Indefra Danske romaner Maren Uthaug

Maren Uthaug modtager Otto B. Lindhardt Prisen 2019

Maren Uthaug modtager Otto B. Lindhardt Prisen 2019

Ved Lindhardt og Ringhofs efterårsreception modtog forfatter og tegner Maren Uthaug året Otto B. Lindhardt pris.

Otto B. Lindhardt-prisen blev indstiftet i 2014, og med prisen følger 50.000 kr.. Tidligere har Jørn Riel og Leif Davidsen, Knud Romer, Michael Katz Krefeld, Mich Vraa og Merete Pryds Helle modtaget prisen.

“Det er første gang i forlagets historie, at vi skal fejre os selv, uden at vores grundlægger er med,” sagde adm. direktør Lars Boesgaard indledningsvis i sin tale. Otto B. Lindhardt døde i maj måned, 94 år gammel.

Maren Uthaug modtager Otto B. Lindhardt Prisen 2019
Maren Uthaug holder tale efter at have modtaget Otto B. Lindhardt Prisen 2019

“Men årets prismodtager er om nogen lige i Ottos ånd. Ikke alene er det en homegrown forfatter, som romandebuterede på Lindhardt og Ringhof i 2013. Vedkommende er mildt sagt heller ikke som de andre. Hun er noget helt specielt og en ener (…) Du er grænsesøgende i din litteratur. Og adskillige gange går du også over grænsen. Du udforsker sindets bizarre dybder, og som læser bliver man ofte provokeret. Men alligevel sørger du for, at man kommer til at holde af dine personer. Selv om de er skæve og meget kantede. Vi vil ikke tøve med at lægge hovedet på blokken og sige: Maren, du er genial,” sagde Lars Boesgaard ved uddelingen af Otto B. Lindhardt Prisen.

LÆS OGSÅ: Maren Uthaug modtager DR Romanprisen

Maren Uthaug klar med sin tredje roman dette efterår

Maren Uthaugs debutroman, Og sådan blev det, var kåret som repræsentant for Danmark ved den internationale debutant-kongres i Kiel. Hendes anden bog, Hvor der er fugle fra 2017, modtog DR Romanprisen og fik følgende ord med af anmelderne: ”Ibsen og Strindberg ville være imponerede”. Lindhardt og Ringhof har netop genudgivet begge romaner i nye udgaver som en optakt til Maren Uthaugs tredje bog, En lykkelig slutning, der udkommer 1. november.

LÆS OGSÅ: From Uthaug with love. På rejse til Norge med Maren Uthaug.