Børnebøger Bøger om sport Carlsen Fagbøger Sportsbøger til børn

Kend de største fodboldklubber – Fem sjove facts

Kend de største fodboldklubber, fodboldklubber, de største fodboldklubber, fodbold, christian mohr boisen

Hvorfor bliver man fodboldfan? Måske spiller du selv. Måske har du set en spiller, der er fantastisk. For mange sker der det, at de bliver fan af en bestemt klub. Man kan faktisk godt kalde det forelsket. Det kommer langsomt eller pludseligt. Du elsker klubben, og for nogle mennesker holder kærligheden hele livet.

Mere end en klub

Kend de største fodboldklubber er en lækker fagbog til fodboldnørder i alderen 8+, der præsenterer alt det, man skal have styr på om de 20 mest populære klubber i verden.

Her kan du læse om de største profiler gennem tiden, rækken af mesterskaber, største op- og nedture og en masse funfacts. Bogen indeholder alt det unikke, særlige og sjove, som kendetegner den enkelte klub præsenteret visuelt, lækkert og overskueligt.

“Du kan læse om FC Barcelona, der har mottoet ”Mere end en klub”, som også godt kunne være mottoet for bogen. Ikke fordi den handler om FC Barcelona, men fordi det er sådan, man har det, når man elsker en klub. Det er mere end en klub for dig. Det er kærlighed.” – Christian Mohr Boisen, Kend de største fodboldklubber 

Fem fodboldfacts

#1 Ajax

Klubbens logo viser en mand med en hjelm. Det er den trojanske krigshelt Ajax fra den græske mytologi. Ajax er kendt for sit store mod, der nogle gange er det, man kalder dumdristighed. Han har været en del af klublogoet siden 1928.

#2 FC Barcelona

Lionel Messi var kun 17 år, 3 måneder og 22 dage, da han debuterede for FC Barcelona mod. Espanyol den 16. oktober 2004. Den hidtil yngste spiller i FC Barcelonas historie.

#3 Bayern München

I loftet på Bayern Münchens museum hænger 101 fodbolde. Det er til minde om de 101 mål, klubben scorede i sæsonen 1971-72. Det er stadig rekord i Bundesligaen.

#4 Chelsea

Ron Harris har klubrekorden med 795 kampe fra 1961 til 1980. Han var anfører for Chelsea og blev kaldt The Chopper, fordi han savede angriberne midtover. En af de hårdeste engelske forsvarsspillere nogensinde. Og det siger ikke så lidt.

#5 Juventus

Der findes mange forskellige historier om, hvorfor Juventus spiller i sort- og hvidstribede trøjer. En af dem går på, at klubben egentlig havde bedt Nottingham Forest om et sæt spillertøj. Forest spillede i rødt, men ved en fejl fik Juventus tilsendt Notts Countys sortstribede trøjer.

Du kan læse meget mere om alle klubberne i bogen.

Kend de største fodboldklubber

af Christian Mohr Boisen

Kend de største fodboldklubber, fodboldklubber, christian mohr boisen

I Kend de største fodboldklubber finder du alt det, du skal vide om verdens 20 største fodboldklubber:

PSG, FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Bayern München, Borussia Dortmund, Juventus, Napoli, Inter, Milan, Roma, Ajax, Porto og Benfica.

Du kan låne Kend de største fodboldklubber på biblioteket.

Om Christian Mohr Boisen

Christian Mohr Boisen (f. 1970) er cand.mag. i dansk, forfatter, oversætter og ikke mindst fodboldjournalist. Han skriver for store dagblade og magasiner, blandt andet Børsen og Euroman.  Christian Mohr Boisen har tidligere været i redaktionen for fodboldmagasinet Player og har også skrevet for Manchester Uniteds officielle program.

Christian Mohr Boisen blandt andet forfatter til bøger om Messi, Zlatan og Kasper Schmeichel samt De største-serien om fodboldlegender og danske fodboldspillere, som henvender sig til børn.

“Jeg blev selv fan af en stor engelsk klub, der aldrig vandt noget, dengang jeg var ni år. Jeg havde set dem i fjernsynet og forelskede mig i klubbens spilledragt og spillestil. Så begyndte jeg at læse om klubben og interessere mig for historien. Selv om der gik mange år, før de vandt.” – Christian Mohr Boisen, Kend de største fodboldklubber

Du kan finde flere bøger af Christian Mohr Boisen her.