Indefra

Succesforfattere knytter nyt skrivefællesskab til Lindhardt og Ringhof

Writer's collective

Ole Sønnichsen og Jesper Clemmensen danner Writer’s Collective og indgår aftale om fire bøger med forlaget.

Med henholdsvis 75 og 21 uger på bestsellerlisten med bøgerne One Dollar Man og Skibet fra helvede er Ole Sønnichsen og Jesper Clemmensen hver for sig blandt landets mest succesfulde non-fiction forfattere. Af deres øvrige titler kan nævnes Afhopperne, Det sidste gidsel og Rejsen til Amerika, og deres speciale er stærke fortællinger om glemte menneskeskæbner, der kaster nyt lys over historien.

Nu samler de kræfterne i skrivefællesskabet Writer’s Collective, hvis første fire udgivelser er blevet antaget af Lindhardt og Ringhof.

”Vi er meget glade for og stolte af, at Lindhardt & Ringhof går ind i et langsigtet samarbejde med os. Det betyder, at vi kan lægge vores forfatterskab hos et forlag, som kender os godt, og som vi ved kommer til at arbejde grundigt med vores titler,” siger Ole Sønnichsen.

”Vi har længe følt, at vi alligevel spillede på samme banehalvdel. Derfor er det også naturligt at samle kræfterne for at løfte vores produktion op på et nyt niveau, så vi kan beskæftige os på fuld tid med det, vi brænder allermest for,” tilføjer Jesper Clemmensen.

Udvikle til bøger, TV og film

Writer’s Collective skal udvikle non-fiction bøger, TV, film og podcast, og ideen er at gå 360 grader rundt om hver enkelt historie og udnytte dem på forskellige medieplatforme. Makkerparret har i forvejen arbejdet sammen på forskellige projekter de seneste fem år, og efter planen udkommer deres første fælles bog i foråret 2023. Der er tale om en opsigtsvækkende historie fra Anden Verdenskrig.

Ole Sønnichsen, som i dag er redaktør i Lindhardt og Ringhofs Fagbogsredaktion, fastholder dog til sin tilknytning til forlaget i en konsulentrolle.

”Det er lidt af et scoop, at vi har sikret os de fire stærke titler, som Ole og Jesper lægger ud med i deres nye skrivefælleskab,” siger direktør for non-fiction på Lindhardt og Ringhof, Trine Ravn: ”Samtidig er vi glade for, at vi bevarer en helt nær relation med dem.”

Bøgerne ud i verden

I aftalen mellem forlaget og Writer’s Collective indgår også, at alle fire nye titler straks oversættes til engelsk og flere af dem til tysk, så Lindhardt og Ringhofs digitale forlag, SAGA, kan distribuere bøgerne i hele verden. Adskillige af de to forfatteres tidligere titler oversættes også som en del af aftalen.