Amerikanske romaner Boganmeldelser Miranda Cowley Heller Skønlitteratur

Det siger læserne om Papirslottet: Velskrevet, medrivende og fuld af styrke

papirslottet, Miranda Cowley Heller, gode bøger

Papirslottet af Miranda Cowley Heller er en dramatisk og smuk skæbnefortælling. Vi har bedt et panel af læsere anmelde romanen – her er deres bedømmelse.


I Papirslottet følger du Elle Bishop, en kvinde, mor og hustru, midt i livets udfordrende øjeblikke. I en blanding af hemmeligheder, kærlighed og løgne, udfoldes skæbnefortællingen, hvor Elle skal vælge mellem sin fortid og fremtid – sin ægtemand eller sin første store kærlighed.

Alt sammen udspiller sig på Papirslottet – huset i Cape Cod, hvor Elle har tilbragt alle sit livs somre.

LÆS OGSÅ: Papirslottet er en fortælling fyldt med hemmeligheder, kærlighed og løgne. Tyvstart din læsning her

Denne beskrivelse skabte stor interesse, da vi søgte testlæsere til at anmelde Miranda Cowley Hellers roman Papirslottet. Her er læsernes dom.
Hvad synes du om Papirslottet?

“Jeg var fanget fra allerførste side, og da historien langsomt begyndte at folde sig ud, kunne jeg slet ikke slippe den igen. Jeg måtte bare vide, hvad der skete, og sikke en fortælling. Jeg elskede alt ved den. Lige fra de smukke beskrivelser af naturen til persongalleriet.” – Emma T.

“Miranda Cowley Heller skriver godt – på samme måde, som man tænker, men ikke altid siger højt. Malerisk, så man fornemmer stemningen, duftene, lydene og landskabet.” – Lena R.

“Fra første side var jeg fanget i Elles univers og er det stadig.”

Dorthe A.

“Jeg er vild med den. Jeg holder meget af de forskellige historier, som foregår på forskellige tidspunkter, samt måden at forene dem på. Jeg synes, at Miranda Cowley Heller skriver på en spændende måde, som gør historierne levende, og gør det let at kunne identificere sig med personerne, og de følelser som hovedpersonenerne gennemgår.” – Mille L.

“Jeg har læst Papirslottet med stor glæde. Det er en bog om mødet mellem to voksne, som har været venner i barndommen og ungdommen, men som både livet og kærester er kommet på tværs af.” – Karin B.

“En fantastisk velskrevet, spændende, rørende, og også til tider sjov  bog – den var svær at lægge fra sig igen.” 

Ingrid P.

“Nu har jeg læst Papirslottet, og jeg synes, at det er en velskrevet, dramatisk og smuk bog, der rigtig godt beskriver kærlighedens svære valg.” – Anja B.

Papirslottet er en bog, der sætter spørgsmålstegn ved dit livssyn, sætter din moral på prøve og sætter dit hjerte på overarbejde. Bogen er ikke bare en kærlighedshistorie mellem en kvinde, hendes mand og barndomskærligheden, men også en kærlighedshistorie mellem en kvinde og hendes familie.” – Ane M.

“En følsom og spændende bog, jeg ikke kunne lægge fra mig.”

Anette M.

“Bogen er en gribende fortælling, der fanger en fra det allerførste kapitel. Den er svær at lægge fra sig igen, da man lige skal se, hvad der sker på næste side.” – Dorthe.

“En fængslende historie om kærlighed, drama og hemmeligheder, som er svær at slippe igen.” – Pernille.

Hvem vil du anbefale Papirslottet til?

“Jeg vil anbefale Papirslottet til folk, der elskede Hvor flodkrebsene synger. Selvom der er tale om to meget forskellige historier, så synes jeg stadig, at der er visse ting, der minder mig om Delia Owens’ roman – både naturbeskrivelserne og det smukke, næsten lyriske sprog.” – Emma T.

“Anbefales til alle, der holder af en feel good roman, med et godt sprogbrug.” – Lena R.

“Jeg vil anbefale den til alle.”

Betiina A.

Papirslottet er for alle der elsker en fantastisk bog fyldt med begær, længsel og livsændrende oplevelser.” – Ane M.

“Jeg ville anbefale Papirslottet til fans af bøger, film og tv-serier, som har familiedrama som omdrejningspunkt.” – Kristian R.

Papirslottet er en bog til kvinder midt i livet. Vi kender til tvivlen, til de svære valg og til stor smerte. Vi spejler os og bliver berørt af den – både positivt og negativt.”

Pernille.

“Jeg anbefaler bogen til læsere, der kan lide tv-serier og bøger om dysfunktionelle familier og social arv.” – Monica S.

“Elsker man bøger som Olive Kitteridge, Min mørke Vanessa, Frank vender hjem og lignende, så er jeg sikker på, at bogen vil blive modtaget godt.”

Du kan købe Papirslottet online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 15 september.
Miranda Cowley Heller: Papirslottet

Det siger læserne om Papirslottet: Velskrevet, medrivende og fuld af styrke

Det er en dejlig sommermorgen på Cape Cod. Elle Bishop, lykkeligt gift med Peter og mor til tre. Hun har tilbragt alle somre i sit liv på Papirslottet: som barn, som ung og sammen med sin egen familie. Men denne morgen er anderledes. Aftenen før sneg Elle sig ud sammen med barndomsvennen Jonas og havde sex, mens deres intetanende familier opholdt sig indenfor.

I løbet af det næste døgn må Elle træffe en stor og livsændrende beslutning. I romanen optrevles Elles familiehistorie, der bærer på en tragisk hændelse, som forandrer alt indtil vi er tilbage til nutiden og Elle skal beslutte om hun vil blive med Peter, som hun elsker, eller om hun vil starte et nyt liv med Jonas, som var hendes første store kærlighed? Papirslottet er en New York Times bestseller om familiehemmeligheder, du sent vil glemme.

Du kan købe Papirslottet online, fx hos Bog & Idé eller i din nærmeste boghandel.