Aktuelt Bøger om fodbold Bøger om sport Fagbøger Indefra

Fodboldfonden modtager 200.000 kr. fra DBU og L&R for bogen “Vejen til Wembley”

Fodboldfonden

“Nu kan vi give endnu flere udsatte børn hyggelige og sjove oplevelser med deres familie,” siger glad Stine Schmeichel, bestyrelsesmedlem i Fodboldfonden.

Overskuddet på 200.000 kr. fra bogen Vejen til Wembley blev denne uge overrakt til Fodboldfondens arbejde for udsatte børn.

”Vi er meget glade og taknemmelige for, at DBU og Lindhardt og Ringhof har valgt at donere overskuddet fra Vejen til Wembley til Fodboldfonden,” siger Stine Schmeichel, bestyrelsesmedlem i Fodboldfonden:

“Donationen betyder, at vi kan give endnu flere udsatte børn hyggelige og sjove oplevelser med deres familie, som kan give dem en følelse af glæde, positive fællesskaber og, for nogle, et pusterum fra en ellers presset hverdag. Med donationen kan vi samtidig give endnu flere børn og deres familier en økonomisk håndsrækning, som kan hjælpe børnene ind i positive fællesskaber bl.a. i fritidslivet. Donationen vil for eksempel gå til at betale fritidskontingenter til børn senere på sommeren,” forklarer hun.

Helt speciel sommer

Fodboldfonden står bag sjove og mindeværdige oplevelser for udsatte børn og deres familier. Når budgettet er opbrugt og overskuddet i bund, sætter Fodboldfonden ind og aflaster udsatte familier med hyggelige oplevelser og fylder rygsækken med dejlige minder til både børn og forældre.

”EM-sommeren 2021 blev helt speciel for alle – spillere, trænere, fans og hele Danmark. Bogen Vejen til Wembley skildrer de mange fantastiske oplevelser, både på og udenfor banen. Vi er glade for, at det flotte salg af bogen samtidigt kan hjælpe udsatte børn gennem Fodboldfondens vigtige arbejde. På den måde bliver EM-eventyret i høj grad en del af noget større,” siger Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU.

Eneste fotograf med landsholdet

“Helt fra begyndelsen synes vi, det var et meget meningsfuldt projekt og samarbejde at gå ind i, så det er en stor glæde nu at kunne bidrage til Fodboldfondens arbejde,” siger bogens forfatter, Ole Sønnichsen fra Lindhardt og Ringhof.

Vejen til Wembley går bag om en forunderlig fodboldsommer og fortæller i billeder og ord om forvandlingen fra kollaps og chok til jubel og folkefest under EM på hjemmebane. Både før, under og efter EM-turneringen var Anders Kjærbye som den eneste fotograf sammen med landsholdet 24 timer i døgnet, og det er hans unikke billeder, der tager os med bag kulisserne og viser livet i landsholdslejren.

Foto af Ole Sønnichsen, Stine Schmeichel og Anders Kjærbye  (credit: fodboldbilleder.dk)

Vejen til Wembley, Anders Kjærbye, Ole Sønnichsen

Med flot spil, mageløst sammenhold og kæmpestort mod skrev fodboldlandsholdet sig under EM 2021 dybt ind i hjertet på danskerne og skabte en fodboldfeber, der ikke er set siden EM-triumfen i 1992.

Vejen til Wembley går bag om fodboldsommeren og fortæller i billeder og ord om forvandlingen fra kollaps og chok til jubel og folkefest. Anders Kjærbye var som den eneste fotograf sammen med landsholdet alle timer i døgnet, og det er hans unikke billeder, der tager dig med til landsholdslejren, på træningsbanen og i omklædningsrummet.

Kom helt tæt på de store opgør mod Finland, Belgien, Rusland, Wales, Tjekkiet og England. Læs interviews med bl.a. Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Pierre-Emile Højbjerg, Mikkel Damsgaard, Michael Laudrup og Peter Schmeichel, samt et forord skrevet af landstræner Kasper Hjulmand.

Du kan finde Vejen til Wembley på dit nærmeste bibliotek.