Børnebøger Carlsen Ole Sønnichsen Sjove børnebøger

Sådan bliver du den værste forælder på sidelinjen

bækager boldklub, fodbold, fodboldserie, curlingforælder, curlingforældre, forælder på sidelinjen

Som curlingforælder kan man godt blive presset over alle de hentninger og bringninger, arrangementer og økologiske grøntsagspakker, man skal klare. Derfor bringer Forlaget Carlsen her 10 tips til, hvordan du som forælder til et fodboldbarn, kan blive bedt om at holde dig langt væk fra grønsværen.

#1 Hvil gerne stemmebåndet aftenen før kampen, så du kan råbe absolut højest. Skal du til et arrangement, der foregår udendørs, tag da et tørklæde om halsen.

#2 Når kampen er i gang, så sørger du for at komme hele vejen rundt om banen, imens du råber. Når du nærmer dig en træner, uanset hold, skal du ikke være fedte med at uddele gode råd og tips til, hvad de kan gøre anderledes.

#3 Hold dig altid i nærheden, når træneren kommer med taktikoplæg. Når og hvis du er uenig i, at dit barn skal starte ude, så bryder du ind og fortæller, at dit barn skal være angriber og lave flest mulig mål. Hvis du husker det, så nævn evt. hvor inkompetent træneren er.

#4 Hvis du oplever at have for godt styr på dit barns holdkammeraters navne, så byt rundt på dem, når du kæfter op på sidelinjen. Du kan evt. krydre det med at fremhæve, hvem af dem, du synes, er den bedste.

#5 Dommeren er tit en frivillig forælder, som har et tvivlsomt kendskab til fodboldreglerne, og det skal du benytte. Råb: ”Kender du ikke reglerne, dommer?” hver gang en kendelse går imod dit barns hold. Er der tale om en lidt ældre dommer, kan du evt. råbte: ”Ove Hust!”

#6 Hvis du ser, at modstanderholdet har medbragt frugt til børnene eller kaffe til forældrene, så snig dig tæt på og hug noget. Skulle du blive opdaget, og skulle dit tyveri blive afsløret, så råber du bare: ”Fedterøv!”

#7 Så snart kampen er færdig, så forholder du dig superkritisk til dit barns indsats. ”Hvorfor løber du ikke hurtigere?” ”Hvorfor skød du forbi mål?” ”Tænk, jeg troede, du var bedre!” Den slags udtalelser plejer at kunne nedbryde ethvert barn forholdsvis hurtigt.

#8 Sørg altid for, at dit barn spiller i en original klubtrøje. Det samme gælder for shorts og strømper, kun det originale tæller. Sørg for guds skyld, at dit barn signalerer, at alle former for sportstøj skal koste kassen.

#9 Hvis en træner spørger, om nogen kunne tænke sig at give en hånd med at vaske tøj, bage en kage eller køre til og fra kamp, så flygter du. Kom væk hurtigst muligt. Og skulle du en dag sætte tænder i noget tørt hjemmebag, så brok dig højlydt.

#10 Træk dig tilbage fem minuter før, dit barn skal spille. Tænk lige over alle de ting på banen, som du selv drømte om, men aldrig blev til noget. Dette kan stadig realiseres gennem dit barn, så når dommeren fløjter kampen i gang, så brøler du alle dine uopfyldte drømme ind mod dit barn.

Vil du og ungerne grine over flere underholdende fodboldanekdoter, tossede forældre, ihærdige og uheldige spillere, så kan vi varmt anbefale bøgerne om Bækager Boldklub.

Bækager Boldklub

Bækager Boldklub er en sjov, skør og skæv serie om at kæmpe for noget, selvom man måske er vildt dårlig til det. Og så handler det også om venner og sammenhold. Man behøver ikke at være fan af fodbold, for at læse denne serie, for du griner alligevel af de sjove unger og deres trænere.

Nedenfor kan du læse om hele Bækager Boldklub-serien.


Bækager Boldklub (1) – Tæsk og tuba

Bækager Boldklub, fodbold, fodboldbog, fodboldbøger, vm i fodbold, landsholdet, læs med landsholdet, ole sønnichsen, jesper roos

En serie om venskab, loyalitet, uenigheder, sportsglade og mindre glade nørder og deres venner og … nåeh ja: fodbold.

Bækager Boldklub har mistet alle deres dygtige fodboldspillere og står nu tilbage med B-holdet, som hovedsagelig består af knap så dygtige spillere. Faktisk ret dårlige spillere.

Men som lille provinsby er man ikke klar til at give op, og med begejstring, kampvilje og lidt stammedans fra altmuligmanden skal det da nok lykkes at få et resultat, der går over i fodboldhistorien … som det dårligste nogensinde.

Der skal tænkes nyt og anderledes! Og helt uden for banen.

Du kan købe Tæsk og tuba i vores webshop eller i din nærmeste boghandel.


Bækager Boldklub (2) – Pokaler og puddelhund

Pokaler og puddelhund

Bækager Boldklub kæmper!

Altså med at forstå de simple regler i fodbold og taktik og den slags.

Der skal tænkes nyt og anderledes! Og helt uden for banen.

Humøret er ikke så højt, og den optimistiske træner beslutter, at der skal gøres noget, for at peppe holdet lidt op. Han melder dem til det eneste stævne i Danmark, hvor niveauet er så lavt, at man med garanti kommer hjem med en pokal. Eller i hvert fald en trøstepræmie.

Du kan købe Pokaler og puddelhund online eller i din nærmeste boghandel.


Bækager Boldklub (3) – Mur og mågeklatter

Bækager boldklub

Bækager Boldklub skal spille på hjemmebane!

Og de skal spille mod alle dem, der skred fra holdet, da en vigtig kamp skulle spilles for længe siden og efterlod Bækager med et historisk dårligt resultat. Ingen tror på en sejr – mindst af alle Bækager Boldklub, og der bliver da også indgået væddemål om, hvor stort de taber denne gang. Men holdets absolutte nørd, Anders, har en plan. Den indeholder ponyer, tømmerflåder og måske en brændenælde eller to, hvis man er uheldig. Ingen fatter en brik. Især ikke Altmuligmand, men man kan jo altid prøve – om ikke andet, så for den sjove tur.

Hvad er det lige, Anders har gang i?

Du kan købe Mur og mågeklatter i vores webshop eller i din lokale boghandel.


Bækager Boldklub (4) – Offside og osterejer

Bækager boldklub

Bækager Boldklub er i krise

Eller rettere deres træner, Altmuligmand, er, for han har fået en seriøs vinterdepression.

Holdet får en vikar for Altmuligmand, der har helt andre ideer om, hvordan der skal spilles bold. Ikke nogen dårlig ide – i hvert fald ikke til at begynde med. Alle byder den nye træner velkommen – men der noget ved ham den nye, som ikke rigtig spiller, og inden længe er holdet i gang med at udtænke en plan, der kan få Altmuligmand tilbage – selvom han er monsterdepri og uforståelig.

Hvordan hænger osterejer, en blød sofa og vinterdepression sammen? Hvis du er ved at gå til at nysgerrighed, så kan det kureres med dette 4. bind i serien om Bækager Boldklub!

Du kan købe Offside og osterejer i vores webshop eller i din lokale boghandel.


Bækager Boldklub – Bold og badehætter (5)

Bækager Boldklub, Bold og badehætter, Jesper Roos, Ole Sønnichsen

Femte historie i den rablende skøre historie om Bækager Boldklub har en overraskende afsløring, der giver læseren lyst til at læse serien helt forfra!

Bækager Boldklub tager den triste Altmuligmand under armen og flyver til Kenya, for at muntre ham lidt op. Her skinner solen, og varmen får deres træner i aldeles godt humør, men så møder de en gammel bekendt, som Altmuligmand har konkurreret med før.

Da Altmuligmand bliver udfordret til en ny konkurrence, siger han nej tak, men resten af holdet insisterer på, at han skal takke ja. Problemet er bare, at Altmuligtmand har en kæmpestor hemmelighed, som han ikke vil afsløre for resten af holdet.

Fra ca. 8 år.

Du kan finde Bækager Boldklub (5) – Bold og badehætter som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.