Bøger om fodbold Bøger om sport

30 år efter EM-triumfen: I bogen Faxe fortæller John ‘Faxe’ Jensen for første gang hele sin egen historie

Faxe John 'Faxe' Jensen

EM-helten fra 92’ fortæller for første gang historien om sin karriere. Faxe er fyldt med anekdoter fra Brøndby, Arsenal og landsholdet, og John ‘Faxe’ Jensen fortæller rundhåndet om både sejre og nederlag. 


John ‘Faxe’ Jensen bragede ind i dansk fodboldhistorie med et kraftfuldt højrebensskud til 1-0 mod Tyskland i EM-finalen i 1992. 

Men hans karriere bød på meget mere end det: Ni danske mesterskaber og to pokaltitler med Brøndby IF og et mesterskab med Herfølge IF. Årets Spiller i Danmark i 1987, Årets Pokalfighter i 1998 og Årets Træner i 2000.

LÆS OGSÅ: Hyldest til dansk fodboldtriumf: EM 1992

Hårde lærepenge i Bundesligaen for Hamburger SV, kultspiller for Arsenal. LIGA-Cup, FA Cup og Europa Cup-vinder i Arsenal, trænerduo med Michael Laudrup, ansvarlig for Vikarlandsholdet i 2018. Og selvfølgelig landsholdsspiller i 10 år for Danmark.

Ligesom på fodboldbanen skåner John ‘Faxe’ Jensen ikke sig selv, men giver et hudløst og ærligt indblik i både de opture og skuffelser, der har været undervejs i karrieren. For kedeligt har det aldrig været.

30 år efter EM-triumfen: I bogen Faxe fortæller John 'Faxe' Jensen for første gang hele sin egen historie
Kreditering: Fodboldbilleder.dk. John ‘Faxe’ Jensen har vundet ni danske mesterskaber og to pokaltitler med Brøndby IF og et mesterskab med Herfølge IF. Han blev Årets Spiller i Danmark i 1987, Årets Pokalfighter i 1998 og Årets Træner i 2000. Derudover har han været spiller for Hamburger SV og Arsenal, i trænerduo med Michael Laudrup – og en del af landsholdet i 10 år for Danmark.

Bogen giver også svaret på, hvad ”den fingernemme skomager fra Glostrup” gjorde ved den EM-støvlen, der senere blev forgyldt og udstillet på Nationalmuseet. En hemmelighed, Faxe ikke har villet afsløre før nu.

Den er rigt illustreret med billeder og indeholder også et forord af Peter Schmeichel, en hilsen fra Tony Adams og citater fra andre legendariske fodboldspillere, der har spillet med John ‘Faxe’ Jensen. For som hans gode ven Peter Schmeichel skriver i forordet: ”Han er, på sin helt egen måde, manden i centrum af alle selskaber.”

Du kan købe Faxe online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 23 juni.
Faxe – Den ramte jeg sgu lige i røven …

30 år efter EM-triumfen: I bogen Faxe fortæller John 'Faxe' Jensen for første gang hele sin egen historie

Faxe – Den ramte jeg sgu lige i røven … er en fortælling om John “Faxe” Jensen, der bragede sig ind i dansk fodboldhistorie med et kraftfuldt højrebensskud til 1-0 mod Tyskland i EM-finalen i 1992. 

Men hans karriere bød på meget, meget mere end det. 30 år i professionel fodbold, ni danske mesterskaber med Brøndby IF, Årets Spiller i Danmark i 1987 og meget, meget mere er en del af Faxes vilde historie.

Bogen er rigt illustreret med forord af Peter Schmeichel, interviews med bl.a. Michael Laudrup og Steve Bould – og en helt særlig hilsen fra forsvarslegenden Tony Adams.

Du kan købe Faxe online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.