Børnebøger Carlsen Ole Sønnichsen Sjove børnebøger

Sådan bliver du en fed fodboldforælder (selvom det ikke interesserer dig)

Sådan bliver du en fed fodboldforælder (selvom det ikke interesserer dig)

Hvis man er forælder til et barn, der spiller fodbold, og måske ikke er 100% opdateret på de seneste spilsystemer, udtryk og verdensstjernerne, kan man hurtigt komme til at føle sig som en turist på sidelinjen. Her giver Jesper Roos og Ole Sønnichsen, forfatterne til Bækager Boldklub-serien, tips og tricks til at blive en fed fodboldforælder.


Måske er man den forælder, der altid går i cafeen, når de andre begynder at analysere kampen, fordi man en gang var uheldig med at sige: “Hvor er det fejt, at ham med handskerne må tage med hænder,” og gjorde ens barn rød op over begge ører. 

Men hvis man gerne vil være en del af snakken, hvis man gerne vil kunne sige noget opmuntrende til sit barn, men bare ikke ved hvad, hvad gør man så? Man kan selvfølgelig gå på biblioteket og låne en stak bøger om fodbold, men når de er læst, er ens barn sandsynligvis flyttet hjemmefra. 

LÆS OGSÅ: Bækager Boldklub – en sjov serie for de 7-10-årige

Ro på. Hjælpen er nær. Faktisk er den lige her, for her er 10 facts, som du kan bruge, alt efter hvilken situation du eller dit fodboldspillende barn måtte befinde sig i!

Hvis dit barn har brændt et straffe

I 1999 skrev argentineren Martin Palermo historie ved at brænde tre straffespark i samme kamp for Argentina. Det er aldrig sket før i fodbold. Der gik 10 år, før han blev udtaget igen. 

Hvis dit barn ikke kan spille kamp på grund af en skade og har brug for et smil på læben

Fodboldklubben Paris Saint Germain måtte undvære deres målmand, Lionel Letizi, i to kampe, fordi han var kommet til skade under et spil Scrabble. Han bukkede sig ned for at tage en brik, væltede og slog ryggen ud af led. 

Hvis holdet har tabt … og generelt oplever modgang

Fodboldklubben Doncaster tabte 34 kampe og lukkede 113 mål ind i sæsonen 1997/1998. Efterfølgende “begravede” fansene klubbens logo ved en afskedsbegivenhed. Og en mand fra bestyrelsen blev anholdt, da det kom frem, at han havde betalt skumle fyre for at sætte ild til deres tribune for at score forsikringspenge. 

Hvis dit barns hold har fået tæsk

Det største nederlag i en fodboldlandskamp lyder på 31-0. Vinderne var Australien, og i den kamp satte Archie Thomson verdensrekorden for flest scorede mål i én kamp: 13 styks. 

Hvis folk snakker om, hvad fodbold kan gøre for fællesskabet

I 1967 gjorde en fodboldkamp, at der blev holdt våbenhvile, imens kampen blev spillet. Det var i Nigeria, hvor der var borgerkrig, og det var verdensstjernen Pelé og hans klub, Santos, som var på besøg. Så ingen krig i 2 x 45 minutter. 

LÆS OGSÅ: Der er et nyt hold i byen. Læs det første kapitel af Bækager Boldklub

Hvis holdet brokker sig over baneforholdene

Blackpools hjemmebane, Bloomfield Road, var i 2002 i så dårlig stand, at journalister og tilskuere var enige om, at man slet ikke kunne se, det var en fodboldbane. Den var så fuld af huller og mudder, at den mere lignede en pløjemark. 

Hvis holdet taler om, hvor fede nogle særlige fodboldstøvler er

I 1950 skulle Indien have deltaget i VM, men de trak sig og nægtede at spille med. Årsagen var, at det var et krav at spille i fodboldstøvler. De ville kun spille i bare tæer. Det gik FIFA ikke med til, og Indien har aldrig siden været med til en slutrunde. 

Hvis holdet har vundet en pokal

I 1966 blev VM-trofæet stjålet et par måneder før VM i London. Heldigvis blev det fundet igen, ikke af politiet, men af hunden Pickles, der var ude på aftentur. Pickles fik en billet til VM som belønning. 

Hvis dit barns hold er utilfreds med en dommerkendelse

En dommer kan selvfølgelig have en dårlig dag, men for Byron Moreno lå disse lidt tæt. Først underkendte han et mål af italieneren Franscesco Totti, og da Sydkorea efterfølgende scorede på overtid og slog Italien 2-1 til VM i, sjovt nok, Sydkorea, var der vild protest fra de italienske fans. Efter VM rejste han hjem til Ecuador, hvor han lagde seks minutter til i en kamp, hvilket ingen fra publikum forstod, men holdet Quito vandt. Efter den kamp fik han 20 dømmedages karantæne for at have ødelagt den kamp.   

Hvis nogen taler om, at en spiller er hurtig 

Kylian Mbappé fra PSG regne for verdens hurtigste fodboldspiller. Han er målt til en topfart på hele 36 km/t, hvilket gør, at han sagtens kan følge med atleter på verdensplan. Ny bog i serien om Bækager Boldklub

Bækager Boldklub, Bold og badehætter, Jesper Roos, Ole Sønnichsen

Femte historie i den rablende skøre historie om Bækager Boldklub har en overraskende afsløring, der giver læseren lyst til at læse serien helt forfra!

Bækager Boldklub tager den triste Altmuligmand under armen og flyver til Kenya, for at muntre ham lidt op. Her skinner solen, og varmen får deres træner i aldeles godt humør, men så møder de en gammel bekendt, som Altmuligmand har konkurreret med før.

Da Altmuligmand bliver udfordret til en ny konkurrence, siger han nej tak, men resten af holdet insisterer på, at han skal takke ja. Problemet er bare, at Altmuligtmand har en kæmpestor hemmelighed, som han ikke vil afsløre for resten af holdet.

Fra ca. 8 år.

Du kan finde Bækager Boldklub (5) – Bold og badehætter som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.