Fagbøger Fiktion Inspirationslister og guides Kogebøger med sund mad

Byt til nyt – se de nye bøger du kan bytte dine julegaver til

Har du fået dubletter i julegave, eller har du måske fået en gave, som ikke lige var dig? Så er der heldigvis hjælp at hente!

Her giver vi dig nemlig en række forslag til nye bøger, som du kan bytte dine julegaver til. Der er både nye bøger til at hjælpe med nytårsfortsættene, skønne klassikere, fængende YA-romaner og meget andet.

Klar til det nye år

Er dit nytårsfortsæt at leve sundere eller at få styr på økonomien? Så giver vi dig her tre bud på bøger, som kan hjælpe dig godt på vej.

Michelle Kristensen: Mindre mavefedt, mere energi

Michelle Kristensen, sund mad, træning, sunde opskrifter, slankeopskrift, mindre mavefedt, mere energiHer er den ultimative guide til at få smidt de overflødige kilo og leve et sundere liv!

Michelle Kristensen hjælper i denne bog med at gøre det lettere og sjovere at opnå varigt vægttab. Bogen indeholder nemlig både kostplaner, opskrifter, indkøbslister og træningsprogrammer til at få mindre mavefedt og mere energi. Opskrifterne spænder bredt fra morgenmad til snacks og desserter.

Kost- og ernæringsekspert Michelle Kristensen har på sine bootcamps hjulpet flere tusinde danskere med at smide de ekstra kilo. Dermed har hun stor erfaring med at hjælpe andre til et sundere liv.

Du kan købe Mindre mavefedt, mere energi af Michelle Kristensen online her eller i din lokale boghandel.

Louisa Lorang: Juice de luxe

Lev et sundere liv med vitaminbomber af den bedste slags!

Louisa Lorang giver her mere end 50 skønne opskrifter på dejlige forfriskende juicer, smoothies, greenies og bowls. Her er både de søde, de sunde, de grønne og de stærke. Fælles for dem alle er dog, at de er fulde af smag og sundhed, og dermed er de perfekte som sunde kickstartere.

I bogen kan du desuden læse om de vitaminer og mineraler, der er i de forskellige ingredienser, og hvorfor disse er så gode for kroppen.

Louisa Lorang er kok og er måske særligt kendt som tv-kok hos TV2. Samtidigt har hun udgivet et væld af kogebøger og er en flittig udvikler af opskrifter.

Juice de luxe af Louisa Lorang udkommer den 12. januar og du kan forudbestille den her.

Louise Fredbo-Nielsen: Sæt kursen

Sæt kursen, Louise Fredbo-Nielsen, få styr på økonomien, økonomi, bog om økonomiKunne du godt tænke dig større økonomisk frihed – frihed til at rejse, købe drømmehuset eller at forlade arbejdsmarkedet tidligt?

Danske kvinder er dårlige til at forholde sig til deres økonomi, og derfor går de glip af millioner af kroner gennem livet.

Sæt kursen giver fremtidsforsker, foredragsholder og iværksætter Louise Fredbo-Nielsen gode råd, investeringsstrategier, værktøjer, fif og kærlige spark, som allesammen skal inspirere dig til at tage stilling til din økonomi.

Derudover indeholder bogen også kendte kvinder og eksperters gode råd og værdifulde erfaringer, om hvordan de er kommet tættere på et liv i økonomisk frihed, og om hvordan du kan opnå det samme.

Sæt kursen af Louise Fredbo-Nielsen udkommer den 4. januar 2018 og kan forudbestilles her.

Dejlige romaner

Klar til at fordybe dig i en spændende roman? Her giver vi tre bud på nye bøger, som er vaskeægte pageturners.

Karen Dionne: Dyndkongens datter

Dyndkongens datter, Karen Dionne, spændingsromanHelena Pelletier har en hemmelighed: Hendes far kidnappede hendes mor som fjortenårig. Helena er undfanget og opvokset i Michigans ødemark i et bjælkehus, hvor hun boede med sin mor og far og lærte at fiske, jage og spore dyr. Uden nogensinde at møde andre mennesker.

Hun elskede sit liv i naturen og anede ikke uråd. Og på trods af sin fars uberegnelige adfærd, så elskede hun ham … indtil hun som tolvårig fandt ud af, hvad han havde gjort.

Femten år senere er Helenas far, Dyndkongen, som han blev kaldt af pressen, flygtet fra fængslet. Helena begiver sig derfor ud for at fange ham med sin riffel. Hun er den eneste, der kan spore ham, for alt, hun ved om overlevelse og jagt, har hun lært af ham. 

Dyndkongens datter af Karen Dionne udkommer den 25. januar 2018 og kan forudbestilles her.

Yrsa Sigurdardottir: Tilgivelse

Tilgivelse, Yrsa Sigurdardottir, krimi, islandsk krimi, Huldar og FreyjaEn teenagepige bliver brutalt myrdet i den biograf, hvor hun arbejder. Inden da har pigens skolekammerater modtaget en række gruopvækkende videoer fra pigen, hvor hun desperat beder om tilgivelse. Da liget omsider bliver fundet, er det markeret med tallet “2”.

Et par dage senere møder en teenagedreng samme skæbne, og endnu engang har hans venner modtaget uhyggelige videoklip inden mordet. Hans lig er markeret med tallet “3”.

Kriminalassistent Huldar Traustasson bliver inddraget i efterforskningen, og med hjælp fra børnepsykologen Freyja indleder de jagten på den maskerede morder og et eventult offer markeret med tallet “1”.

Tilgivelse er tredje selvstændige bind i Yrsa Sigurðardóttirs spændingsfyldte krimiserie om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja.

Tilgivelse af Yrsa Sigurdardottir udkommer den 12. januar 2018 og kan forudbestilles her.

Michael Frank: Den fabelagtige familien Frank

Den fabelagtige familien Frank, Michael Frank, erindringsroman, erindringerDen amerikanske forfatter Michael Frank giver i denne gribende roman et portræt af en familie, som smuldrer under en kvindes dominans. Denne erindringsbog udkom på engelsk til strålende anmeldelser i foråret 2017.

Michael Frank vokser op i en usædvanligt tæt knyttet familie, da hans fars søster nemlig er gift med Michaels mors bror. De to har ingen børn, og derfor kaster Michaels faster Hankie sin kærlighed på Michael. Hun overøser ham med opmærksomhed og penge, men efterhånden som tiden går, formørkes Hankies sind. Under hendes umiddelbare positive personlighed ligger der nemlig en ulmende vrede og manipulerende adfærd, der kan have store konsekvenser for den lille familie.

Den fabelagtige familien Frank af Michael Frank udkommer den 8. januar 2018 og kan forudbestilles her.

Nye favoritter

Selvom de fleste af os nok har en bogreol (eller flere) derhjemme, så er der nogle bøger, som vi hiver frem igen og igen. Her giver vi et bud på tre nye favoritter til bogreolen.

Michael Quetting: Gåsefar

Michael Quetting, GåsefarI denne finurlige, humoristiske og personlige bog fortæller Michael Quetting om at blive far til en flok gæslinger og få øjnene op for de vigtige ting i livet.

I forbindelse med et forskningsprojekt på Max Planck Instituttet for Ornitologi skal Michael Quetting træne en flok grågæs til at følge efter ham og hans ultralette fly i luften. Da de syv gåseæg klækker, venter der dog Michael Quetting en overraskelse: Den livlige børneflok er nemlig helt unik, og hver gås has sine helt egne karaktertræk.

Michael Quetting fortæller på kærlig vis om den lille flok, og hvordan gæssene langsomt men sikkert indtager land, vand og luft. Han fortæller også om den svære afsked med sine små gæslinger, og hvordan de har forandret ham for altid.

Du kan finde Gåsefar af Michael Quetting som e-bog på f.eks. Saxo.com

Lotte Salling & Emmamaria Vincentz: Hokus Pokus Filiyoga

Lotte Salling, Hokus Pokus Filiyoga, børneyoga, yoga til børn, yogaremserLav yogaøvelser med dit barn!

Hokus Pokus Filiyoga er fyldt med små yogaforløb kombineret med remser, som er med til at stimulere børn sprogligt, motorisk, følelsesmæssigt og socialt. Ved at kombinere remser og bevægelser bliver det nemmere for børn at huske en yogaøvelser, og samtidigt udvikles børnenes sprog.

Så find din yogaknap og tryk start!

Du kan købe Hokus Pokus Filiyoga af Lotte Salling & Emmamaria Vincentz online her eller i din lokale boghandel.

Jamie Oliver: 5 ingredienser

Jamie Oliver, 5 ingredienser, kogebog, sund mad, nem mad, lækker mad, opskrift, opskrifterHvem siger, at det skal være svært at lave mad? I 5 ingredienser guider Jamie Oliver til at lave god og velsmagende mad med blot 5 ingredienser. Dermed er fokus på kvalitet frem for kvantitet og at lave sund og lækker mad uden at bruge lang tid i køkkenet.

Det her er kogebogen til dig, der ikke gider lange afsnit om ernæring eller små fikse beskrivelser af den enkelte ret. I stedet er det en “no nonsense”-kogebog, som blot viser et billede af de 5 ingredienser og et billede af den færdige ret samt beskriver fremgangsmåden. Derudover er der ved hver ret et skema, som angiver bl.a. kalorieindhold og fordelingen af proteiner, fedt og kulhydrater.

Så bliver det ikke nemmere!

Du kan købe 5 ingredienser af Jamie Oliver online her eller i din lokale boghandel.

Klassikere

Nogle bøger eller forfattere skriver om så eviggyldige temaer, at deres romaner bliver uundværlige klassikere, der bør stå i enhver bogreol. Her giver vi dig vores bud på tre af de bedste genoptrykte klassikere.

Sinclair Lewis: Det kan ikke ske her

Sinclair Lewis’ klassiker Det kan ikke ske her er en semi-satirisk roman fra 1935, der beskriver, hvad der ville ske, hvis USA fik en diktator.

I romanen stiller Bezelius “Buzz” Windrip op som demokratisk præsidentkandidat med lovning om at bringe USA tilbage til sin storhedstid som et stolt og rigt land med velstand og fremgang. Den patriotiske Windrip fejer alle sine modstandere af banen og indleder snart et helt nyt regime.

Romanen blev oprindeligt skrevet som kommentar til fascismens fremgang i Europa, da Windrip på bedste Nazi-manér tager kontrol over regeringen. Siden da har mange medier udråbt Det kan ikke ske her til romanen, der forudså Donald Trump.

Det kan ikke ske her af Sinclair Lewis udkommer den 20. januar og kan forudbestilles her.

Ernest Hemingway: Over floden – ind i skovene

Ernest Hemingway, Over floden – ind i skovene, Hemingway, klassikerErnest Hemingways Over floden – ind i skovene  udspiller sig i Venedig i tiden efter Anden Verdenskrig. Her forelsker den ældre, amerikanske oberst Richard Cantwell sig i den unge, italienske grevinde Renata. Krigen har sat sit præg på obersten, men alligevel overvældes han af Renatas unge og uselviske kærlighed.

Denne klassiker er en fortælling om tiden efter en krig, hvor den længe ventede fred kommer for sent for nogen.

Der er en filmatisering af romanen med Pierce Brosnan i hovedrollen på vej, som er sat til at have premiere i 2018.

Over floden – ind i skovene af Ernest Hemingway udkommer den 10. januar 2018 og kan forudbestilles her.

A. E. Hochtner: Papa Hemingway

Papa Hemingway, Hemingway, biografi, I denne meget personlige biografi fortæller journalist, forfatter og dramatiker A.E. Hocthner om sin ven Ernest Hemingway. Siden denne bestseller så dagens lys første gang i 1965, er den blevet udgivet i 34 lande og på 28 sprog.

I forordet til bogen skriver A.E. Hocthner blandt andet: “Jeg var hans nære ven gennem 14 år, lige til den dag han døde. Jeg vidste alt om hans liv: de eventyr, de samtaler, de drømme, de skuffelser, de triumfer og nederlag, der kendetegnede denne komplicerede, enestående, humoristiske, vitale, morskabssøgende mand, som var Ernest Hemingway”.

Papa Hemingway er et uundværligt samlerobjekt for alle dem, der elsker Ernest Hemingways romaner og noveller. Bogen tegner nemlig et helt unikt billede af en af verdens mest berømte, men alligevel mest mystiske, forfattere.

Papa Hemingway af A.E. Hocthner udkommer den 10. januar 2018 og kan forudbestilles online her.

YA-romaner

Disse tre ungdomsbøger er absolutte must-haves! De to fortæller fængslende historier om livet – på hver sin helt særlige måde – mens den sidste guider dig til god stil!

Annie Bahnson: Hvor solen skinner om natten

Annie Bahnson, Hvor solen skinner om natten, ungdomsbog, ungdomsroman, YA, YA-romanBare fordi min opfattelse af frihed er en anden end din, gør det den ikke mindre rigtig.

Pigerne Freddy og Lulu forkæler sig selv med en rejse til Grækenland, efter de er blevet studenter. De glæder sig til at kunne nyde friheden efter at have svedt over bøgerne de sidste mange år, og inden livet efter gymnasiet venter på dem.

Et helt andet sted i verden begiver Habib sig ud på en farefuld færd over Middelhavet for at slippe væk fra Syrien, Assads hær og et regime, der ikke tillader homoseksualitet.

Pigerne møder Habib på en græsk ø, og deres tid sammen viser dem, at frihed ser forskellig ud, alt afhængig af øjnene der ser.

Hvor solen skinner om natten af Annie Bahnson udkommer den 16. januar 2018 og kan forudbestilles her.

Karen M. McManus: En af os lyver

En af os lyver, Karen M. McManus, YA, ungdomsroman, ungdomsbogEn helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem elever på Bayview High til eftersidning. Kun fire forlader lokalet i live.

Outsideren og stifteren af skolens berygtede gossip-app Simon mister livet den dag. Tirsdag havde han planlagt at poste noget saftigt sladder på sin app om hver af de fire andre.

Spørgsmålet er derfor: Er én af de fire andre elever skyldig i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?

Læs med og døm selv.

En af os lyver af Karen M. McManus udkommer den 9. januar 2018 og kan forudbestilles her.

Nico Glad Golden og Andres Artiles Jerrik: God stil med Nico og Andres

Nico og Andres, God stil, kreativ, diy, lav dit eget tøj, god stil med nico og andresNico og Andres er Danmarks nye stylister, som styler stjernerne og hjælper børn med at skabe deres helt egen stil.

I denne bog viser de hvordan man kan restyle sit tøj og bruge genbrugstøj til at få god stil – uden at det koster en masse penge. For Nico og Andres er det nemlig god stil at være kreativ, at skabe sine egne ting og at turde skille sig ud.

Bogen er spækket med trin for trin-guides til alt fra at bruge en symaskine til at male på sine sneakers med grafitti-tuscher.

God stil med Nico og Andres af Nico Glad Golden og Andres Artiles Jerrik udkommer den 1. februar 2018 og kan forudbestilles her.