Uncategorized

Danmarks største youtuber Morten Münster på eventyr! Smuglæs i bogen Morten & Mutti

Morten Münster

Morten Münster er Danmarks mest populære youtuber og spiller selv alle roller i sine sketches på sin kanal. De er så populære, at de nu udkommer som bog med ham selv og mor Hanne i hovedrollerne. Smuglæs i bogen Morten & Motti – Kaos på åbent hav.

Kaos på åbent hav er Morten og Mutti taget på cruise for at slappe af, men kaptajnen viser sig at være en lidt anden end den, de troede, da de satte sig til rette i deres liggestole.

LÆS OGSÅ: Kærlighed ved første klik – en true romance-historie om Jas & Mika

Karaktererne og den gakkede handling er skrevet af Line Kyed Knudsen, og Pernille Mülbach har gennemillustreret bøgerne.

Læs første kapitel af Morten & Mutti – Kaos på åbent hav af Line Kyed Knudsen:
Morten & Mutti – Kaos på åbent hav

Line Kyed Knudsen

1

Hjem til Jylland

Der var engang en dreng, der hed Morten. Han var ikke en hvilken som helst dreng. Han var nemlig en berømt youtuber, og børn i hele Danmark elskede hans videoer.

Men han var også en træt youtuber, netop fordi han lavede så mange videoer hele tiden. Og det hele startede faktisk med, at en udmattet Morten sad i toget fra København mod Jylland. Han skulle hjem til familien og slappe af. Sammen med Mutti og Trucker, Naja og Max. Han glædede sig og sukkede tilfredst. Men på det tidspunkt vidste han heller ikke, hvad der vente-de ham. Han vidste slet ikke, at han meget snart skulle blive midtpunkt i et kæmpedrama på åbent hav med både meterhøje bølger, kloge delfiner og pirater med rebstiger og træben, der ikke kunne kravle. Havde han vidst alt det, var han nok stået af i Fredericia og taget toget hjem igen til frede-lige København. Men lige nu fattede han kun, at solen skinnede, og at Mutti glædede sig til at se ham.

Morten strakte sig og gabte højlydt. Faktisk var han tæt på at falde i søvn, fordi han havde haft så travlt på det sidste. Men nu skulle han hjem og hygge med familien. Han skulle sove længe, spi-se Truckers bøffer fra grillen, drille Naja og Max og dase i en liggestol i haven. Han glædede sig så meget, at han kom til at smile til pigen, der sad skråt over for ham. Hun havde lyst hår og virkede bekendt. Måske fordi hun skelede lidt på det ene øje?

Mortens smil stivnede. Oh no, var det hans ekskæreste, Ritta?

Desperat prøvede han at gemme sig ved at trække sin hætte ned, synke endnu dybere ned i sædet og stirre ud på sommerlandskabet og de bølgende kornmarker. Hvis det virkelig var Ritta, havde han ikke lyst til at blive genkendt.

Danmarks største youtuber Morten Münster på eventyr! Smuglæs i bogen Morten & Mutti

”Morten Münster?” sagde pigen.

”Hvem, hvor?” svarede Morten og gjorde sin stemme dyb og lod, som om han kiggede sig om-kring i toget.

”Er du ikke youtuberen Morten Münster?” spurgte pigen og lænede sig frem og gloede på ham.
Morten kom til at glo tilbage. ”Du er jo ikke skeløjet,” sagde han lettet. ”Jeg troede lige, at du var min sindssyge eks, som jeg endelig er sluppet af med.”

”Oh my god,” udbrød pigen så og holdt sine hænder op foran munden. ”Du er Morten Mün-ster! Må jeg få en selfie med dig?”

”Det må du!” nikkede Morten og lod sig foto-grafere med pigen, meget
lettet.

”Best day in my life ever!” skreg pigen ned i sin telefon.

Danmarks største youtuber Morten Münster på eventyr! Smuglæs i bogen Morten & Mutti

”Morten Münster og mig sammen på en selfie.”

Hun pludrede videre, mens Morten igen sank ned i sædet og stirrede ud ad vinduet. En ko fløj forbi. Altså, den fløj ikke rigtigt. Det var toget, der drønede forbi en eng med fritgående kvæg. Pigen blev ved med at råbe, at hun sad over for en kæmpekendis, og mindede så meget om Ritta, at hans øje begyndte at sitre.

”Undskyld,” sagde Morten og viftede med hæn-derne. ”Er du sød ikke at råbe og stirre på mig hele tiden, for jeg kommer helt ærligt til at tænke på Ritta.”

”Altså, Ritta fra dine sketches på din YouTube-kanal?” Pigen lænede sig igen frem.

Morten sukkede. ”Ja, hende Ritta,” fortsatte han. ”Det var et helvede at være kæreste med hende, fordi hun ville bestemme alting og konstant kaldte mig en klovn.” Morten himlede med øjnene.

”En klovn?” måbede pigen.

Det gibbede i Morten, og han holdt en strakt hånd ud mod pigen. ”I dag kan jeg ikke tåle at blive kaldt klovn.” Han rystede på hovedet. ”Jeg kan heller ikke tåle selv at sige … klovn.”

”Der er heller ingen grund til at kalde sig selv for en klovn,” sagde pigen trøstende.

Igen gibbede det i Morten. ”Jeg er ikke en klovn!”

”Nu forstår jeg,” sagde pigen med fingeren i vejret ”Du kan ikke tåle at høre ordet klovn.”

”Netop,” sagde Morten tænderskærende.

”Men det var da godt, at du gjorde det forbi, så,” sagde pigen.

”Ja,” nikkede Morten, ”men det værste var alli-gevel at slå op med hende.”

Pigen nikkede forstående.

”Ritta ville ikke give slip på mig,” sagde Morten med lav stemme. ”Sådan bogstaveligt talt. I mange dage nægtede hun simpelthen at slippe min hånd.” Morten så ned på sin hånd, mens pigen udstødte en gysende lyd. ”Men det er heldigvis fortid nu. Jeg er single og fri til at gøre, lige hvad der passer mig.”

”Det var godt, at det hele endte lykkeligt,” sagde pigen og rejste sig, da hun skulle af på næste station.

”Jeg glæder mig i hvert fald til din næste video.”

Morten vinkede farvel og åndede lettet op. Rit-ta havde ikke været vild med den ”lykkelige” slut-ning på deres parforhold. Faktisk så anede han ikke, hvor hun befandt sig lige nu, og hvad hun lavede. Hun havde råbt noget om at starte på en frisk, inden hun havde smækket med døren.

Morten kløede sig i håret. Var det noget med, at hun ville rejse til de varme lande og uddanne sig til negletekniker? Han kunne ikke huske det. Faktisk var det også lige meget, hvad Ritta ville med sit liv. Det var ikke noget, som Morten be-høvede at tænke mere på. Lige nu ville han bare sidde i ro og mag og nyde den sidste del af turen helt alene i kupeen.

Meget snart ville han være hjemme.

Find bøgerne i serien

Morten & Mutti – Den store flugt

Danmarks største youtuber Morten Münster på eventyr! Smuglæs i bogen Morten & Mutti

Morten og Mutti er taget på luksus-cruise for at dase. Men der er noget med den kaptajn. Noget mystisk og og lidt for genkendeligt. Noget som gør, at Morten har svært ved at slappe helt af.   

Morten Münster er Danmarks mest populære youtuber, og det er fra hans kanal, at fans vil genkende Ritta, Brian og andre karakterer i Morten og Mutti-serien.  

Bogen sprudler af farvelagte illustrationer og er skrevet af Line Kyed Knudsen, som også er forfatter til serien om lillesøster Naja Münster. 

Fra 8 år. 

Du kan købe Morten & Mutti – Kaos på åbent hav online eller i din nærmeste boghandel.
Morten & Mutti – Den store flugt

Danmarks største youtuber Morten Münster på eventyr! Smuglæs i bogen Morten & Mutti

Med ca. 450.000 følgere er Morten Münster måske Danmarks mest populære youtuber, og i bøgerne Morten & Mutti kommer man med ham og mor Hanne ud på de mest halsbrækkende eventyr med andre figurer, som er kendt fra hans sketches: ekskæresten Ritta, populære Brian og den lidt tunge Lars. 

Bogen kommer med farvelagte illustrationer og er skrevet af Line Kyed Knudsen, som også er forfatter til serien om lillesøster Naja Münster. 

Fra 8 år. 

Du kan købe Morten & Mutti – Den store flugt online eller i din nærmeste boghandel.
CARLSEN er børnenes forlag. Vi udgiver bøger, som giver børn lyst til at læse, bladre, lytte og snakke. Fra den første pegebog i pap over sjove billedbøger til ungdomsromaner og fantasy.