Fiktion Amerikanske romaner Siri Hustvedt Skønlitteratur

Gå på opdagelse i Siri Hustvedts fantastiske forfatterskab

Gå på opdagelse i Siri Hustvedts fantastiske forfatterskab

Siri Hustvedt har med sine intellektuelle og eksistentielle værker for længst slået sig fast som en af vor tids største amerikanske forfattere. Nu genudgives en af hendes klassikere Det jeg elskede.En kvinde med meget på hjerte. Siri Hustvedt skriver på blændende vis om alt fra identitet og erindring til køn, kunst og psykoanalyse.

Gennem tiden har Siri Hustvedt udgivet en perlerække af romaner og essaysamlinger. Her kan du få overblik over hele forfatterskabet.

Hun er lige nu aktuel med essaysamlingen Mødre, fædre og andre, som udkommer d. 30 maj.
Mødre, fædre og andre

Gå på opdagelse i Siri Hustvedts fantastiske forfatterskab

Mødre, fædre og andre er en kraftfuld, bevægende og humoristisk bog, som stiller relevante spørgsmål om den kærlighed og det had, der bor i familien, menneskers fordomme og ondskab og om kunstens helende kraft.

Siri Hustvedt trækker i denne essaysamling på sine personlige erindringer om sin familie. Som altid er hendes vinkel skarp og feministisk, og hun bliver beskrevet som tidens Virginia Woolf. Hun beskriver og analyserer det kvindelige, skabt i en kultur, hvor kvindehad og fantasier om den mandlige autoritet er absolut fremherskende.

Essaysamlingen viser hendes enorme spændvidde på tværs af videnskabelige discipliner, som ubesværet bevæger sig mellem essays om kvinderne i hendes liv og kunstner-mødre som Jane Austen, Emily Brontë og Louise Bourgeois.

Du kan købe Mødre, fædre og andre online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Det jeg elskede

Gå på opdagelse i Siri Hustvedts fantastiske forfatterskab

I et stort hus i bydelen SoHo i New York lever to familier som naboer på godt og ondt.

Som kunstneriske og intellektuelle mennesker deler de både de store glæder og den dybe sorg.

Det jeg elskede giver et kig ind bag facaden til de kreative processer og de personlige tragedier, der gemmer sig i New Yorks kunstneriske miljø. Et miljø, der har alt fra den eksklusive pragt til seksuel perversion og mord.

Med Det jeg elskede har Siri Hustvedt skrevet en stor eksistentiel roman.

Du kan købe Det jeg elskede online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Minder om fremtiden

Minder om fremtiden, Siri Hustvedt,

Siri Hustvedts overdådige roman om tid, erindring, lyst og fantasi.

Minder om fremtiden fortæller historien om en ung kvinde fra Midtvesten og hendes første år i New York i slutningen af 1970’erne. S.H., også kaldet ‘Minnesota’, bor i en faldefærdig ejendom i NY og er besat af sin mystiske nabo, Lucy Brite, hvis rablende monologer hun følger gennem de papirtynde vægge og nedskriver i sin notesbog. Lige indtil den nat, hvor Lucy bryder ind i S.H.’s lejlighed.

Fyrre år senere er S.H. en etableret og feteret forfatter. Hun er i færd med at flytte sin aldrende mor til en ny bopæl, da hun falder over sin gamle notesbog og det første udkast til en aldrig færdiggjort roman. Dette giver anledning til at kigge tilbage på sig selv og sit liv. På genial vis sammenstilles de forskellige tekster, således at skrift og erindring kommer til at tegne et mangefacetteret billede af en kvinde gennem fire årtier. 

Du kan købe Minder om fremtiden online her eller i din lokale boghandel.

En kvinde ser på mænd der ser på kvinder

Siri Hustvedt, essays, essaysamling, En kvinde ser på mænd der ser på kvinder

En essaysamling der på begavet vis samtænker kunst, feminisme, neurovidenskab, psykologi og filsofi.

Samlingen bærer præg af den karakterisktiske personlige grundtone, man finder i alt, hvad Siri Hustvedt skriver, og teksterne er båret af hendes lidenskab for kunst, humaniora og videnskab.

★★★★★ “Siri Hustvedt imponerer … Jonglerer med alverdens viden og teorier uden at blive tør” – JYLLANDS-POSTEN

“Smukke og sande iagttagelser” – INFORMATIONDu kan købe En kvinde ser på mænd der ser på kvinder online her eller i din lokale boghandel.

Den flammende verden

Siri Hustvedt, Den flammende verden, roman, romaner, skønlitteratur

“Alle intellektuelle produkter, alle kunstværker, selv vittigheder, satirer og parodier, får en bedre modtagelse hos publikum, hvis publikum – et eller andet sted bag værket eller nummeret – kan finde en pik og et par nosser.”

Sådan indledes Den flammende verden, en blændende roman om New Yorks kunstnermiljø. Omdrejningspunktet for romanen er den oversete kunstner Harriet Burden, som aldrig får den anerkendelse, hun fortjener. Hun sætter sig for at eksponere den mandsdominerede kunstverden ved at overtale tre mandlige kunstnere til at udstille hendes værker – i deres eget navn. Men ligesom projektet ser ud til at lykkes, nægter én af kunstnerne at afsløre Harriet Burden som den virkelige kunstner.

Romanen er en kollage af uddrag fra notesbøger, dagbøger, magasiner og avisartikler, som viser Siri Hustvedts talent for at skrive forskellige stemmer frem.


❤❤❤❤❤❤ “Noget af det bedste, jeg har læst i nyere tid” – FEMINA

★★★★★ “Siri Hustvedt er vokset til at blive en af ny amerikansk litteraturs store forfattere” – JYLLANDS-POSTEN

Du kan købe Den flammende verden online her eller i din lokale boghandel.

Sommeren uden mænd

Siri Hustvedt, Sommeren uden mænd, roman, romaner, skønlitteratur

En stærk fortælling om tre generationer af kvinder, der alle kæmper med ensomhed, tab og seksualitet.

New Yorker-forfatteren Mia har haft et alvorligt sammenbrud, efter at hendes mand gennem 30 år, Boris, vil have en pause. “Pausen” viser sig at være en 20 år yngre fransk kollega. For at få det hele på afstand tager Mia til sin hjemby Bonden i Minnesota, hvor hendes mor stadig bor.

Sådan begynder Mias sommer uden mænd. Hun raser og sørger over sit tab, men bliver også involveret i livet omkring sig. Hun møder sin mors jævnaldrende veninder og indser, at livsgnist, humor og vid ikke forsvinder med alderen. Hun knytter sig til sin unge nabo og hendes to små børn. Og hun bliver ansat som lærer på et skriveværksted for teenagepiger og må håndtere deres følsomhed og mobberier, men også spæde og nysgerrige start på voksenlivet.

★★★★★ “Man bliver klogere på livet og på kvinder af at læse Siri Hustvedts på en gang lyrisk smukke og hylende morsomme beretning” – BERLINGSKE

“En underholdende og besnærende roman, der er let at læse, men svær at glemme” – INFORMATION

Du kan købe Sommeren uden mænd online her eller i din lokale boghandel.

En amerikaners lidelser

En amerikaners lidelser, Siri Hustvedt, roman, romaner, skønlitteratur

New Yorker-psykiateren Erik gennemgår sammen med sin søster Inga deres afdøde fars efterladte papirer i håb om at lære den mand at kende, som de aldrig rigtig forstod.

Her finder de et kryptisk brev, som afslører dystre hemmeligheder fra farens liv, og snart begynder ukendte truende personer også at interessere sig for faderens hemmeligheder.

For både Erik og Inga kommer sorgen over tabet af faren og opdagelsen af fortidens tavse spøgelser til at ændre deres liv.

Romanen beretter på intellektuel vis om livet som immigrant i USA og eksistentielle temaer som tab, erindring og identitet.

★★★★★ “En stor og alvorlig … smuk og lærd bog” – BERLINGSKE

“Et engageret og gennemreflekteret bud på USA set i følsomt og intellektuelt New York-perspektiv” – JYLLANDS-POSTEN

Du kan købe En amerikaners lidelser online her eller i din lokale boghandel.

Lily Dahls fortryllelse

Lily Dahls fortryllelse, Siri Hustvedt, roman, romaner, skønlitteratur

Psykologisk kærlighedshistorie fra en amerikansk lilleby. En ung servitrice og amatørskuespillerinde forelsker sig i en noget ældre kunstner. Betagelsen af ham og hendes indre udvikling som kvinde er bogens kerne.

Med en udpræget sans for suspense og underliggende uhygge, der leder tanken hen på Twin Peaks, sammenfletter Siri Hustvedt skæbnemønstre, der forbinder tilsyneladende fremmede mennesker. Samtidigt udforsker hun identitetens foranderlighed med udgangspunkt i en ung kvindes forsøg på at følge sit livs tråde til ende.Du kan købe Lily Dahls fortryllelse online her eller i din lokale boghandel.

Med bind for øjnene

Med bind for øjenene, Siri Hustvedt, roman, romaner, skønlitteratur

Den 22-årige studerende Iris Vegan fra Midtvesten kommer i et ildevarslende, kulisseagtigt New York ud for besynderlige tildragelser. Her møder hun bl.a. fire personer, der alle på foruroligende vis ændrer hendes identitets konturer.

I romanen lader forfatteren sit emne med gennemtrængende seksualitet og dramatiserer den kvindelige psyke, der er fanget i magt og underkastelse.

“Allerede i sin debutroman … har Hustvedt placeret sig med både sproglig styrke og særpræget fortælleevne blandt yngre amerikanske forfattere” – BERLINGSKE
Du kan købe Med bind for øjnene online her eller i din lokale boghandel.

Essaysamling

Siri Hustvedt, En bøn for Eros, at leve at tænke at se, essay, essaysamling

En samlet udgave af Siri Hustvedts essaysamlinger En bøn for Eros og At leve, at tænke, at se

At leve, at tænke, at se består af 32 essays skrevet mellem 2006 og 2011, hvori forfatteren plukker og samler viden og indsigter fra filosofien, neurovidenskaben, psykologien, psykoanalysen og litteraturen. 

En bøn for Eros består af en række selvbiografiske og kritiske essays om forfattere og kunsten at skrive. Som altid er Siri Hustvedt en mester til at kombinere intellekt, følelse, vid og lidenskab på elegant vis i sine essays.

★★★★★ “Fornem skrivekunst” – ALT FOR DAMERNE

Du kan købe Siri Hustvedts essaysamling online her eller i din lokale boghandel.