Børnebøger Carlsen Sjove børnebøger

Bækager Boldklub – en sjov serie for de 7-10-årige

Bækager Boldklub - en sjov serie for de 7-10-årige

En serie om venskab, loyalitet, uenigheder, sportsglade og mindre glade nørder og deres venner og … nåeh ja: fodbold.

Bøgerne i serien om Bækager Boldklub handler om at kæmpe for noget, selvom man måske er vildt dårlig til det. Og så handler det også om venner og sammenhold. Man behøver ikke at være fan af fodbold for at læse denne serie, for man griner alligevel af og med de sjove unger og deres trænere.

Serien er skrevet af Jesper Roos og Ole Sønnichsen som selvlæsningsbøger, der passer til børn fra omkring 2. til 4. klasse. De er illustreret af Lasse B. Weinrich og flot sat op med korte kapitler – og de kan også sagtens bruges som højtlæsning fra ca. 5 år. I kan læse første kapitel her og få en smagsprøve på indhold og niveau:

Læs det første kapitel af Bækager Boldklub

Og så kan I se hele serien herunder. Bøgerne kan læses uafhængigt – men hvorfor ikke starte med den første i serien? Den hedder Tæsk og tuba.


Rækkefølgen på Bækager Boldklub-bøgerne

#1 Tæsk og tuba

Bækager Boldklub, fodbold, fodboldbog, fodboldbøger, vm i fodbold, landsholdet, læs med landsholdet, ole sønnichsen, jesper roos

I første bog i serien har Bækager Boldklub mistet alle deres dygtige fodboldspillere og står nu tilbage med B-holdet, som hovedsagelig består af knap så dygtige spillere. Faktisk ret dårlige spillere.

Men som lille provinsby er man ikke klar til at give op, og med begejstring, kampvilje og lidt stammedans fra altmuligmanden skal det da nok lykkes at få et resultat, der går over i fodboldhistorien … som det dårligste nogensinde.

Der skal tænkes nyt og anderledes! Og helt uden for banen.

Fra ca. 7 år.

Du kan købe Bækager Boldklub (1) – Tæsk og tuba online eller i din nærmeste boghandel.


#2 Pokaler og puddelhund

Pokaler og puddelhund

Bækager Boldklub kæmper! Altså med at forstå de simple regler i fodbold og taktik og den slags. Der skal både tænkes nyt og anderledes! Og helt uden for banen.

Humøret er ikke så højt, og den optimistiske træner beslutter, at der skal gøres noget for at peppe holdet lidt op. Han melder dem derfor til det eneste stævne i Danmark, hvor niveauet er så lavt, at man med garanti kommer hjem med en pokal. Eller i hvert fald en trøstepræmie.

Du kan købe Pokaler og puddelhund online eller i din nærmeste boghandel.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du den værste forælder på sidelinjen


#3 Mur og mågeklatter

Bækager boldklub

Bækager Boldklub skal spille på hjemmebane! Og de skal spille mod alle dem, der skred fra holdet, da en vigtig kamp skulle spilles for længe siden og efterlod Bækager med et historisk dårligt resultat.

Ingen tror på en sejr – mindst af alle Bækager Boldklub, og der bliver da også indgået væddemål om, hvor stort de taber denne gang. Men holdets absolutte nørd, Anders, har en plan. Den indeholder ponyer, tømmerflåder og måske en brændenælde eller to, hvis man er uheldig. Ingen fatter en brik. Især ikke Altmuligmand, men man kan jo altid prøve – om ikke andet, så for den sjove tur.

Du kan finde Bækager Boldklub (3) – Mus & mågeklatter som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.


#4 Offside og osterejer

Bækager boldklub

Bækager Boldklub er i krise. Eller rettere deres træner, Altmuligmand, er, for han har fået en seriøs vinterdepression.

Holdet får en vikar, der har helt andre ideer om, hvordan der skal spilles bold. Ikke nogen dårlig ide – i hvert fald ikke til at begynde med. Alle byder den nye træner velkommen – men der noget ved ham den nye, som ikke rigtig spiller, og inden længe er holdet i gang med at udtænke en plan, der kan få Altmuligmand tilbage – selvom han er monsterdepri og uforståelig.

Hvordan hænger osterejer, en blød sofa og vinterdepression sammen? Hvis du er ved at gå til at nysgerrighed, så kan det kureres med 4. bog i serien om Bækager Boldklub!

Du kan finde Bækager Boldklub (4) – Offside og osterejer som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.


#5 Bold og badehætter

Bækager Boldklub, Bold og badehætter, Jesper Roos, Ole Sønnichsen

Femte historie i den rablende skøre historie om Bækager Boldklub har en overraskende afsløring, der giver læseren lyst til at læse serien helt forfra!

Bækager Boldklub tager den triste Altmuligmand under armen og flyver til Kenya, for at muntre ham lidt op. Her skinner solen, og varmen får deres træner i aldeles godt humør, men så møder de en gammel bekendt, som Altmuligmand har konkurreret med før.

Da Altmuligmand bliver udfordret til en ny konkurrence, siger han nej tak, men resten af holdet insisterer på, at han skal takke ja. Problemet er bare, at Altmuligtmand har en kæmpestor hemmelighed, som han ikke vil afsløre for resten af holdet.

Fra ca. 8 år.

Du kan finde Bækager Boldklub (5) – Bold og badehætter som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.