Aktuelt Danske romaner Fagbøger

Nyt gratis kulturtilbud til alle: Forfattermøder

Forfattermøde

Alle kan komme forbi en halv times tid og høre to aktuelle forfattere fortælle om deres nye bog, inden man selv skal møde på arbejde.

Efter sommerferien kan københavnerne og alle andre glæde sig til et nyt attraktivt og gratis kulturtilbud hver måned, når Lindhardt og Ringhof i samarbejde med KVUC inviterer til FORFATTERMØDER. Her kan man bl.a. møde Thomas Korsgaard, Maren Uthaug, Linea Maja Ernst, Knud Romer, Niels Krause Kjær, Merete Pryds Helle og Anne-Cathrine Riebnitzsky.

”Vores tanke er, at folk kan komme forbi en halv times tid og høre to aktuelle forfattere fortælle om deres nye bog, inden man selv skal møde på arbejde,” fortæller forlagets kommunikationsdirektør, Søren Anker Madsen.

KVUC åbner huset

Forfattermøderne finder sted i KVUCs smukke nyrenoverede aula i Vognmagergade 8, og Anita Lindquist Henriksen, rektor for KVUC, lægger begejstret hus til arrangementerne.

”Vi vil både gerne åbne vores smukke, gamle bygning og nye, flotte sal til mennesker, som kommer udefra. Og samtidig ligger det perfekt i tråd med vores ambitioner om at styrke læseglæden,” siger hun.

KVUC – Københavns Voksenuddannelsescenter – er en selvejende institution under staten med 300 ansatte og flere tusinde studerende hvert år, som tilbyder voksenuddannelse, HF, gymnasial supplering og ordblindeundervisning. Bygningen i Vognmagergade blev opført i 1912-13 af Københavns Belysningsvæsen, der benyttede den frem til 2005. Og aulaen er indstillet til Renover Prisen 2024.

”Alle er velkomne og kan som sagt komme direkte ind fra gaden, men samtidig håber vi, at en stor gruppe af de studerende på KVUC, som normalt ikke er gæster ved kulturelle arrangementer, hermed får mulighed for at møde litteraturens verden,” siger Søren Anker Madsen.

Forfattermøder styrker læseglæden

”Vores studerende er en mangfoldig gruppe, unge og voksne, som ikke er gået den lige vej gennem uddannelsessystemet. Og vi har arbejdet meget med at styrke læsefærdighederne og træne fordybelsen ved f.eks. at afholde læseuger, hvor dagen begynder med en bog, en kop kaffe og ild i pejsen på de mange skærme i huset,” siger Anita Lindquist Henriksen:

”I læseugerne har vi altid haft besøg af forfattere, som fortæller om deres vej ind i litteraturen – og vi har bogbytte-bazarer og litterære citater på skærmene hver dag. Både kursister og lærere er altid begejstrede for læseugerne, og de nye forfattermøder gør det muligt for os at fejre den gode litteratur og læseglæden hele året. Forfattermøderne giver også vores undervisere mulighed for at tage problemstillinger og temaer fra bøgerne med i deres undervisning,” siger hun.

PROGRAM

for forfattermøder resten af 2024 – forfattermøder er fra kl. 8.30-9.00 hos KVUC i Vognmagergade 8:

  • Fredag den 30. august: Linea Maja Ernst Kun til navlen / Frederik Dirks og Sebastian Swane Uden angst
  • Fredag den 27. september: Wilhelm Østergaard Din hund rejser på børnebillet / Niels Krause Kjær Jagttegn og Mørkeland (film og bog)
  • Fredag den 25.  oktober: Anne-Cathrine Riebnitzsky Templet / Thomas Korsgaard Snydt ud af næsen
  • Fredag den 29. november: Maren Uthaug / Geo Er jeg (også) Psykopat
  • Fredag den 13. december: Knud Romer 24 dage med rim / Merete Pryds Helle Den store åbning

Snydt ud af næsen

bøger af Thomas Korsgaard, Thomas Korsgaard, Snydt ud af næsen
Thomas Korsgaards novellesamling Snydt ud af næsen

Seksten noveller du aldrig glemmer – fra et sted du aldrig har hørt om.

Snydt ud af næsen foregår i en lille by, hvor alle kender alle – og ikke kun for det gode. Alle ved, at man skal holde sig fra klovbeskæreren Åge Jørgensen og hans søn. Og alle glæder sig til det årlige kræmmermarked. På dette ”sted, der næsten ikke er til stede” sker tragedier, som er svære at tilgive, og menneskelige katastrofer, som ingen taler højt om.

Mens konkursen truer, fortsætter hverdagen: Søren starter på et kursus i madlavning for mandfolk for at imponere sin ekskone, og et ungt par kommer hele vejen fra storbyen for at tilbringe en romantisk weekend på landevejskroen kun for at opdage, at de er stedets eneste gæster.

Du kan købe Snydt ud af næsen online hos fx Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.


Kun til navlen

Kun til navlen, Linea Maja Ernst, romaner om identitetskriser

En gruppe venner midt i trediverne er samlet i et sommerhus ved en skovsø. Det er midsommer og ugen op til et bryllup. Et vennepar skal giftes.

Gruppen forbereder sig og holder samtidig fri, skændes, mindes, flirter, poserer, soler sig i hinandens selskab og roder op i ukurante følelser.

Sylvia har altid været forelsket i Esben, brudgommen. Hun er i et trygt og stabilt parforhold med sin kvindelige kæreste, Charlie, men kan ikke finde ro. Kvæde føler sig endelig hjemme i sin krop og er klar til at holde et skov-rave, men der er børn, der skal puttes, og Gry har taget sin kæreste Adam med, der går rundt og ligner en reklame for heteroseksualitet. Karen glæder sig til at blive gift, men hun glæder sig endnu mere til at komme tilbage på arbejde. Og imens samtalerne slår gnister rundt om middagsbordet, kæmper Gry med at føle sig banal blandt sine farverige, excentriske venner.

Hvorfor er nogles drøm at blive gift og andres at leve i et harem med deres yndlingsvenner? Og hvad stiller man op med længslen efter, at alt kunne være anderledes? Linea Maja Ernst debuterer med Kun til navlen, en samtidsroman om at være fanget i en livsfase og panikken over måske at være blevet mere småborgerlig, end man nogensinde havde frygtet.

Du kan købe Kun til navlen online fx hos Saxo eller i din nærmeste boghandel.


Jagttegn

Nyt gratis kulturtilbud til alle: Forfattermøder

❤️❤️❤️❤️❤️ til “Niels Krause-Kjærs veloplagte, velskrevne nye politiske thriller” – Politiken

En folketingspolitiker findes død efter en kongejagt på et gods i Jylland. Han er skudt gennem hovedet, og alle går ud fra, at der er tale om selvmord. Samme dag forsvinder hans unge niece, der har gjort overraskende opdagelser i forbindelse med en eksamensopgave på journalisthøjskolen i Aarhus, hvor Ulrik Torp er lektor-vikar. Umiddelbart efter indledes en kampagne mod landets forsvarsminister. 

Ulrik Torp trækkes ind i sagen, der viser sig at handle om militær oprustning, lobbyisme for milliarder, udenlandske interesser og skjult støtte til politikere. Til at hjælpe sig har Torp kun sine studerende og Emma, en tidligere praktikant fra hans gamle arbejdsplads, Dagbladet. Sammen finder de ud af, hvordan tingene hænger sammen, men det viser sig undervejs, at Torp selv er fanget i et net, som han har svært at vikle sig ud af. For hvem er det, der trækker i trådene? 

JAGTTEGN er femte uafhængige bog i Niels Krause-Kjærs politiske spændingsserie, der lægger sig i grænselandet mellem medier og politik og beskriver magtspillet i kulissen.

Du kan købe Jagttegn online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.