Aktuelt Fagbøger Samfund og debat

Female Invest: Girls Just Wanna Have Impact Funds – ny guide til investering med omtanke

Female Invest: Girls Just Wanna Have Impact Funds – ny guide til investering med omtanke

Female Invest er klar med ny guide til, hvordan du investerer dine penge i overensstemmelse med værdier, verdensmål og trosretning.


Er klimakrisen skabt af mænd? Du synes måske, spørgsmålet er provokerende, skriver iværksætterne bag Female Invest indledningsvist i deres aktuelle bog. Men undersøgelser viser, at de lande med flest kvinder i regering har de mest ambitiøse klimapolitikker – og at kvinder generelt investerer med bæredygtighed for øje i højere grad end mænd. Til FN’s klimakonference COP27 i 2022 var kun syv ud af de 110 deltagende statsrepræsentanter kvinder. Og kun 7,6 procent af verdens ledere var 1. januar 2023 kvinder.

Penge skaber faktisk lykke

Penge skaber ikke lykke, er en anden udtalelse, Female Invest ikke er bange for at sætte et provokerende spørgsmålstegn ved: ”Man kan købe sig til mad, husly, sikkerhed, uddannelse og sundhedspleje” – og dermed lykke for de fleste. Som de ser det, er problemet snarere den voldsomt ulige fordeling af penge – og her snakker vi ikke kun en markant ulighed mellem kønnene, men også mellem lande og minoritetsgrupper, hvor lavindkomstlandene vil opleve de største konsekvenser af klimaforandringerne.


Female Invest: Girls Just Wanna Have Impact Funds – ny guide til investering med omtanke

De tre kvinder bag Female Invest: Emma Due Bitz, Camilla Falkenberg og Anna-Sophie Hartvigsen


Vidste du …

At den perfekte impact investering ikke findes. Det betyder desværre, at du skal gå på kompromis, fordi du ikke kan få alt i én investering – og godt kan glemme alt om at finde et selskab, der indfrier alle 17 verdensmål. Så hvordan beslutter du dig for, hvilke værdier du er parat til at gå på kompromis med? De beslutninger kan du blandt andet få hjælp i Girls Just Wanna Have Impact Funds.

At det kun giver mening at sammenligne selskaber i samme branche, når det handler om impact og bæredygtighed. At sammenligne en tech-virksomhed med en fødevare-virksomhed giver f. eks. ikke mening, da deres produktions- og driftsomkostninger er så forskellige.

At der hvert år bruges mere energi på at ”mine” Bitcoins end det samlede energiforbrug i mellemstore lande som Sverige og Belgien? Kryptovalutaer kontrolleres overvejende af brugerne på netværket og ikke af regeringer, banker eller andre centraliserede institutioner. Derfor kræver de stor omtanke og indblik at investere i. Men som Female Invest skriver i bogen: ”Selvom nogle vil argumentere for, at den traditionelle bankverden og fremstillingen af penge selv kræver store mængder strøm, er der i sidste ende ingen vej uden om, at Bitcoin har en negativ indvirkning på miljøet.”

LÆS OGSÅ: Malte Tellerup valgte en håndboldkarriere fra og blev forfatter

I Girls Just Wanna Have Impact Funds får du – udover et stort kendskab til forskellige bæredygtige investeringsmuligheder og certificeringer – et godt indblik i, hvordan du investerer fornuftigt og med impact. Det gør du blandt andet ved at investere dine penge i både virksomheder, der lever op til flertallet af dine bæredygtighedskrav, og virksomheder, der ikke lever op til dem alle sammen, men sikrer dig et godt afkast.

Europas største investeringsnetværk

Female Invest består af Emma Due Bitz, Camilla Falkenberg og Anna-Sophie Hartvigsen, der mødte hinanden på Copenhagen Business School, hvor de havde en fælles passion for investeringer, og det blev startskuddet på Female Invest.

Det, der begyndte som en hobby, har med opbakning fra tusindvis af kvinder på tværs af baggrund, alder og geografi overgået forventningerne til fulde. Female Invest står i dag bag Europas største investeringsnetværk med 25.000 betalende abonnenter og 230.000+ følgere på tværs af sociale medier.

LÆS OGSÅ: 15 romaner du skal læse i 2023 – her venter fantastiske læseoplevelser
Female Invest, Girls Just Wanna Have Impact Funds:

Female Invest: Girls Just Wanna Have Impact Funds – ny guide til investering med omtanke

Efter bestselleren “Girls just wanna have funds” er stifterne af Female Invest tilbage med denne ultimative guide til, hvordan du tjener penge og samtidig gør verden til et bedre sted. 

Female Invest-trioen forklarer, hvad der kendetegner bæredygtige investeringer, og de lærer dig at vurdere, om aktier, investeringsfonde og obligationer reelt er ansvarlige, etiske og grønne, eller bare foregiver at være det. 

Med denne bog bliver du i stand til at placere dine finanser i initiativer, som både gavner din egen formue og sætter et positivt aftryk på verden – og du behøver hverken at være rig eller ekspert for at komme i gang.

Du kan købe Girls just wanna have impact funds online hos fx Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Mere fra female invest:

Female invest: Girls just wanna have funds

Female Invest: Girls Just Wanna Have Impact Funds – ny guide til investering med omtanke

Lær at investere med stifterne af Female Invest, og tag kontrol over din fremtid. Økonomisk frihed er en forudsætning for uafhængighed i alle livets aspekter. Igennem årtier har pengesager været forbeholdt mænd – men det er slut nu.

I denne omfattende guide giver kvinderne bag investeringsfællesskabet Female Invest dig alt, hvad du har brug for at vide som ny investor: Få styr på din økonomi, lær at investere i de ting, der betyder noget for dig, og opnå fuld uafhængighed med en Fuck You-konto. Alt sammen, mens du opbygger en solid finansiel fremtid og er med til at lukke den finansielle kønskløft. Denne danske udgave er opdateret med info om danske skatteforhold og handelskonti.

Du kan købe Girls just wanna have funds online fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.
Female invest: Din økonomi-planner

Female Invest: Girls Just Wanna Have Impact Funds – ny guide til investering med omtanke

Med denne planner fra stifterne af Female Invest kan du planlægge din årsøkonomi. Tag kontrollen over dine penge og lev livet på dine egne præmisser.

Bogen indeholder:

  • En guide til at sætte dine økonomiske mål
  • En månedlig to do-liste, der hjælper dig med at nå dine mål
    • Plads til at tage noter og reflektere over dine fremskridt

Uanset dine drømme er planneren en god guide til at gøre dine økonomiske mål til virkelighed – trin for trin. Via en række praktiske råd, budgetøvelser, mål og delmål får du overblik over din daglige økonomi, dine pengevaner og dine ønsker for fremtiden. Herefter kan du planlægge realistisk og lægge et budget med penge til både hverdagen, det sjove og til at investere og sikre din fremtid. 

Du kan købe Din økonomi-planner online her eller i din nærmeste boghandel.