faxe” Jensens egen historie om at “ramme den lige i røven” i EM-finalen, og kom med tilbage til en anden fodboldtid, da Sepp Piontek skulle dække verdensstjernen Pelé op i en landskamp i Brasilien.

Du kan købe Min største kamp som e-bog her, finde den på dit lokale bibliotek.


Verdens 100 bedste fodboldspillere 2021

Verdens 100 bedre fodboldspillere 2021, carsten werge, per frimann

To af landets mest fremtrædende fodboldeksperter ser tilbage på et spændende fodboldår præget af EM-slutrunden og fortsatte kampe på tomme stadioner. Og hvem var egentlig verdens bedste fodboldspillere i 2021?

Er Messi og Ronaldo stadig i top, eller er der kommet nye og bedre spillere til? Det giver Per Frimann og Carsten Werge sit bud på i årets udgave af Verdens 100 bedste fodboldspillere.

I bogen kan du også finde friske billeder af alle spillerne samt de væsentligste facts om deres karriereforløb, bedrifter og særlige talenter. 

Du kan købe Verdens 100 bedste fodboldspillere 2021 online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel fra d. 2 november.


Til dig, der vil bag om kulisserne

Det er genialt, det der

Det er genialt, det der De største kampe, stadioner og stjerner af Carsten Werge & Svend Gehrs & Flemming Toft

Tre af landets bedste fodboldkommentatorer gennem sammenlagt mere end fem årtier tager os med til deres største oplevelser med fodbold.

I Det er genialt, det der fortæller Svend Gehrs, Flemming Toft og Carsten Werge om minderige kampe, om møderne med de største stjerner, og de tager os med bag kulisserne på de bedste og de værste stadioner. De diskuterer også deres helt særlige fælles arbejde, udviklingen inden for både teknik og professionel fodbold, deres forberedelse og egen unikke stil – og fordele og ulemper ved at have en medkommentator!


Til dig, der vil tæt på

Jagten på frihed

Jagten på frihed er William Kvists åbenhjertige beretning om livet på fodboldens førsteklasse på godt og ondt.

Selv om han er en af de mest rutinerede på det danske landshold, har spillet i både Bundesligaen og Premier League og i dag er anfører i FCK, har han mange gange overvejet, om han overhovedet passede ind i en verden med store lønninger, koleriske trænere, dyre spilleragenter og ikke mindst machokulturer.

Læs også: William Kvist og jagten på det sidste punktum

William Kvist har altid gjort tingene anderledes og omgivet sig med mentaltrænere, kostvejledere og behandlere. I bogen giver han et sjældent indblik i kampen for at overleve som topspiller i international fodbold og finde sin plads i den store fodboldmaskine.

Du kan købe Jagten på frihed, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Til fodboldfornægteren, der skal underholdes, når resten af familien nørder bold …

Sommeren byder også på en masse spændende (læse)oplevelser uden for fodboldverdens verden. Læs med her:

5 sommerbøger du virkelig gerne vil læse

15 smukke moderne dannelsesromaner og fortællinger om en opvækst

Bøger med indbygget rejselyst