Saga Skønlitteratur

Det føles godt at føle sig som romer

Det føles godt at føle sig som romer

Den danske forfatter Ole Høeg lever og ånder for Italien. Han skriver krimier, der foregår i Italien, rejsebøger om Italien og bor i Italien 20 år af sit liv. Fascinationen af den italienske livsstil skinner igennem fra første side af Høegs bøger og man kan ikke undgå at længes mod det smukke land, når man læser Ole Høegs prisvindende krimier!

Tekst af: Nanna Schmidt

Italiensk charme

Ole Høeg (1920-1988) bliver uddannet journalist, men det er hans passion for Italien, der er inspirationskilden bag forfatterskabet. Mennesker, monumenter og gadelivet i Rom står klart frem. Det samme gør kriminalsagerne, der er omdrejningspunkterne for krimierne. I krimien “Handlingen foregår i Rom” (1975) opklarer den smukke danske Mikaela et kunsttyveri sammen med kriminalkommissær Amadeo Bergamasco:

”De før så melankolske brune øjne fyldtes med denne varme, fugtige glans som folk nord for alperne vanligvis forveksler med upålidelighed, og han strålede over Santa Lucia, idet han hastigt bøjede sig over min hånd og markerede et kys med overvældende galanteri”

Terror for aben skaerm_ebookkommisaren gar til opera_ebookHandlingen foregar i RomEtruskermordeneFraekt kup i Vatikanet_ebookHeksen og kommissaeren_ebook

Kriminalkommissær Bergamasco

Mikaela møder kærligheden i Rom i den passionerede kriminalkommissær Amadeo Bergamasco. Bergamasco er imidlertid ikke bare en varmblodet romer, men en effektiv politimand med et særligt talent for opklaring af gåder. Han er hovedpersonen i mange af Høegs andre krimier. I “Kommisæren går til opera” (1982) opklarer Amadeo mord i kulissen på opsætningen af “Othello”. I “Frækt kup i Vatikanet” (1976) er den gal i selve pavens by, og Amadeo kommer på endnu en udfordring. Med Amadeo Bergamasco i hånden kommer læseren af Høegs krimier rundt i de snoede gader og under huden på Rom.

en krone til salg_ebookDrommerejsen_ebookDragonen og kongressen_ebookDoktorens fem synder_ebookDa Santa Sabina mistede sin uskyldBergamasco gar i kloster_ebook

De Gyldne Håndjern

Ole Høegs underholdende krimier giver ham flere danske forfatterpriser i hans levetid. For krimien “Frækt kup i Vatikanet” modtager Høeg i 1976 De Gyldne Håndjern. Den prestigefyldte pris er tidligere gået til blandt andre Dan Turèll i 1983. “Handlingen foregår i Rommodtager Poeklubbens pris i 1975. Men Høeg skriver ikke kun fiktion. Hans store kærlighed til og engagement i Italien omsætter han til flere journalistiske artikler, og skriver blandt andet “Turen går til Rom” i 1970.

Læs Ole Høeg hvis du kan lide krimi, et farverigt persongalleri og ikke mindst Italien! Du kan finde Ole Høegs forfatterskab HER.