historiske romaner

Den 25-26. marts åbner Øksnehallen dørene til Historiske Dage – en kulturfestival, der fejrer historien med udstillinger, foredrag, interviews, tilbud og meget andet. Historieinteresserede kan glæde sig til en weekend fyldt med inspiration, viden og underholdning.

Lindhardt og Ringhof vil naturligvis også være til stede til Historiske Dage, og vi glæder os til at guide dig til de allerbedste fagbøger og historiske romaner. Vi varmer op med tre boganbefalinger til dig, der elsker historisk fiktion. Ikke alene bliver du underholdt – du bliver også klogere. Uanset om du interesserer dig for slavehandel, Første eller Anden Verdenskrig.

Du kan finde endnu flere anbefalinger hos os. Se vores liste med gode bøger sommer 2023.

-> Vild med fagbøger? Læs med her, hvor vi anbefaler 5 fagbøger, der gør dig klogere på historien.

Stærk roman om dansk slavehandel

“… aldeles fremragende (…) En dejlig læseoplevelse om et trist kapitel i vores historie.” – Dagbladenes Bureau

Pack med stjerne copy

1787. På slavefregatten Haabet bryder et blodigt oprør ud blandt de sorte i lastrummet. Under dæk er to kvinder i de desperate menneskers vold: kaptajnens og den nygifte skibslæges unge hustruer. Inden slaveoprøret brutalt slås ned, har det ændret en række menneskeskæbner for altid.

HAABET er en grum beretning fra en tid da Danmark skabte ny velstand på slavernes arbejde i de vestindiske sukkerplantager. Et kapitel i rigets historie som i mange år blev fejet ind under gulvtæppet, er her blevet til en fortælling om kynisk udnyttelse og ufattelig ondskab, men også om kærlighed og overlevelse under umulige vilkår.

-> Læs mere her.


Episk familiesaga

Hvor der er vilje er første bind i det, der tegner til at blive en fænomenal oplevelse. Her møder gamle dyder ny industri, mysterier og hemmeligheder – og også nævenyttige typer møder hinanden. Hvis jeg skal komme med en sammenligning, må det være “Downton Abbey” møder Lucinda Riley.” – Femina

Pack med ryg copy

Jeffrey Archer er verdenskendt. Og med god grund. Hans bøger er medrivende fortællinger, der strækker sig over årtier og behandler personer såvel som verdenshistorien. Hvor der er vilje er første bind i Clifton-krøniken, som er fængslende saga om kærlighed, tab, svigt og ambitioner, der fører læseren fra Bristols baggyder, til New Yorks gademylder, til Stalins Rusland.

Den storslåede fortælling om Harry Cliftons liv begynder i England i tiden efter Første Verdenskrig. Harry vokser op i den fattige del af Bristol med en hårdtarbejdende, enlig mor og historien om en far, der blev dræbt under krigen. Gradvist får Harry dog historien om, hvordan hans far virkelig døde at vide, og den frygtelige sandhed får Harry til at sætte spørgsmålstegn ved alt. Er Harry søn af Docker Arthur Clifton, eller er han den uægte søn af arvingen til Barrington Shipping Line?

Da Anden Verdenskrig bryder ud må Harry træffe en vanskelig beslutning: Skal han takke ja til tilbuddet om en plads på Oxford University eller skal han lade sig hverve af flåden og kæmpe mod Hitlers Tyskland?

-> Læs mere her.

-> Andet bind i serien udkommer den 24 april. Læs mere om Faderens synder her.


Danmark under besættelsen

“Benn Q. Holm leverer fine skildringer af København under besættelsestiden.” – Politiken

Pack med ryg

DE DØDE OG DE LEVENDE er en roman om krig og kærlighed, om skyld, forræderi og begær. Den følger en gruppe modstandsfolk i København 1943-50. Deres hemmeligheder, løgne og drømme. Stilheden efter kampen, den svære fred.

I 1943 ligger besættelsen tungt over Danmark. Det unge kærestepar Ebbe og Karen er sammen med nogle andre jurastuderende gået ind i modstandsarbejdet. Lederen, faldskærmsagenten”Herbert”, presser dem til stadig farligere aktioner. En aften går det galt: To fra gruppen bliver dræbt, og Ebbe må flygte til Sverige.

I Sverige optages Ebbe i Den Danske Brigade, den hemmelige eksilhær der træner i de øde skove. De bliver et par lange, barske og iskolde vintre, og da Ebbe og Karen endelig genforenes i maj 1945 er alt forandret. De døde modstandskammerater spøger, og det er ikke alting der tåler dagens lys. Mens Ebbe og Karen prøver at opbygge en lille familie, driver “Herbert” rundt i efterkrigstidens København, på jagt efter eventyr der kan matche spændingen fra sabotageaktionerne.

-> Læs mere her.

historiske romaner. historiske romaner. historiske romaner. historiske romaner.