Bøger til godnatlæsning for børn Børnebøger Carlsen

Oterne kommer … Når mor og far skændes

Oterne kommer ... Når mor og far skændes

Hvad sker der i en lille drengs fantasi, når han sidder alene på værelset og kan høre mor og far skændes? Dét spørgsmål skildrer en ny børnebog af den danske billedkunstner Sarah Schackinger.

 

Oterne kommer af Sarah Schackinger er en original, stærk og visuelt smuk fortælling om drengen Gert, der venter på at blive puttet, alt imens has forældre skændes om, hvis tur det er.

Lyden af de idiOTiske forældre får fantasien til at blomstre i Gerts hoved, mens han venter og mørket falder på. Han begynder at tegne Oterne, nogle mystiske, men venlige væsener, som med ét bliver vakt til live i hans værelse og liv. Og så sker der ellers lidt af hvert, indtil forældrene til sidst finder tid til at putte Gert.

“Oterne kommer Gert til undsætning og viser ham en vej igennem svære følelser. Det er en historie om det jordnære, og det der sker i det underbevidste, som måske ikke lige sådan er til at forstå,” fortæller Sarah Schackinger.

Oterne kommer ... Når mor og far skændes
Illustration: Sarah Schakinger

 

Gert tegner Oterne frem

Oterne kommer er med sit flotte, håndtegnede udtryk en smuk historie om ensomhed, fantasi og forskellen på de voksnes og børnenes verden.

 

“De konklusioner, som børn drager ud af deres forældres skænderier, især hvis det er om barnet, er værd at berøre, også i samtalen mellem forældre og børn,” fortæller Sarah Schackinger.

Bogen er samtidig en relevant fortælling om det moderne familieliv og er en stor, visuel oplevelse for voksne som for børn.

 

“Illustrationerne er tegnet med blød granit-pen, uden forudgående skitser. Jeg ville skabe et levende og ‘umiddelbart’ udtryk, hvor det gnidrede og skyggefulde arbejdede sammen med historien. Gert tegner selv Oterne frem, og den naivistiske og upolerede stil i tegningerne blev derfor oplagt.” – Sarah Schackinger. 

 

Oterne kommer, Sarah Schakinger, når mor og far skændes, skændes

 

“Et udsøgt bekendtskab” – Information 

” … En billedbog man kan få rigtig meget ud af. ” – Bibliotekat 

“Bogen er oplagt som en samtalebog mellem barn og voksen, hvor der skal være plads til eftertænksomhed og dialogen om de svære følelser, der kan opstå, når forældrene skændes.” – Ditte Dalsgaard-Hansen, folkeskolelærer og mor til fire 

Du kan læse mere om Oterne kommer af Sarah Schackinger her

 

Om Sarah Schackinger

Sarah Schackinger er billedkunster, og Oterne kommer er hendes debut som børnebogsforfatter. Du kan læse mere om Sarah Schackinger her