Indefra Ole Sønnichsen

Ole Sønnichsen har solgt en kvart million bøger – nu fylder succesforfatteren 50 år

Ole Sønnichsen

Ole Sønnichsen har bl.a. en lang række biografier om kendte danskere som Ulf Pilgaard, Dirch Passer, Johannes Møllehave og Kåre Schultz bag sig.

På Lindhardt og Ringhof er det en stående joke blandt kolleger, at Ole Sønnichsen skriver en børnebog i toget mellem Kolding og København om morgenen, og en historisk fagbog på vej hjem om aftenen. I virkeligheden dækker vitsen over en stor respekt for den imponerende arbejdsindsats, viden og disciplin, som han besidder.

Kort før sin 50-års fødselsdag 1. oktober 2023 sendte Sønnichsen således endnu i udgivelse på gaden: ”Hard-Kåre”, en fortælling i samarbejde med den tidligere internationale topchef i Novo Nordisk, Kåre Schultz. Sønnichsens forfatterskab tæller allerede tobindsværket ”Rejsen til Amerika”, en lang række biografier om kendte danskere som Ulf Pilgaard, Dirch Passer, Johannes Møllehave og Benny Andersen, ”Det Sidste Gidsel” der netop er solgt til filmatisering og ikke mindst ”One Dollar Man”, som lå på bestsellerlisten i mere end 70 uger. Samt bøger om og med en række sportsstjerner og flere serier til børn.

L&R har sikret sig nye bøger

Samlet har han solgt mere end 250.000 bøger, og han har modtaget arbejdslegat fra Statens Kunstfond flere gange.

Ole Sønnichsen er uddannet journalist på JydskeVestkysten, arbejdede på Jyllands-Posten i avisens storhedstid, drev i en årrække det journalistiske bureau Storyhouse, og efter mange år i bogbranchen, først hos Gyldendal og siden hos Carlsen/Lindhardt & Ringhof som redaktør og forlagschef, har han siden efteråret 2022 valgt at koncentrere sig 100 procent om Writers Collective sammen med forfatterkollega Jesper Clemmensen. Her skriver de bøger, laver podcasts og producerer tv med fokus på historiske dokumentarer. Og heldigvis har Lindhardt og Ringhof sikret sig de fire første udgivelser.

Med i ny boghandel i Kolding

Men Ole laver som sagt aldrig kun en ting ad gangen, så ud over at være en aktiv foredragsholder og censor i journalistik på både DMJX og SDU, er han selvfølgelig også en del af en gruppe i Kolding, som har åbnet den kombinerede boghandel og cafe Books & Beans.

Privat bor Ole Sønnichsen på landet ved Sdr. Bjert uden for Kolding, som han selv omtaler som ”ude på prærien”. Han er gift med Lise og far til Christian, Dicte og Nicolaj.


Hard-Kåre

Ole Sønnichsen har solgt en kvart million bøger - nu fylder succesforfatteren 50 år

Kåre Schultz – en af landets mest succesrige topchefer fortæller for første gang om sin karriere i det danske og internationale erhvervsliv.

Tilnavnet “Hard-Kåre” har Kåre Schultz fået for sin indstilling til at møde udfordringer, løse problemer og skabe vækst. Som han selv siger: “Der er masser af ordentlige mennesker, der ikke får tingene gjort. At være Hard-Kåre handler om at sige tingene, som de er, og handle på dem.” Han er derfor blevet kendt som en konsekvent problemknuser, der har skabt opsigtsvækkende resultater hos medicinalgiganterne Novo Nordisk, Lundbeck og senest israelske Teva. 

Biografien giver et interessant og åbent indblik i skabelsen af en stålsat kapitalist og liberalist, der under jakkesættet rummer stor nysgerrighed og flere nuancer. Det er en fascinerende historie om rejsen fra en lokal kro til direktionsgangen i globale virksomheder. Kåre Schultz fortæller blandt andet om afgørende øjeblikke i sin karriere, markante beslutninger som leder og intense møder med statsoverhoveder. 

Bogen indeholder også de regler og råd, der har formet ham og givet ham succes som erhvervsleder.

Hard-Kåre kan købes online fx. Bog&idé eller i nærmeste boghandel.


Det sidste gidsel

Det sidste gidsel, Ole Sønnichsen, Henrik Thomsen, Golfkrigen,

En dramatisk og sand beretning om at blive fanget på den forkerte side i en international storkonflikt.

Da irakiske soldater på befaling af Saddam Hussein invaderede Kuwait den 2. august 1990, førte det til gidseltagningen af knap 100 danskere i Kuwait og Iraks hovedstad Bagdad.

Som månederne gik, var kun et gidsel tilbage, Mogens Pedersen …

Det sidste gidsel er historien om den hemmelighedsstemplede farefulde mission, der skulle redde Mogens ud af Baghdad. En mission der involverede så forskelligartede remedier som en postsæk, en hundehvalp ved navn Hussein og et pas udsted til H.C. Andersen.

Du kan købe Det sidste gidsel online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.One Dollar Man

One dollar man, ole sønnichsen, William S. Knudsen, danske udvandrere

William S. Knudsen hjalp den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt med til at vinde de allieredes krigsheld i kampen mod Hitler og japanerne.

I dag er han glemt af de fleste.

One Dollar Man udlægger den gemte historie om den københavnske cykelsmed William S. Knudsen, der udvandrede til USA i år 1900 med blot 30 dollars på lommen. Her kæmpede han sig op fra bunden af og endte med at være en af USA’s bedst betalte erhvervsfolk og trestjernet general.

Du kan købe One Dollar Man online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.