Amerikanske romaner Anden verdenskrig Fiktion Paul Auster Siri Hustvedt

Læs op allerede nu: 4 forfattere du kan møde til Louisiana Literature 2017

Louisiana Literature 2017

Den 24.-27. august løber Louisiana Literature 2017 af stablen. Litteraturfans og læseheste kan glæde sig til tre dage i selskab med danske såvel som internationale forfattere og begejstrede læsere – alt sammen i de smukkeste omgivelser på Lousiana i Humlebæk.

>> Vil du vide mere? Besøg litteraturfestivalens hjemmeside her. Det færdige program bliver offentliggjort i starten af april. 

Vil du gerne være helt forberedt og up-to-date på de forfattere, du skal møde til Louisiana Literature? Så læs med her. Vi præsenterer dig for fire af de besøgende forfattere og de værker, de skal tale om.

Paul Auster

Louisiana Literature 2017 Paul Auster 4 3 2 1
Foto: Beowulf Sheehan

Paul Auster har netop udgivet sin første roman i syv år. Og hvilken roman! 4 3 2 1 er en moderne dannelsesroman på mere end 800 sider. Paul Auster har selv udtalt til Information, at han betragter bogen som sit hovedværk.

4 3 2 1 leger Paul Auster med tanken om, at livets tilfældigheder eller skæbnen – alt efter hvad man nu tror på – afgør, hvem og hvad vi udvikler os til, alt efter hvad vi vælger og fravælger, lykkes med og ikke lykkes med, når og ikke når.

4 3 2 1 er en stor roman. Men det er også en roman, du hurtigt bliver medrevet af. Og hvis du går i gang allerede nu, kan du sagtens nå at færdiglæse den til mødet med Paul Auster på Louisiana.

>> Køb 4 3 2 1 her.
>> Læs interviewet med Paul Auster i information her.


Siri Hustvedt

Louisiana Literature 2017 Siri Hustvedt essay essaysamling feminisme en kvinde ser på mænd der ser på kvinder

Norsk-amerikanske Siri Hustvedt gæster også Louisiana Literature. Sidste gang Siri Hustvedt gæstede Danmark var i 2014 i forbindelse med udgivelsen af romanen Den flammende verden. Nu er hun aktuel med en ny essaysamling, som udkommer på dansk den 21. august.

En kvinde ser på mænd der ser på kvinder er en essaysamling om kunst, feminisme, neurovidenskab, psykologi og filosofi. Essaysamlingen er især båret af Siri Hustvedts lidenskab for kunst, humaniora og videnskab.

>> En kvinde ser på mænd der ser på kvinder udkommer den 21. august. Forudbestil den her.


Svetlana Aleksijevitj

Louisiana Literature 2017 svetlana aleksijevitj de sidste vidner novelprisen i litteratur 2015
Foto: Margarita Kabakova

Svetlana Aleksijevitj er journalist og en af de mest betydningsfulde forfattere i nyere russisk litteratur. Hun modtog Nobelprisen i litteratur 2015 og er nu aktuel med en gribende beretning om de mænd og kvinder, der var børn under Anden Verdenskrig og oplevede krigens rædsler.

De sidste vidner indeholder hundrede fortællinger om børn i krig, og deres vidnesbyrd og beretninger er dybt personlige historier. Svetlana Aleksijevitj siger selv: “Jeg bad dem om en eneste ting: at mindes deres barnlige ord. Deres barnlige følelser. At vende tilbage til den tid, hvor de stadig var engle. For jeg vidste: Dette kan ikke fortælles med andre ord.”

Du kan finde De sidste vidner på dit nærmeste bibliotek.


Linda Boström Knausgård

Louisiana Literature 2017 Linda Boström Knausgård Velkommen til Amerika
Foto: Christina Ottosen Öygarden

Den svenske forfatter Linda Boström Knausgård er aktuel med sin tredje roman. Velkommen til Amerika er et portræt af en familie, der bevæger sig på kanten af katastrofe. Med stor psykologisk indsigt beskrives, hvordan deres verden langsomt og smertefuldt lammes af død og sygdom, og dog med kærligheden og længslen som det opløftende element.

Velkommen til Amerika er et hjerteskærende portræt af en familie, der er gået i opløsning.

>> Køb Velkommen til Amerika her.