10 helt nye bøger, som du skal glæde dig til at læse


Vi har samlet en liste med nogle af de nyeste bøger fra Lindhardt og Ringhof.

Her kan du finde masser af store læseoplevelser til natbordet, sommerhuset, eller hvor du nu allerbedst kan lide at læse bøger.

Se de 10 helt nye bøger her:


Thomas Korsgaard: Man skulle nok have været der

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ – “En meget rørende roman … denne anmelder overgav sig og græd til sidst” – BERLINGSKE

“En gennemført sympatisk opvækst- og modningshistorie” – WEEKENDAVISEN

Her er den længe ventede afslutning på hans romantrilogi om Tue, og helt sikkert en af de romaner du skal læse i 2021.

Thomas Korsgaard var blot 21 år gammel da han debuterede med den første bog om Tue Hvis der skulle komme et menneske forbi, som siden hen har ligget på bestsellerlisterne. Debuten blev fulgt op af nr 2. En dag vil vi grine af det.

LÆS OGSÅ: Thomas Korsgaard: Jeg vil fortælle om “taberne”. Fordi jeg kender dem. Det er dét, jeg kommer af.

Thomas Korsgaard, Man skulle nok have været der, En dag vil vi grine af det, Hvis der kommer et menneske forbi

Tue bor ikke længere hjemme – ja, faktisk bor han slet ingen steder, da han er blevet smidt ud af sin lejlighed på Frederiksberg.

Nu aner han ikke, hvor han skal tage, for han kan i hvert fald ikke tage hjem til Skive og sin voldelige far. I stedet flakker han rundt på gaden, indtil han en dag møder pigen Victoria, som lever et ganske andet liv end han selv.

Man skulle nok have været der er tredje bog om Tue, som vi mødte første gang i Hvis der skulle komme et menneske forbi. En rammende fortælling om at stå udenfor fællesskabet og drømme om at finde hjem.

Du kan købe Man skulle nok have været der online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Anna Grue: Døden i kurbadet

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ – “Charmerende hyggekrimi” – JYLLANDS-POSTEN

“Da jeg åbnede bogen, havde jeg ikke lyst til at lukke den igen, før jeg var færdig” – KRUMMES KRUMMELURER. Læs hele anmeldelsen her.

Anne Grue er klar med endnu en skøn hyggekrimi i serien om efterlønner Anne-Maj Mortensen, som vi mødte første gang i Mysteret i genbrugsen.

LÆS OGSÅ: Den danske Agatha Christie. Anna Grue skriver hyggelige bestsellerkrimier

Anne-Maj Mortensen er taget på luksus-kurbad efter en knæoperation.

Knæet værker, og det hele går lidt langtsom på grund af krykkerne.

Men da en af de andre kurgæster dør, sætter Anne-Maj smerterne til side og går i gang med sin egen efterforskning – også selvom den ikke ligefrem behager det lokale politi. 

Døden i kurbadet er andet selvstændige bind i Anne Grues hyggekrimiserie om efterlønneren Anne-Maj Mortensen.

Du kan købe Døden i kurbadet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Anne Kirstine Hermann: Imperiets børn

Imperiets børn er den opsigtsvækkende fortælling om et af de mørkeste kapitler i dansk kolonihistorie. Bogen går tæt på, det der skete, da politikere og embedsmænd tog beslutningen om, at Grønland skulle fordanskes og gøres til en del af Danmark.

Bogen er blevet til efter omfattende research i både Folketingets bibliotek, Rigsarkivet, FN’s arkiver og rejser til Grønland. Det betyder også, at bogen er fyldt med øjenvidneberetninger fra grønlændere, der på nært hold oplevede danskernes insisteren på at gøre det arktiske folk til en del af det danske.

Læs også: Imperiets børn-forfatter: Danskerne opfattede grønlænderne som børn, der skulle opdrages

Imperiets børn, Anne Kirstine Hermann, grønland, kolonihistorie, dansk kolonihistorie

“De fortalte mig, fra jeg var ret lille, at de havde betalt min mor med et par pakker cigaretter. Min mor sagde, at hun skrev under med ført hånd.”

Imperiets børn er fortællingen om dengang danske politikere og embedsmænd besluttede at fordanske Grønland og gøre øen til en dansk landsdel. Dette skete til trods for, at det var stik i mod FN’s retningslinjer efter Anden Verdenskrig, som pålagde det internationale samfund at give kolonier selvstændighed.

Bogen er resultatet af omfattende research i både danske og udenlandske arkiver såvel som rejser til Grønland.

Du kan købe Imperiets børn online, fx hos Bog & idé, eller i din nærmeste boghandel.
Peter Lund Madsen: Når børn og unge får angst

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ – “En saglig, oplysende og interessant bog om et vigtigt emne” – KRISTELIGT DAGBLAD

“En bog, der giver håb til de håbløse” – FOLKESKOLEN.DK

Hvorfor er der så mange børn og unge, der lider af angst, og hvordan støtter man dem bedst? Det undersøger Peter Lund Madsen i bogen Når børn og unge får angst.

Læs også: Hvem får angst og hvorfor? Læs i Peter Lund Madsens bog Når børn og unge får angst

Hvorfor er der så mange børn og unge, der lider af angst? Hvordan støtter man bedst børn og unge med angst? 

Angst er blevet et symptom, som hører vores tid til, og flere og flere børn og unge får en angstdiagnose i disse år. I bogen gør psykiater og hjerneforsker Peter Lund Madsen os klogere på angst, og hvordan vi skal forstå og hjælpe mennesker, der har angst.

Bogen giver læseren en større forståelse af, hvad angst er, så man bliver bedre rustet til at støtte mennesker, der lider af angst ligesom den giver et overblik over, hvilke professionelle terapi- og behandlingsmuligheder, der findes.  

Desuden fortæller en række voksne og familier med børn i forskellige aldre deres historier med angst, og Peter Lund Madsen fortæller også historier fra sit eget liv om at kæmpe med og håndtere angst.

Du kan købe Når børn og unge får angst online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Madeline Martin: Den sidste boghandel i London

Madeline Martin er klar med sin New York Times bestseller, den historiske roman om den unge Grace, der under 2. verdenskrig får job i en faldefærdig boghandel. Den sidste boghandel i London er en charmerende og rørende fortælling om en ung kvindes mod og drømme under bomberegn og en storby i flammer.

Læs også: Den sidste boghandel i London bygger på den sande historie om bogelskende briter i bomberegn

Elsker du romaner om 2. verdenskrig? Så tag et kig på denne liste med 20 fascinerende romaner om 2. verdenskrig

Skøn historisk roman om mod og udholdenhed i et lokalsamfund under Anden Verdenskrig.

Grace ankommer til London i 1939 med høje forventninger til sit nye fremtidige liv. Hun har lagt planer med veninden, Viv, om fest og farver og og drømmer om jobs i glamourøse stormagasiner. Efter moderens død er Grace blevet smidt ud af sit barndomshjem af sin skruppelløse onkel og ankommer derfor tomhændet uden en anbefaling med til at søge et nyt job.

Graces mors gamle veninde, Mrs. Weatherford åbner sit hjem for de to unge kvinder, og hjælper Grace med et midlertidigt arbejde i den faldefærdige boghandel, Primrose Hill Books. Den gamle boghandler, Mr. Evans, er en tvær mand, som først afviser Grace og hendes idéer for butikken. Men som tiden går, får hun mere ansvar og blod på tanden, hjulpet på vej af butikkens brogede kundeskare. Og i blandt dem, den flotte pilot, George Anderson.

Du kan købe Den sidste boghandel i London, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Ane Riel: Urværk

Ane Riel som har skrevet de prisbelønnede romaner Harpiks og Slagteren fra Liseleje er klar med endnu en usædvanlig roman om skæve eksistenser. Urværk er en kærlig skildring af et menneske, som forsøger at finde en afslutning på et langt liv.

Læs også: Det er ikke plottet, der driver mig, det er det psykologiske. Ane Riel om romanen Urværk

Tiden er ved at rinde ud for Alma. Nu forbereder hun sig på at gå i stå sammen med det bornholmerur, som har fulgt hende igennem årtiers sorger og glæder.

Et uventet møde med en lille dreng puster nyt liv i den gamle kone, og samtidig ruskes der op i mindet om ægtemanden Otto og det, der skete med ham. Kun Alma kender sandheden, og den kan hun ikke altid huske.

Urværk er en kærlig skildring af et menneske, som forsøger at finde en fredfyldt afslutning på et langt liv. Det er svært, når nu Otto blev som han blev og Alma gjorde som hun gjorde. Og det bliver ikke lettere af, at både livet, døden og tiden spiller Alma et puds. 

En gribende og usædvanlig fortælling om livet.

Du kan købe Urværk online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Jesper Clemmensen og Thomas Albrektsen: Skibet fra helvede

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ – “En stærk og smuk bog, som vil bevæge sine læsere” – JYLLANDS-POSTEN

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ – “Et væsentligt og bevægende værk” – BERLINGSKE

Historien om en flodpram fyldt kz-fanger der den 5. maj 1945 blev bugseret ind til Klintholm Havn på Møn er utroligt nok ret så ukendt. Ligeså at lokalbefolkningen stod sammen for at redde de hundredvis af syge og døende mennesker ombord. Bogen Skibet fra helvede afdækker historien om, hvordan en gruppe lokale modstandsfolk, læger, sygeplejersker og Dansk Røde Kors-medlemmer satte deres eget liv på spil, da Anden Verdenskrigs rædsler drev i land på Møn og satte befrielsesfesten på pause.

Læs også: Den utrolige historie om dengang 345 KZ-fanger drev i land på Møn

Den 5. maj 1945 om morgenen, mens beboerne på Møn vågnede efter at have fejret frihedsbudskabet, blev en flodpram bugseret ind til det lille fiskerleje Klintholm Havn. Ombord på prammen var 345 fanger fra kz-lejren Stutthof, og en redningsaktion uden sidestykke tog sin begyndelse. 

Her starter fortællingen om en lokalbefolkning, der ved et tilfælde blev hvirvlet ind i verdenshistoriske begivenheder og udviste et unikt sammenhold og hjælpsomhed. Og det er også fortællingen om at blive reddet fra rædsler og skulle slå sig ned i et nyt og fremmed land.

Skibet fra helvede er den bemærkelsesværdige historie om, hvordan rædslerne fra 2. verdendskrig drev i land i et lille dansk øsamfund og satte befrielsesfesten på pause. For mønboerne, modstandsfolk og lokale læger satte deres eget liv på spil og kastede sig ind i arbejdet med at hjælpe de udsultede, syge og døende kz-fanger. 

Du kan købe Skibet fra helvede online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Anders Kofoed: Meningen med livet

Mennesket er en forunderlig skabning af kemi og fysik, som ikke ligner mange andre dyr. Og så alligevel. Mange af de træk vi anser som menneskelige, er faktisk også at finde i dyreriget.

Meningen med livet gør biolog og naturformidler Anders Kofoed dig klogere på det utrolige menneskedyr.

Tag quizzen: Bliv klogere på hvad DU har til fælles med Jordens dyr

Læs om alle stadier i menneskets tilværelse. Vores historie begynder under dynen, ved undfangelsen, og slutter under jorden, når mennesket er gået bort, og det sidste liv ebber ud.

Indimellem går biolog og naturformidler Anders Kofoed bagom alle de andre store øjeblikke. Spædbarnet, der begynder at pludre og får sprog. Teenageren, der flipper ud på sine forældre. Kvinden, der føder i smerter og giver livet videre. Forældreparret, der forlader hinanden og går på jagt efter nye mager. Bedsteforældrene, der træder til og passer slægtens yngste. De ældre, der begynder at glemme i livets efterår. Og til sidst døden, som siden tidernes morgen har været kilde til frygt og filosofisk undren for mennesket.

Som ekspert i dyr trækker Anders Kofoed en række oplysende og underholdende paralleller til andre levende væseners liv og forklarer, at vi mennesker ikke er alene med vores mærkværdigheder. Flagermus pludrer også kærligt til deres afkom. Hunde og køer bliver også umulige teenagere. Og de gamle løver tager sig også af de unge i flokken. Der er en mening med det meste, hvis vi kigger rundt i livets store træ.

Du kan købe Meningen med livet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Camilla Grebe: Alle lyver

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ – “Svensk krimi fra øverste hylde” – JYLLANDS-POSTEN

❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ “En kvalitetskrimi af allerbedste slags” – FINDALS KRIMISIDE (læs anmeldelsen af Alle lyver her)

Hvem beskytter man ved at lyve eller fortie sandheden? Den prisvindende forfatter, Camilla Grebe, er tilbage med sin ny krimi Alle lyver.

Læs også: Ny krimi fra Camilla Grebe: Alle lyver. Hvor godt kender du dem, du elsker?

Camilla Grebe, Alle lyver, svensk krimi, krimi

En nat bliver Maria vækket til beskeden om, at hendes steddatter er forsvundet.

Efter flere samtaler med politiet, går det op for Maria, at hendes mand mistænkes for at have slået sin datter ihjel. Det nægter hun at tro, for hun kender sin blide, elskelige og omsorgsfulde mand.

Men alt begynder at smuldre omkring hende. Pludselig kommer hun i tvivl.

Kan han virkelig have begået en så grusom forbrydelse? Hvem kan hun stole på? Hvem taler sandt og hvem lyver?

Alle lyver er femte selvstændige bind i Camilla Grebes serie Den mørke side.

Du kan købe Alle lyver online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Karsten Tanggaard: Sous vide håndbogen

Med Sous vide håndbogen guider sous vide-mesteren Karsten Tanggaard dig med tips, tricks og præcise anvisninger, så du altid får succes med din sous vide.

Læs også: Vil du være bedre til sous vide? Så bid mærke i navnet Karsten Tanggaard

Sous vide-håndbogen er et opslagsværk – en enkel og træfsikker guide til et velsmagende resultat for enhver råvare man kommer hjem med. I bogen finder man okse, gris, lam, vildt, fisk, fjerkræ, skaldyr, grøntsager og frugt og for hver råvare er der en gennemprøvet tid og temperatur, tips til klargøring og udskæring, fotos af resultatet, ligesom der er forslag til tilbehør og saucer. 

Her er håndbogen, der viser vejen til tilberedning af over 200 råvarer. Helt enkelt og uden lange forklaringer – slå op, følg de enkle trin og server perfekt god mad!

Alt er nøje gennemprøvet af forfatteren, der i ord og billeder guider både begyndere og mere garvede.

Få en guidet tur gennem bogen her.

Du kan købe Sous vide håndbogen online hos Bog & Idé eller i din nærmeste boghandel .

Snup en opskrift på perfekt pulled pork til sommerens burgerfest
10 helt nye bøger

Jeg er hende, der laver lister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har sammenfattet her på sitet! Jeg elsker bøger og har efterhånden samlet en hel del i løbet af de 15 år, jeg har været i bogbranchen. Og så er jeg en febrilsk samler af kogebøger.