Billedbøger Bøger til godnatlæsning for børn Børnebøger Børnebøger 3-5 år Højtlæsning

Channing Tatum om Pigen med glimmer på: Det er vigtigt at kunne lege prinsesse

Pigen med glimmer på header

Skuespiller Channing Tatums bog Pigen med glimmer på er inspireret af hans pynteglade datter Everly, der pludselig blev bange for, hvad de andre børn tænkte om hende.


Da den amerikanske skuespiller Channing Tatum blev alenefar, blev han pludselig bevidst om, at han måske ikke helt vidste, hvordan han skulle være far til en pige. Derfor gik han straks på YouTube for at lære at flette hår, så hans datter ville få mulighed for at møde i skole med smart frisure, hvis det var det, hun ville. Men der var selvfølgelig også mere på spil end hårelastikker.


“Jeg var virkelig bange for, at jeg ikke ville kunne forstå Everly, så jeg havde brug for at gå ind i hendes verden og forstå hende igennem legen,” siger Channing Tatum, der har haft ledende roller i filmene Step Up og Magic Mike.

LÆS OGSÅ: Piger skal kunne se sig selv i Kampklar

For at komme rigtigt ind i Everlys leg valgte Channing at være med, når datteren klædte sig ud til farverige tylskørter, makeup og neglelak i alle regnbuens farver. Intet var for farvestrålende i Everlys verden, og under corona-karantænen blev skuespilleren ved et uheld låst inde på datterens værelse. Og så måtte han for alvor at finde sit indre legebarn frem.

Bange for at skille sig ud

Pigen med glimmer på handler om den pynteglade Ella, der elsker alt, der glimter. Men da hun møder op i sin nye skole, er det som om, at de andre børn kigger skævt til hende. Den del af bogen bygger på en konkret episode, Channing oplevede en dag, han og datteren var på vej i skole.

“Everly havde en vandmelonponcho, som hun elskede. Når hun slog armene ud, så lignede hun et stykke vandmelon,” griner Channing Tatum.

LÆS OGSÅ: Skønne børnebøger til de 4-6-årige

Men da de stod og var på vej ud af døren, ville hun pludselig ikke have ponchoen på. Hun begyndte at trække den over hovedet, fordi hun var bange for, at de andre børn ville drille hende og grine af hende.

“Jeg husker den dag så klart. Det gjorde virkelig ondt, at hun pludselig blev så selvbevidst, at hun ikke turde at have den på. Hun var ikke den ubekymrede pige, som hun altid havde været,” siger han.

Klæd dig ud og gå på eventyr med barnet

Den oplevelse blev i ham længe efter, og han lagde pludselig også mærke til, hvordan andre fædre og mødre havde svært ved at lege med deres børn og lade dem være pjattede og fri.

“Jeg leger med på hendes præmisser. Laver skøre stemmer og har makeup på. Jeg går ind i hendes verden og ser, hvor det bringer mig hen. Det er vigtigt at kunne lege prinsesse,” siger han.

LÆS OGSÅ: Hvad skal vi læse? 15 gode børnebøger

Channing Tatum håber, bogen kan inspirere forældre til at lade deres børn være dem, de er, og at de som forældre også selv skal tage del i legen med deres børn.

“Bogen er til Everly, selvfølgelig, men også til alle de fædre, der måske har en lille pige. Selvom jeg lever af at klæde mig ud og lege, så kan jeg godt forstå, hvis det kan være svært for andre forældre, men det skal ikke være en hindring,” siger han.

LÆS OGSÅ: My Little Pony: Tag på glimmerrigt bogeventyr med Pinkie Pie, Rainbow Dash og de andre farverige ponyer

At dykke ind i Everlys verden af eventyr og hemmelige skattekort var en af de største belønninger, som han har fået i rollen som Everlys far.

“Det handler bare om at følge med og se, hvor børnene bringer os hen. I deres univers er det aldrig kedeligt,” siger Channing Tatum.Kommer snart: Pigen med glipper på har en plan

Channing Tatum om Pigen med glimmer på: Det er vigtigt at kunne lege prinsesse

Pigen med glimmer på har en plan er anden billedbog i serien om Ella – Pigen med glimmer på – fra Hollywood-stjernen Channing Tatum.

Ella glæder sig til, at hun skal sove sammen med sin nye veninde Tam. Glitrende outfit, der helt sikkert vil begejstre? Tjek! Alt man behøver til et overdådigt teselskab? Tjek! En stor bunke brætspil til at skabe glæde? Tjek!

Ella kan ikke vente på, at Tam kommer, men først må hun se at få styr på et slot, der passer til to kongelige højheder! Men hun kan ikke få slottet til at virke. Med lidt hjælp fra sin far, lærer hun både lidt om tålmodighed – og om at man nogle gange må gøre tingene lidt anderledes, end man først havde planlagt.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Pigen med glimmer på har en plan online eller i din nærmeste boghandel.
Channing Tatum: Pigen med glimmer på

Channing Tatum, pigen med glimmer på, børnebog

Channing Tatum er berømt for skuespil og dans, og nu bevæger han sig ind på ukendt territorium som børnebogsforfatter med bogen Pigen med glimmer på.

Pigen med glimmer på handler om Ella som elsker glimmer. Derfor har hun taget så meget glimmer på som overhovedet muligt til første skoledag.

Hun er spændt på at møde de nye klassekammerater, og føler sig klar i sine discokuglesko.

Dagen går dog ikke som forventet, da klassen driller hende med alt glitteriet. Hun stopper med at gå med glimmer – men så træder hendes far til.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Pigen med glimmer på online, eller i din nærmeste boghandel.