10 helt nye bøger, som du skal glæde dig til at læse


Vi har samlet en liste med nogle af de nyeste bøger fra Lindhardt og Ringhof.

Her kan du finde masser af store læseoplevelser til natbordet, sommerhuset, eller hvor du nu allerbedst kan lide at læse bøger.

Se de 10 helt nye bøger her:


Anne-Marie Vedsø Olesen: Vølvens vej – Snehild

“En nordisk udgave af Game of Thrones. En klar anbefaling” – Troldspejlet

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ – “Man sluges ind i fortællingens kæmpegab” – Politiken

“Velskrevet, velresearchet, original – fundamentalt spændende” – Weekendavisen

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ – “Anne-Marie Vedsø Olesen har skabt et fængende og fantastisk univers” – Berlingske

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ – Fyens Stiftstidende

“Imponerende roman” – Litteratursiden.dk

Stærke kvinder, blodhævn og ofringer til guderne. Anne-Marie Vedsø Olesens Vølvens vej er første bind i en ny medrivende serie, der er inspireret af nordisk mytologi.

Læs også: Vølvens vej. Thor og Odin bliver overhalet af kvinderne

Snehild kommer til verden midt under en blodig krig. Hendes mor flygter gennem skovene og videre til Himlinge, hvor Snehild vokser op. Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen.

Anne-Marie Vedsø Olesens nye serie “Vølvens vej” er inspireret af nordisk mytologi og udspiller sig i jernalderen i Danmark. En medrivende fortælling om stærke kvinder, blodhævn, skæbne og gudernes gunst fra en tid, hvor lidenskab og ære bestemte slagets gang.

Køb Vølvens vej online, fx hos Bog&Ide, eller find den i din foretrukne boghandler.
Ulf Pilgaard: Hellere halvgammel end helt død

“Ulf Pilgaard reflekterer varmt over sit lange liv i humorens tjeneste” – Jyllands-Posten

“Bevægende læsning” – Berlingske

Ulf Pilgaard er aktuel med den ny erindringsbog Hellere halvgammel end helt død om livets efterår, hvor han tager fat på tilværelsens lidt tungere sider. 

Læs også: Ulf Pilgaard: Det er inspirerende at tage fat i nuet. Hvordan det egentlig er at blive gammel

ulf Pilgaard, hellere halvgammel end helt død, en optimistisk fortælling om livet

Ulf Pilgaard er for sidste gang gået af Cirkusrevyens scene som 81-årig.

I den anledning har Ulf Pilgaard skrevet om det at blive gammel, at vennerne og familien stille begynder at svinde ind og når kroppen begynder at drille.

I sin vante humoristiske og ærlige jargon fortæller Ulf Pilgaard om sin nyforelskelse, sorg, sex, tro, succeser, fortrydelser og sit begivenhedsrige liv.

En biografi der er en optimistisk fortælling om livet!

Du kan købe Hellere halvgammel end helt død online, eller i din nærmeste boghandel.C.J. Tudor: De andre

“Et spil af djævelske dimensioner” – Jyllands-Posten

Er du til en velkonstrueret thriller med masser af stemning og længsel? Så skal du læse
C.J. Tudors De andre – en ny selvstændig thriller af forfatteren til den vanvittigt intense krimi
Kridtmanden.⁠

Læs også: ”Det er den bedste spændingsbog, jeg har læst.” Læserne af De andre er begejstrede

Ny selvstændig thriller af forfatteren til Kridtmanden.

Da Gabe er på vej hjem, ser han ansigtet af en lille pige, som han kender, i bagruden af bilen foran ham. Hun former ét ord med læberne: Far. Det er sidste gang, han ser sin femårige datter, Izzy. Politiet er overbevist om, at hun er død. Men tre år efter kører Gabe stadig rundt på vejene og leder efter den bil, der tog Izzy. Han vil aldrig opgive det håb, han bærer i sig.

Fran og hendes datter, Alice, leder ikke, men er på flugt. Altid et skridt foran dem, der vil gøre dem fortræd. For Fran kender til sandheden om Gabes datter – og hun ved, hvad de andre, dem, der jagter hende og Alice, vil gøre, hvis de nogensinde fanger dem …

“Overbevisende og dragende.” – Sunday Express

Du kan købe De andre online, fx hos Bog og Ide, eller i din foretrukne boghandler.

Matti Breschel: Væddeløber

Væddeløber fortæller Matti Breschel om en hæsblæsende karriere og et cykelpræget liv. Det er ikke en cykelbog, men også en personlig beretning om cykellivet oplevet indefra. Det er en kærlighedserklæring til cykelsporten på godt og ondt.

Læs også: Væddeløber. Ny gribende cykelbog fra Matti Breschel. Læs et uddrag her

I sin biografi Væddeløber fortæller Matti Breschel om hvordan han gik fra at være en dreng med krudt i røven, til at være en af verdens bedste cykelryttere.

En fortælling fuld af slemme styrt, kompliceret relationer, blod, sved og tåre – men ikke mindst sjov, ballade og røverhistorier.

I 15 år var Matti Breschel et med cykelsadlen, i regn, torden og solskin, og dette er historien om hvordan det bragte ham VM-medaljer og mange sejre.

Du kan købe Væddeløber online, eller i din nærmeste boghandel.
Louisa Lorang: Asian style – små & store retter

Louisa Lorang er kendt og elsket af danskerne for hendes velsmagende og familievenlige opskrifter. Hun er nu aktuel med det nyeste skud på stammen af madlavningsbøger; Asian style – små & store retter. De asiatiske køkkener er forskellige som dag og nat, og Louisa Lorang har nu samlet hendes favoritter i én kogebog.

Snup opskriften på en miso-ramen du kan tilberede på 18 minutter.

Louisa Lorang er tilbage – og denne gang med asiatisk mad, der kan få mundvandet til at løbe.

I denne madlavningsbog bliver der kigget på det asiatiske køkken.

Små som store retter er repræsenteret, og det bliver med sikkerhed sprødt, snasket, krydret og en herlig madoplevelse at give sig i kast med disse opskrifter.

I Asian style kan du finde opskrifter på blandt andet nudelsalat, Pad thai, Gang Panang, dumplings, Pho-suppe, forårsruller, dim sum, goyza, Tom yam og Bibimbab.

Du kan købe Asian style – små & store retter online, eller i din nærmeste boghandel.
Alex Schulman: Glem mig

Erindringsbogen Glem mig af Alex Schulman handler om forholdet til hans alkoholiserede mor. Romanen indbragte ham prisen Årets bog i Sverige i 2017.

Læs også: Jeg ved, der findes en tid, hvor min mor ikke drak, hvor hun elskede mig. Alex Schulman om sin prisvindende bog Glem mig

Alex Schulman, Glem mig

Glem mig er en anmelderrost fortælling om en søns komplicerede relation til sin alkoholiserede mor.

Som voksen forsøger Alex Schulman at overtale sin mor til at lade sig indlægge på en afvænningsklinik, for han ønsker sin mor tilbage.

I et forsøg på at forstå hvad der gik galt i deres relation, kigger Alex Schulman tilbage på sin barndom.

Læserne kommer helt tæt på forfatteren, og får indblik i Schulmans længsel efter at reparere forholdet til sin mor – og i den smerte det har været at vokse op med en alkoholiseret mor.

Du kan købe Glem mig online, eller i din nærmeste boghandel.
Peter Harmsen: Storm over Stillehavet

Storm over Stillehavet af Peter Harmsen stiller skarpt på et kapitel af Anden Verdenskrig, der ellers har været underbelyst i dansk sammenhæng. Forfatteren beskriver krigen, som den udfoldede sig fra den øverste general til den menige soldat og i civilbefolkningen.

Læs også: Anden Verdenskrig i Asien. Hele historien fra Pearl Harbour til Iwo Jima og russere i japansk uniform

storm over stillehavet - anden verdenskrig i asien, peter harmsen

Mange tror at startskuddet til Anden Verdenskrig i Asien var angrebet på Pearl Harbor i 1941 – men konflikterne går meget længere tilbage.

Et ældgammelt og destruktivt forhold mellem Japan og Kina førte til øgede spændinger og kampe i 1930’erne. Disse kampe kulminerede i udbredelsen af verdenskrigen til Asien.

Storm over Stillehavet stiller skarpt på et overset og vigtigt element i verdenskrigen – hvordan krigen så ud for både civile, militær og politikere. Peter Harmsen beskriver de subarktiske forhold i øgruppen Aleuterne; hungersnøden i Kina, Indokina og Indien og tager læseren fra Det Hvide Hus i Washington til marineinfanteristerne på tropeøen Peleliu.

Du kan købe Storm over Stillehavet – Anden Verdenskrig i Asien online eller i din nærmeste boghandel.
Henrik Oryé: I politiets frontlinje

Henrik Oryé har i sine 30 år som indsatsleder været med forrest, når der var store spektakulære politiaktioner i København.

Læs også: Oplev kampen mod rockere og bander på nært hold. Læs et uddrag af I politiets frontlinje

i politiets frontlinje, henrik oryé, jakob fälling

I 30 år har Henrik Oryé vært med i forreste række, når spektakulære politiaktioner udspillede sig i København.

I politiets frontlinje skildrer Henrik Oryés dramatiske fortællinger fra gadeplan om de store sager, der ramte de danske overskifter, heriblandt rydningen af Ungdomshuset, terrorangrebet på Krudttønden, opgøret med BZerne ved Sorte Hest og kampen mod rockere og bandegrupperinger.

Men det er også en fortælling om at blive suspenderet fra tjeneste på grund af Tibet-sagen, som stadig i dag er under efterforskning. Undersøgelsen gør, at Henrik Oryé ikke foreløbigt kan vende tilbage til politiet, som han levede og åndede for i mange år.

Køb I politiets frontlinje online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 15 september.
Siri Ranva Hjelm Jacobsen: Dafnesyndromet

I romanen Dafnesyndromet genbesøger forfatter Siri Ranva Hjelm Jacobsen myten om nymfen Dafne, som, for at undgå et overgreb, forvandles til et træ.

Læs også: Vi er nødt til at forandre os – som art. Siri Ranva Hjelm Jacobsen om romanen Dafnesyndromet

En sommerdag i 1990’erne ankommer Miki til en efterskole på landet. Han forsøger at løsrive sig fra sin mor, men det er svært. Også selvom han nu er kommet på afstand. På skolen vokser planterne vildt om bygningerne, der engang har huset en dyster drengeanstalt. Miki drages mod Laura, som fører ham mod både indre og ydre opløsning. 136 år senere interviewer et forskerteam Mikis mor, som har udviklet hidtil ukendte fysiske egenskaber. Hun fortæller om sit forhold til Miki og om, hvordan livet tager sig ud fra et perspektiv, der ikke længere kun er menneskeligt. I romanens tredje og sidste del møder vi nymfen Dafne, der for 4000 år siden blev forvandlet til et træ, da hun flygtede fra guden Apollon, og stadig er vred.

Dafnesyndromet er spekulativ fiktion med træk fra både gotisk litteratur og græsk mytologi. En sanselig og poetisk fortælling om forvandling, flugt og om at overskride sig selv og blive et med naturen.

Du kan købe Dafnesyndromet online hos Saxo.com eller i din lokale boghandel.
Joan Ørting: De 5 erotiske sprog

I bogen De 5 erotiske sprog fortæller sexolog Joan Ørting, hvordan du får bedre sex ved at lære dit personlige erotiske sprog at kende.

Læs også: Joan Ørting: Sex er ikke en stumfilm. Vi skal lære at udtrykke, hvad vi har lyst til

Joan ørting, de 5 erotiske sprog, Lindhart og ringhof

Som par kan man ikke være nyforelskede for altid. Men hvad sker der med sexlivet, når hverdagen sætter ind?

Hvad gør man når gnisten mangler, sexlivet ikke er så lidenskabeligt som før, og man savner erotikken?

I De 5 erotiske sprog dykker sexologen Joan Ørting ned i, hvordan man finder ud af, hvad man tænder på, og hvordan man får delt med sin partner, hvad man har lyst til.

De 5 erotiske sprog giver dig konkrete værktøjer til at få det bedste ud af dit sexliv – hele livet, og du bliver klogere på dig selv, din egen seksualitet og dine lyster.

Du kan købe De 5 erotiske sprog online, eller i din nærmeste boghandel.
10 helt nye bøger