Skønlitteratur

Byt til nyt – se de nye bøger du kan bytte dine julegaver til

Har du fået dubletter i julegave, eller har du måske fået en gave, som ikke lige var dig? Så er der heldigvis hjælp at hente!

Her giver vi dig nemlig en række forslag til nye bøger, som du kan bytte dine julegaver til. Der er både nye bøger til at hjælpe med nytårsfortsættene, kommende bøger du kan glæde dig til og favoritter fra tidligere.

Klar til det nye år

Er dit nytårsfortsæt at leve sundere? Så giver vi dig her tre bud på bøger, som kan hjælpe dig godt på vej.

mummum – kun aftensmad

På bare 4 år er madbloggen mummum med Mathilde og Amanda ved roret blevet et af de mest populære steder at søge efter nemme hverdagsretter. Nu er de klar med anden kogebog med lækre retter til aftensmad.

Læs også: 1 gryde, 30 minutter. Lækker one pot-pasta med sprød serranoskinke fra mummum

mummum – kun aftensmad er til dig der savner inspiration til nem og enkelt aftensmad. Målet med kogebogen er at vise, hvor nemt man kan lave lækker, hurtig aftensmad.

Denne kogebog består af 100 opskrifter, hvor du finder alt lige fra grønne retter, hurtige one pot pastaer, bowls, populære quesadillas, dahl og svenske kødboller med tyttebær til brun sauce og kartoffelmos.

Bogen er inddelt i kapitler såsom “mad på kun 30 minutter”, “mad med kun 8 ingredienser”, “mad hvor du kun skal bruge et fad eller 1 gryde” og “mad kun med grønt”.

Du kan købe Mummum – kun aftensmad online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.Michelle Kristensen: MK Bootcamp

MK Bootcamp er fyldt med mere end 200 opskrifter, der gør det nemt at leve sundt. Michelle Kristensen, som står bag, har haft over tusindvis af danskere gennem sine bootcamps, til foredrag og events, og hun har enorm erfaring med at få folk til at tabe sig og komme i god form.

Læs også: Michelle Kristensens populære proteinboller. Få opskriften her

Over 200 opskrifter, der gør det nemt at leve sundt.

Michelle Kristensen har haft tusindvis af danskere på sine bootcamps, til foredrag og events. Hun har kæmpestor erfaring med at få folk til at smide kilo, få en gladere krop og komme i god form.

I MK Bootcamp har hun samlet masser af lækre opskrifter på sund, slankende og mættende hverdagsmad, som holder blodsukkeret ved lige og sørger for, at du ikke går rundt og er sulten hele dagen. Og du finder både forslag til morgenmad, frokost, aftensmad, mellemmåltider, kager og desserter.

Du kan købe MK Bootcamp online, eller i din nærmeste boghandel.

Jesper Schmidt: No & Low

I bogen No & Low cocktails guider drinkekspert Jesper Schmidt i, hvordan du kan lave lækre og velsmagende cocktails – med få eller helt uden procenter.

Læs også: Danskerne drikker mindre – og udvalget af alkoholfri øl og spiritus boomer

Ønsker du at drikke mindre alkohol uden at skulle nøjes med halvkedelige alternativer som danskvand med en skive citron? No & Low giver masser af inspiration til nye og velkendte cocktails – bare uden alkohol.

I denne bog får du masser af forslag og inspiration til, hvordan du kan nyde alkoholfri drinks eller servere no eller low alkohol cocktails for dine gæster, og som kan være et skønt alternativ til alt danskvand, sodavand og juicedrinks.

En cocktail uden alkohol kan nemlig være lige så perfekt som en god G&T, og en Negroni kan sagtens laves, så man kan nyde den, uden de høje alkoholprocenter.

Du kan købe No & Low online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.

Dejlige romaner

Se de nye bøger og kommende udgivelser

Klar til at fordybe dig i en spændende roman? Her giver vi seks bud på nye bøger, som er vaskeægte pageturners.

Johanna Mo: Skyggeliljen

Johanna Mo er klar på anden bog i den svenske krimiserie, som begyndte med Natsangeren.

Læs også: Det siger læserne om Natsangeren af Johanna Mo

skyggeliljen, johanna mo

Anden selvstændige krimi i Ölandsserien efter Natsangeren.

Da Jenny kommer hjem, kan hun mærke, at der er noget galt. Huset er tomt, og både Thomas, hendes mand, og deres søn Hugo er væk. Men er de taget af sted frivilligt, eller er der sket dem noget?

Kalmars politi og efterforsker Hanna Duncker bidrager til sagen, og en stor eftersøgning igangsættes. Flere hemmeligheder kommer frem, og da Thomas findes død, intensiveres jagten på lille Hugo.

Samtidig mærker Hanna, hvordan nogen på øen tager grove midler i brug for at sikre sig, at hun ikke kommer sandheden om sin far nærmere, for hvad skete der egentlig for 16 år siden, da han blev dømt for mord?

Du kan købe Skyggeliljen online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.

Anne-Cathrine Riebnitzsky: Vindens port

Anne-Cathrine Riebnitzsky har i snart ti år forkælet os med store romaner med fantastiske menneskeportrætter. Den seneste, Vindens port, er ingen undtagelse. Riebnitzsky kan skrive, så læseren føler man er der. Og i denne roman drager vi til 1300-tallets Andalusien hvor vi er vidne til religiøse konflikter og kommer helt tæt på den kloge og nådige borgherre Ibrahim Banu Said.

Du kan læse, hvad andre læsere synes om Vindens port her.

vindens port, anne-cathrine riebnitzsky

Ibrahim Banu Saids liv ændrer sig for altid efter to pilgrimsrejser, hvor han rammes af en stor personlig sorg.

Han forsøger samtidig at være en nådig og klog borgherre for befolkningen i fæstningen Al Salat i Andalusien, og en god mand for sine tre hustruer.

I begyndelsen af 1300-tallet var den muslimske verden førende inden for matematik, filosofi, astronomi og lægevidenskab. Handlen mellem kristne, jøder og muslimer blomstrede i Al Salat, men da en kristen invasion nærmer sig fra nord, bliver borgens ry som uindtagelig sat på prøve. Kan Ibrahim Banu Said redde sit folk?

Du kan købe Vindens Port online eller i din nærmeste boghandel.

Jeffrey Archer: Det 11. bud

International thriller fra bestsellerforfatteren Jeffrey Archer.

Læs også: Jeffrey Archers hæsblæsende roman om spionage, hævn og magtspil

En roman om krig mellem to supermagter, et dobbeltliv som agent og en intern strid i CIA.

Connor Fitzgerald er hengiven familiefar og har i 28 år været CIA’s mest dødbringende våben. En kombination mange ikke havde gættet. Connor kommer i problemer få dage før han gå på pensions – han støder på en fjende, end ikke han kan håndtere. Fjenden er hans egen chef, der vil gå langt for at ødelægge ham.

Samtidigt prøver Ruslands nye ambitiøse præsident at fremprovokere en militær reaktion fra USA. USA står over for en frygtindgydende fjende.

Du kan købe Det 11. bud online, eller i din lokale boghandel.

Matt Brolly: Tidevandet

Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Matt Brollys krimiserie om Louise Blackwell, kan du godt glæde dig! Tidevandet er første bind i serien.

Læs også: Læs i Tidevandet. Første bog i den intense Louise Blackwell-serie af engelske Matt Brolly

tidevandet, matt brolly

Da liget af en ældre kvinde en dag bliver fundet på stranden, vågner den lille søvnige kystby Weston-super-Mare op til et mareridt. Den erfarne efterforsker Louise Blackwell er netop blevet forflyttet til den lille by, og hun bliver sammen med det lokale politi kastet ud i en hæsblæsende efterforskning.

Da en præst senere bliver fundet dræbt i en kirke, bliver det tydeligt, at Louise Blackwell skal lede efter en morder med et religiøst hævnmotiv, og meget tyder på, at det ikke er personens sidste mord. Men byen har mange hemmeligheder, og efterforskeren skal nu vurdere, hvem hun overhovedet kan stole på.

✭✭✭✭ – Jyllands-Posten

Tidevandet er første bog i Matt Brollys Louise Blackwell-serie.

Du kan købe Tidevandet online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

Stefan Ahnhem: Det sidste søm

Sidste og længeventede bind i krimiserien om politimanden Fabian Risk.

Få styr på rækkefølgen i Fabian Risk-serien her.

Det sidste søm er sjette og sidste selvstændige krimi om den svenske politimand Fabian Risk.

Kan man være både afpresser, manipulator, voldtægtsmand og mishandler, og også være politichef hos Københavns Politi? Ja, det kan man. Og det er Kim Sleizner, der har vadet over adskillige lig for at nå hele vejen til toppen.

Betjenten Dunja Hougaard er gået under jorden, for at indlede en udredning mod sin tidligere chef. Hendes team har brugt måneder på at samle information om ham, og da en person i toppen af den danske efterretningstjeneste bliver fundet død sammen med en ukendt kvinde i en bil på bunden af det københavnske havneløb, strammes grebet. Men hvem strammes det om?

På den anden side af sundet i Helsingborg får Fabian Risk en besked, som forandrer alt for ham og hans familie.

Du kan købe Det sidste søm online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.

Elizabeth Macneal: Det forunderlige cirkus

Ny, tryllebindende, historisk roman om leopardpigen Nelle.

Nell bor i en kystby i det sydlige England, i året 1866. Hendes hud er plettet af modermærker, og hun ser anderledes ud end alle andre. Det får naboerne til at holde afstand til hende, og mange, selv Nells far, tror, at hun er forbandet.

Da Jaspers Jupiters Forunderlige Cirkus kommer til byen, bliver Nell kidnappet af cirkusdirektøren – med hendes fars velsignelse. Nell er knust, men da hun pludselig bliver populær i cirkusset, må hun overveje om bortførelsen i virkeligheden er hendes redning.

I London omtales Nell som verdens ottende vidunder, og folk står i kø for at se hende. Men tingene kompliceres, da hun får følelser for Jaspers bror Toby, for hun er ejet af Jasper, og han har ingen planer om at sætte sin guldfugl fri.

Det forunderlige cirkus er en historisk roman og et trekantsdrama om magt og ulighed – men det er også en historie om kærlighed, styrke og accept.

Du kan købe Det forunderlige cirkus online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.

Nye favoritter

Selvom de fleste af os nok har en bogreol (eller flere) derhjemme, så er der nogle bøger, som vi hiver frem igen og igen. Her giver vi et bud på fem favoritter til bogreolen.

Lars Høgh: Der er antal på alt

I sin biografi Der er antal på alt fortæller fodboldlegenden Lars Høgh om sine 40 år i dansk topfodbold. 

Læs også: “Og pludselig skete det med Christian.” Lars Høghs oplevelse af EM 2021

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Dybt rørende .. En historie om håb, som aldrig slukkes” – BERLINGSKE

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En gribende, usentimentalt skrevet og i det helt taget vellykket erindringsbog” – KRISTELIGT DAGBLAD

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Fascinerende … imponerende og livsbekræftende” – JYLLANDS-POSTEN

Der er antal på alt er Lars Høghs fortælling om et liv med topfodbold.

Høgh har bevæget sig fra at være amatørmålmand i 1970’erne til at blive en del af landsholdet og spille VM i Mexico i 1986. Det er fortællingen om det populære landsholds succes i 1980’erne indefra – og frem til nutidens landshold, hvor Lars Høgh har en prominent rolle som målmandstræner.

Det er også en fortælling om ukuelig optimisme, selv når alvorlig sygdom bliver en fast del af ens hverdag. Lars Høgh åbner op for sit liv med kræft i bugspytkirtlen, og hvordan han har formået at forblive positiv, selv når tankerne er allermørkest.

Du kan købe Der er antal på alt online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.Trine Gadeberg, Ditte Hansen og Christiane Gjellerup Koch: Mens vi strikker

Mens vi strikker er en strikkebog baseret på den populære podcast af samme navn.

Læs også: Kom godt i gang med din strikning – få opskriften på Newbie-sweateren her

De tre skuespillere Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadeberg står bag den populære podcast af samme navn som bogen Mens vi strikker.

De mødes ugentligt i strikkeskuret for at strikke og diskutere teknikker, farver, mønstre og garn, mens de med både humor, alvor og selvironi taler om venskaber, vinterbadning og klimaangst.

Bogen indeholder 20 strikkeopskrifter, som hver især udspringer af en af strikkernes personlige liv. Mens vi strikker er en sand bolsjebutik af introduktioner til særlige teknikker, strikketips og drinksopskrifter – alt sammen samlet på ét sted.

Mens vi strikker kan købes online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 1 november.Barack Obama og Bruce Springsteen: Renegades – Drømme, myter, musik

Kom helt tæt på Barack Obama og Bruce Springsteen i bogen Renegades – Drømme, myter, musik, hvor de har åbenhjertige samtaler om alt fra opvækst, kærlighed og de hårde karrierevalg, som de begge har måttet tage.

Læs også: “Så sagde hun: Nå, ja, for resten, jeg er gravid …” Læs Obama og Springsteen om at blive fædre og ægtemænd

Tidligere præsident Barack Obama og musiker Bruce Springsteens populære podcast er blevet til den rigt illustrerede Renegades – Drømme, myter, musik, med mere end 350 fotos og massevis af eksklusivt bonusmateriale.

De to mangeårige venners samtaler kredser om musik, liv, race, maskulinitet og deres enorme fælles kærlighed til fædrelandet USA – også dets udfordringer og modsætninger.

Bogen er en samling af fortællinger fra Obama og Springsteen, som sammen udforsker temaer fra deres private liv og karrierer, og deres søgen efter fællesskab, identitet og mening.

Du kan købe Renegades – Drømme, myter, musik online fx hos Bog & idé, eller i din nærmeste boghandel.Vejen til Wembley

Vejen til Wembley tager fotograf Anders Kjærbye dig med helt tæt på Landsholdets største øjeblikke under EM 2020.

Læs også: Ny bog giver unikt indblik i Landsholdets vej til semifinalen i EM 2020. Begynd din læsning her

Vejen til Wembley, Anders Kjærbye, Ole Sønnichsen

Med flot spil, mageløst sammenhold og kæmpestort mod skrev fodboldlandsholdet sig under EM 2021 dybt ind i hjertet på danskerne og skabte en fodboldfeber, der ikke er set siden EM-triumfen i 1992.

Vejen til Wembley går bag om fodboldsommeren og fortæller i billeder og ord om forvandlingen fra kollaps og chok til jubel og folkefest. Anders Kjærbye var som den eneste fotograf sammen med landsholdet alle timer i døgnet, og det er hans unikke billeder, der tager dig med til landsholdslejren, på træningsbanen og i omklædningsrummet.

Kom helt tæt på de store opgør mod Finland, Belgien, Rusland, Wales, Tjekkiet og England. Læs interviews med bl.a. Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Pierre-Emile Højbjerg, Mikkel Damsgaard, Michael Laudrup og Peter Schmeichel, samt et forord skrevet af landstræner Kasper Hjulmand.

Du kan købe Vejen til Wembley online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

Hella Joof: Hjemmehjælperen Ramona og andre englelige væsener og væsentlige engle

Hella Joofs ny bog Hjemmehjælperen Ramona og andre englelige væsener og væsentlige engle handler om englene iblandt os – de personer, der gør en forskel i nødens stund. Bogen er smukt illustreret af Anna Jacobina Jacobsen.

Læs også: Hella Joof: Ingen vågner om morgenen og tænker, at i dag vil jeg være et kæmpe røvhul

hjemmehjælperen Ramona, hella joof

I sit liv har Hella Joof mødt mange mennesker, som er kærlige, generøse, storsindede og uselviske – ofte på trods af egen modgang. Hjemmehjælperen Ramona er en samling af livskloge historier om forskellige mennesker, som alle har gjort englelige ting. Eller er der i virkeligheden tale om engle, der gør menneskelige ting?

De englelige væsener gemmer sig mange steder. Det kan være i hjemmeplejen, på biblioteket, i folkeskolen eller på din egen vej, og ofte er det dem, der har fået flest knubs på livets landevej.

I fortællingen møder man bl.a. hjemmehjælperen Ramona, som ikke alene er englelig i sit arbejde, men faktisk også har en lille vinge på anklen. Man møder også Pejse-Carsten, der engang reddede sin mor ud af et brændende hus. Det er tydeligt, at de englelige væsener findes overalt, og Hella Joof introducerer læseren for en bred vifte af særlige engle.

Køb Hjemmehjælperen Ramona online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmest boghandel.

nye bøger