Ulven er løs, ulv, ulven, højtlæsning, sebastian klein, børnebøger, fakta om ulven

Illustration: Jon Klassen. 

Ulven er løs! Men hvad er den egentlig for en størrelse? Og skal man være bange for ‘den store stygge ulv’? Det er vi vist mange børn og voksne, der grubler over for tiden.

Én ting er sikker – der findes et væld af gode historier, sange, eventyr, fabler og tegneserier om ulven. Ulven er et af verdens mest interessante dyr. Bare spørg Sebastian Klein! Her er fire børnebøger, der byder på alt fra fakta til vilde historier om det gråpelsede og fascinerende dyr.

Til højtlæsningshyggen

ulven er løs, ulv, ulven, højtlæsning

En ulv, en and og en mus

af Mac Barnett & illustreret af Jon Klassen

En ulv, en and og en mus er en finurlig og underholdende billedbog.

En tidlig morgen bliver en lille mus slugt af en ulv. Musen frygter for sit liv, men møder så en and i ulvens mave:

“Jeg blev ganske vist slugt,” sagde anden, “men jeg har ingen planer om at blive ædt!” Måske er det slet ikke så dumt at blive slugt af en ulv? Fra ca. 3 år.

Du kan læse mere om En ulv, en and og en mus her

Til de nye læsere

ulven er løs, ulv, ulven, sebastian klein,

Læs med Sebastian Klein: Ulven

af Sebastian Klein & illustreret af Claus Rye Schierbeck

Ulven er et af verdens mest interessante dyr. Bare spørg Sebastian Klein! Læs med Sebastian om ulven en bog fyldt med flotte fotos og illustrationer, seje facts og gode historier. Du kan læse om dens levesteder, føde og størrelse, men også da Paris blev angrebet af et ulvekobbel for næste 600 år siden.

Bogen er læsepædagogisk bearbejdet og beregnet til dyreglade læsere i 2.-3. klasse. Når barnet læser en fagtekst, læser det ikke blot en god historie – det tilegner sig ny viden inden for et emne.

Tidlig faglig læsning er med til at styrke barnets forståelse og interesse for fagtekster, hvilket er en stor hjælp i forhold til de forskellige fag i folkeskolen, barnet møder, samt barnets videre uddannelse. Fra 7 år.

Du kan læse mere om Læs med Sebastian Klein – Ulven her

Til tegneserieelskeren

ulven er løs, ulv, ulven, valhalla, peter madsen

Valhalla 1: Ulven er løs

af Hans Rancke-Madsen & Peter Madsen

I Ulven er løs trækker det op til uvejr, og snart ankommer tordenguden Thor og hans frænde Loke til den gård, hvor søskendeparret Tjalfe og Røskva bor. Thor tager dem med til gudernes land, Asgård, hvor de to menneskebørn nu hvirvles ind i en eventyrlig historie, hvor den frygtede Fenrisulv slipper løs og truer freden i Asgård …

Du kan læse mere om Valhalla 1: Ulven er løs her.