Aktuelt Amerikanske romaner Jennifer E. Smith Romantiske bøger

Jennifer E. Smith om Den uovervindelige Greta James: Jeg har skrevet 3 kærlighedshistorier i 1

greta james, jennifer e. smith, den uovervindelige greta james

Interview | Jennifer E. Smith har skrevet en hjertevarm og humoristisk pageturner om sorg, berømmelse – og om at finde kærligheden der, hvor man mindst venter det.


Den uovervindelige Greta James er en rørende fortælling om livets store omvæltninger.

I bogen følger vi indiestjernen Greta James, der lige har mistet sin mor. I et forsøg på at flygte fra sorgen siger hun modstræbende ja til at tage på cruisetogt med sin far, som hun aldrig har haft et tæt forhold til.

LÆS OGSÅ: Stormende forelskelser og glitrende balsale. Velkommen til Georgette Heyers romantiske univers

Her, midt på havet – langt fra sine fans og de fyldte spillesteder – tvinges Greta til at konfrontere de familiesorger, der har forfulgt hende siden barndommen. Heldigvis møder hun den nørdede historiker Ben Wilder på turen, og han bliver hurtigt en uvurderlig støtte for hende.

Læs med her, hvor Jennifer E. Smith fortæller om sin nye roman – blandt andet om hvorfor hun mener, den indeholder hele tre kærlighedshistorier.

Se trailer for Den uovervindelige Greta JamesVil du ikke starte med at introducere os for bogens hovedperson, Greta James?

Af alle de karakterer, jeg efterhånden har skrevet, er Greta James en af mine absolutte favoritter. Hun er en succesfuld musiker, der kæmper for at komme ovenpå igen efter sin mors pludselige død. Hun ender med at tage på et krydstogt med sin far, der aldrig har været specielt støttende overfor hendes livsvalg.

LÆS OGSÅ: Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

Greta er midt i en svær periode i sin karriere, og det sidste, hun har lyst til, er at være fanget på et skib med sin far. Men det viser sig at være lige præcis det, hun har brug for.

“Det sidste, Greta har lyst til, er at være fanget på et skib med sin far. Men det viser sig at være lige præcis det, hun har brug for.”

– Jennifer E. Smith

Din roman er en fortælling om tab, kærlighed, familie – og rock ’n roll. Hvad var inspirationen bag historien?

Idéen opstod, fordi jeg havde lyst til at skrive om, hvad det betyder at have et kreativt liv. Jeg er bestemt ikke selv nogen rockstjerne – jeg ved ikke engang, hvordan man spiller guitar! Men der er alligevel nogle ligheder mellem at være forfatter og musiker.

LÆS OGSÅ: 15 skønne romaner om kærlighed, familie, venskab og livet

Man har en underlig form for karriere, hvor man på den ene side skal være ekstremt selvsikker og tro på, at man kan opnå sine drømme, mens man på den anden side må leve med, at der ikke er nogen garanti for, at det lykkes. Jeg synes, at den modsætning er vildt spændende.

“Det var vigtigt for mig, at bogens kerne skulle være Gretas rejse mod at finde sig selv – og sin stemme – igen.”

– Jennifer E. Smith

Jeg siger altid, at min bog indeholder tre kærlighedshistorier. Først og fremmest handler den om Gretas passion for sin musik. For det andet handler den om hendes komplicerede forhold til sin far. Og til sidst er der en mere traditionel kærlighedshistorie mellem Greta og den charmerende universitetsprofessor, hun møder på skibet.

Men det var vigtigt for mig, at bogens kerne skulle være Gretas rejse mod at finde sig selv – og sin stemme – igen.

Den uovervindelige Greta James er også en virkelig sjov bog. Hvordan kombinerede du humor med de tunge emner, romanen indeholder?

Grundlæggende handler min bog om kærlighed, tab og sorg, men det er jo også en fortælling om en rockstjerne, der er stuck med sin far på et skib midt ude i ingenting – en far der får hende til at føle, at hun er 13 igen. Med den setting er det uundgåeligt, at der opstår en masse sjove og mærkelige situationer.

LÆS OGSÅ: 5 hurtige til romance-dronningen Colleen Hoover

Så det har helt sikkert været et mål for mig at skabe en balance mellem det svære og det humoristiske.

Det her er din første roman til voksne. Hvordan har det været at skrive til voksne i stedet for til unge?

Når jeg skriver bøger til unge, skal jeg altid grave tilbage i min hukommelse for at huske, hvordan det var at være teenager. Derfor var det lidt befriende at skrive om en kvinde, der var tæt på min egen alder – det gjorde det meget nemt at sætte sig ind i hendes tanker, følelser og problemer.

LÆS OGSÅ: Sydstatsforfatter T.I. Lowe: Vi er ofte så optagede af vores eget, at vi ikke opdager, når naboen har det skidt

Jeg er allerede i gang med min næste roman til voksne, men samtidig bliver jeg selvfølgelig ved med at skrive ungdomsbøger. Jeg føler mig virkelig heldig, fordi jeg får lov til at gøre begge dele.


Den uovervindelige Greta James

Jennifer E. Smith om Den uovervindelige Greta James: Jeg har skrevet 3 kærlighedshistorier i 1

Greta James elsker at optræde for et gigantisk publikum. Men det er kun indtil hendes mor dør, og hun en dag bryder sammen på scenen.

Hun siger modstræbende ja til at tage sin mors plads på en krydstogtrejse til Alaska, som forældrene har planlagt. Men det går op for Greta, at moren var familiens lim, og at hendes forholdet til sin far og bror er meget kompliceret.

På krydstogtskibet møder hun historikeren Ben Wilder, som gennemgår store omvæltninger i sit liv. Ben er ombord for at holde sit foredrag om en eventyrlig bog, som Gretas mor elskede.

Mens Greta arbejder på at hele genopbygge sin selvsikkerhed, og Ben må konfrontere sin usikre fremtid, læner de sig op ad hinanden for at finde op og ned i livets svære valg.

Du kan købe Den uovervindelige Greta James online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.