Kærlighed Amerikanske romaner Colleen Hoover Fiktion Romantiske bøger

5 hurtige til romance-dronningen Colleen Hoover

Hun står bag massevis af kærlighedsfyldte romaner, og gentagende gange er hun blevet kåret som den mest læste i genren. Her får du fem hurtige til Colleen Hoover om det at skrive om kærlighed.

Hvad bliver du inspireret af?

Det er et af de spørgsmål, jeg får allermest. Og det har altid været det sværeste for mig at svare på. Jeg synes et mere korrekt spørgsmål ville være, hvor jeg IKKE får min inspiration fra, for jeg bliver inspireret alle steder. En sætning i en sang, en samtale på en restaurant, en drøm når jeg sover. Der sker ting hele tiden hver eneste dag, som jeg gerne vil skrive om, men jeg tvinger mig selv til at fokusere på en bog af gangen.

Hvordan er din skriveproces? Har du nogle skriveritualer?

Jeg har ikke nogen bestemt proces. Hver eneste bog har været en ny oplevelse. Nogle gange laver jeg en disposition, nogle gange ikke. Jeg bryder mig ikke om at skemalægge min kreativitet, så jeg skriver for det meste kun, når jeg har lyst til det. Men jeg har et pinligt ritual. Jeg SKAL have et par nye sokker på, når jeg har skrivedage. Helt nyindkøbte. Jeg ved ikke hvorfor.

Kommer titlen før bogen?

Titlerne på bøgerne kommer altid, i hvert fald når jeg skitserer. Normalt har jeg en ide om, hvad min bog skal handle om, før jeg begynder at skrive den, og det at have en titel hjælper mig med at komme i gang med at skrive.
Uden håb (Hopeless) var en smule anderledes. Den originale titel var ‘Fall together’. Men mens jeg skrev den, blev titlen klar for mig, som karaktererne blev introduceret. Nu kunne jeg ikke forestille mig, at den hed noget andet, fordi titlen endte med at spille en stor rolle for bogen.

Colleen Hoover, Kærlighed, YA, young adult, kærlighedsroman, romance, romancebøger, romancebog

Hvordan vælger du karakterernes navne?

Jeg kan godt lide at vælge navne, som er lidt unormale. Nogle gange finder jeg navne hos læsere og mennesker, jeg finder på Facebook. Nogle gange er det til signeringer, hvor jeg skriver navne ned, som jeg godt kan lide. Jeg valgte navnet Layken, fordi jeg gerne ville have min datter skulle hedde det. Men jeg endte med kun at få drenge, så jeg brugte det aldrig.

Får dine egne bøger dig til at græde, når du skriver dem?

Jeg bliver ikke som sådan grådkvalt, men et par af dem har givet mig tårer i øjnene. Jeg er ikke en følsom person, men når jeg skriver, investerer jeg virkelig i mine karakterer, og hvis de er kede af det, bliver jeg det også. Det er interessant, fordi jeg har en tendens med at overtage mine karakterers humør. Hvis jeg bruger min dag på at skrive en sørgelig scene, så er jeg ked af det resten af dagen. Så jeg forsøger altid at slutte min skrivedag på en sjov måde. Det er derfor jeg spreder en masse humor ind i det sørgelige.
Det er kun af egoistiske årsager.

Artiklen er lavet med udgangspunkt i forfatterens egen Q&A, som du kan finde lige her.


Colleen Hover, Hopeless, Uden håb, Hoover, romance, Young adult, YA, kærlighed, kærlighedsroman, kærlighedsbog, kærlighedshistorie, kærlighedsfortælling, kærlighed, love, lovebooks, #1 New York Times bestseller og to år i træk har Colleen Hoover vundet Goodreads Choice Award for bedste kærlighedsroman.

Køb Uden håb online, fx på Saxo.com.

I Uden håb følger vi Sky, som møder Dean, der har et blakket ry. Han vækker en masse følelser i hende, som hun ikke forstår. Han både skræmmer og fascinerer hende, og noget ved ham får hende til at tænke på sin meget smertelige fortid, som hun ellers har kæmpet hårdt for at lægge bag sig.

Læs de tre første kapitler af Uden Håb her

Sky ved, at hun ikke bør nærme sig Dean, men han er vedholdende, og langsomt lader Sky paraderne falde.
Forholdet udvikler sig, og langsomt finder Sky ud af, at Dean har hemmeligheder for hende. Da de slipper ud, påvirker de Sky, så hun er forandret for evigt.


Colleen Hover, Hopeless, Uden håb, Hoover, romance, Young adult, YA, kærlighed, kærlighedsroman, kærlighedsbog, kærlighedshistorie, kærlighedsfortælling, kærlighed, love, lovebooks, I opfølgeren til Colleen Hoovers #1 New York Times bestseller Uden håb (Hopeless 1) er det den charmerende fyr Dean Holder, der fortæller sin version af historien om Sky og deres forhold.

Køb Altid håb online, fx på Saxo.com.

I Altid håb får man et indblik i Deans følelsesliv og alt det, han er formet af. Det viser sig, at Dean er traumatiseret af et minde om en lille pige, og at han hele sit liv har forsøgt at frigøre sig fra en overvældende skyldfølelse.

Han havde dog aldrig forudset, hvor hårdt det ville være endelig at møde den pige igen og finde den ro, han så desperat ønsker.

Nyeste fra Colleen Hoover: Det begynder med os

Endelig!

Det begynder med os starter, hvor Det ender med os sluttede — Colleen Hoover fortsætter historien om Lily og Ryle og ikke mindst fanfavoritten Atlas, hvis historie vi endelig hører.

Colleen Hoover er ikke mindre end et viralt fænomen på bl.a. kortvideomediet TikTok. Hashtagget for Det ender med os alene (#itendswithus) har rundet 1,1 mia views, og selvom Det begynder med os endnu ikke er udkommet i USA (18. oktober) er hashtagget (#itstartswithus) allerede meget populært – 70,5 mio views siden den blev offentliggjort i midten af februar.

Du kan købe Det begynder med os online her fra 16. november eller i din lokale boghandel.