Børnebøger Børnebøger 6-9 år Fagbøger til børn Læs let bøger Sportsbøger til børn

Lær at læse med den populære serie Læs med landsholdet

Læs med Landsholdet

Mød Zanka, Dolberg, Skov og Kjær. Fire nye bøger i Læs med landsholdet-serien bringer børn helt tæt på landsholdsspillerne og hjælper dem samtidig med at lære at læse. Overskuddet fra bogserien doneres til Fodboldfonden, der støtter udsatte børn og deres familier.


“Jeg var bolddreng til kampe i Parken mange gange. Det fik spillerne fra B93 lov til. Det var stort. Vi kom tæt på stjernerne. Og fik lov til at se fodbold helt gratis. Nogle gange kunne man også komme i fjernsynet. Det tænker jeg tit på, når jeg ser bolddrenge i Parken i dag.”

Ordene kommer fra landsholdsspiller Mathias Zanka Jørgensen. Han er sammen med Kasper Dolberg, Simon Kjær og Robert Skov omdrejningspunktet i fire nye bøger i letlæsnings-serien Læs med landsholdet, som Forlaget Carlsen og DBU står bag. Bogserien er tiltænkt børn i alderen seks til ni år, der sammen med deres fodboldidoler skal finde glæden ved læsning og de små bogstaver.

Vigtigt at give noget igen

Netop det at kunne give noget igen til de mange fodboldglade børn, betyder mere end som så, fortæller Mathias Zanka Jørgensen:

“Jeg er personligt utroligt glad for at kunne hjælpe ved at fortælle om mit liv som fodboldspiller og samtidig spille en lille rolle i at hjælpe børn med at lære at læse,” siger landsholdsspilleren.  

“Vi landsholdsspillere har et stort ansvar som rollemodeller for mange piger og drenge, og det er fantastisk, når vi kan give lidt tilbage til alle dem, der følger os.”

– Mathias Zanka Jørgensen

Følelser og begejstring

Overskuddet fra de nye bøger i serien går ligesom tidligere til et godt formål. I denne omgang til Fodboldfonden, der hjælper udsatte børn og deres familier, forklarer Jakob Høyer, der er kommunikationschef i DBU:

“Fodbold handler om følelser og begejstring. Men det handler i høj grad også om at bidrage til fællesskab, inklusion og det at lære at læse. Derfor glæder det os, at vi med de nye bøger kan give endnu flere børn en god læseoplevelse og samtidig kan være med til at hjælpe familier i samfundet, der virkelig har brug for det.”

Stolt over udgivelsen

Hos Forlaget Carlsen er man også stolt over de nye udgivelser og forskellen, som bøgerne giver, forklarer forlagschef Christian Bach:

“Vi er glade for at kunne udgive nye bøger i den populære Læs med landsholdet-serie. Serien har været en stor succes, og er lige fra begyndelsen blevet til i et tæt samarbejde mellem forlag, DBU og landsholdsspillerne selv. Derfor kommer læseren også rigtigt tæt på spillerne her, og at de samtidig får trænet deres læsekompetencer er en virkelig fin kombination. At det hele så ender med at generere et overskud, der bruges på gode projekter for børn, er et ekstra plus.”

LÆS OGSÅ: Læs med landsholdet. Kom tæt på Nicklas Bendtner, Pione Sisto og Thomas Delaney

Udover de fire nye bøger har Forlaget Carlsen genoptrykt bøgerne med landsholdsstjernerne Kasper Schmeichel og Christian Eriksen med helt nye billeder og nye tekster.

De første Læs med landsholdet-bøger udkom i 2017, og serien omfatter nu i alt 17 bøger med spillere fra både kvinde- og herrelandsholdet.Kommer snart: Læs med landsholdet (opdateret udgave)

Lær at læse med den populære serie Læs med landsholdet

Så er der nye, opdaterede udgaver af Læs med landsholdet! Kom helt tæt på de store stjerner fra landsholdet samtidig med, at du lærer at læse. Hør hvordan det hele startede, få nogle gode historier og stjerneråd, så du selv måske bliver bedre til at spille fodbold – og i hvert fald bliver bedre til at læse!

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Læs med landsholdet-bøgerne online eller i din nærmeste boghandel.
Læs med landsholdet

Læs med landsholdet

Lær at læse med de største danske fodboldstjerner!

I Læs med landsholdet-serien kan fodboldglade komme tæt på deres fodboldidoler og blive motiveret til at lære at læse.

I bøgerne fortæller spillerne fx hvordan de begyndte at spille fodbold, hvordan det føles at spille for landsholdet og meget mere.

Fra ca. 7 år.

Du kan købe Læs med landsholdet-serien online, eller i din nærmeste boghandel.

Læs også: Verdens 100 bedste fodboldspillere 2023

Lær at læse med den populære serie Læs med landsholdet

Hvem var verdens bedste fodboldspillere i 2023?

To af Danmarks mest populære fodboldeksperter ser tilbage på fodboldåret. Dukkede nye stjerner op under VM-slutrunden i Qatar? Hvor på listen ender Messi og Ronaldo, som nok er i deres karrierers efterår? Kan nogen danske spillere snige sig ind på årets liste?

Historierne om de enkelte profiler er krydret med Werge & Frimanns personlige iagttagelser fra kampe og bag kulisserne. Du får også friske billeder af alle spillerne samt de væsentligste facts om deres karriereforløb, bedrifter og særlige talenter.

Du kan købe Verdens 100 bedste fodboldspillere 2023 online eller i din nærmeste boghandel.