Børnebøger Fagbøger Inspirationslister og guides

Fis og flatulens. Bøger om prutter til store og små

bøger om prutter, prut, prutter, kan den prutte, bogen om prutter, 101 ting du kan lave mens du er på toilettet


Vi gør det allesammen. Altså prutter. Og selvom mange finder de ildelugtende gasser ækle og frastødende, så er det nu en gang et sjovt – og overraskende fascinerende – emne, der kan få de fleste til at trække på smilebåndet.Måske du aldrig har hørt ordet “flatulens” før, men ordet “prut” kender du helt sikkert. Faktisk henviser begge ord til én og samme ting; nemlig det fænomen, der opstår ved forøget dannelse og senere afgang af tarmluft gennem endetarmsåbningen.

Men hvorfor overhovedet snakke – for slet ikke at tale om at skrive bøger – om prutten? Det er der en ganske god grund til: Fordi prutter faktisk er virkeligt interessante.

Vi har derfor samlet tre af de bedste bøger om prutter. Der er Bogen om prutter, der er fyldt med prutterelateret underholdning til børn. Tag også et kig på bogen Kan den prutte?, som på videnskabelig vis giver dig svar på alle de spørgsmål, du måtte have om fis og fauna. Og endeligt er der 101 ting du kan lave mens du pøller – her forklarer titlen nok det hele.


Kan den prutte? af Nick Caruso og Dani Rabaiotti

Kan den prutte?, pruttebog, bøger om prutter, Nick Caruso, Dani Rabaiotti,

Fup eller fakta om fis og fauna. Kan den prutte? af zoolog Dani Rabaiotti og økolog Nick Caruso har toppet New York Times’ bestsellerliste og er den ultimative guide til dyreprutter.

Læs også: Nødlandede fly, drivhusgasser og fiskebøveser. Her er 8 ting, du nok ikke vidste om dyreprutter

Her kan du læse en videnskabelig (men stadig hylende morsom) beretning om 80 dyr og deres meget forskellige forudsætninger for at lukke luft ud.

Få bl.a. svar på, hvorfor hyæner slår nogle af de værste stinkere i dyreriget, og hvad der sker, hvis den vestindiske manat lider af forstoppelse. Og bliv ikke mindst klogere på, hvordan dyr bruger prutter til både at kommunikere, forsvare sig og angribe med.

Du kan købe Kan den prutte? online her eller i din lokale boghandel.


Bogen om prutter af P. Ruth Jørgensen

Bogen om prutter, P. Ruth Jørgensen, bøger om prutter, pruttebog, børnebog, børnebøger

P. Ruth Jørgensen synes ærlig talt, at prutten er noget overset. Det vil hun gerne lave om på, og derfor har hun skrevet Bogen om prutter, en hyldestbog til prutten fyldt med P. Ruth Jørgensens erfaringer fra et langt liv med prutten som trofast følgesvend.

Læs også: Hyldestbog til prutten: Alt du skal vide om de ildelugtende gasser

Kort fortalt får du i Bogen om prutter svar på alt, hvad der at vide om prutter, lige fra berømte pruttemestre til fup og fakta om stinkere. Samtidigt er bogen krydret med opskrifter på gasskabende mad, vitser, quizzer, spil og en masse andre sjove aktiviteter.


Du kan købe Bogen om prutter online her eller i din lokale boghandel.


101 ting du kan lave mens du pøller

101 ting du kan lave mens du pøller, prutter, pruttebog, bøger om prutter, børnebog, børnebøger, aktivitetsbog

Det kan være drønkedeligt at gå på toilettet, især hvis det er et af de lidt længere besøg.

Heldigvis kan en god bog gøre hele forskellen, og der findes næppe nogen mere oplagt bog end 101 ting du kan lave mens du pøller til netop den opgave.

Her finder du en række sjove aktiviteter: Toilet-hjernevridere, puha-opgaver, LOL-toilet-jokes, toiletpapir-kunst og en hel masse andre sjove aktiviteter

Giv dig selv nogle udfordringer, og du vil forlade toilettet tilfreds og lettet på mere end en måde.


Du kan købe 101 ting du kan lave mens du pøller i din lokale boghandel eller låne den på biblioteket.