Bogen samler tankerne

“Bøger giver ekstra dybde og perspektiv til mit eget liv” – Marianne Møller

Bogen samler tankerne, Marianne Møller, Læsning, Læsekampagne

BOGEN SAMLER TANKERNE

Hvorfor læser du? Hvad er dit første minde om læsning? Og dit bedste?

Lindhardt og Ringhof slår et slag for læsning. Under overskriften BOGEN SAMLER TANKERNE har vi bedt en lang række mennesker med et forhold til bøger fortælle om, hvad læselyst og læseglæde betyder for dem.

Læs med – og vær med i samtalen om, hvad læsning betyder for dig, for os og for vores samfund.


Af Marianne Møller, boghandler fra Kristian F. Møller i Aarhus

At læse for mig er som at trække vejret, noget der er en stor selvfølgelighed i mit liv. Det er på den måde jeg erkender verden, lærer nyt, bliver underholdt og drømmer mig væk.

Som læser elsker jeg at træde ind i et stort fællesskab med både forfatteren og andre læsere, hvor man deler en flig af de kloge tanker, store oplevelser og det unikke blik på verden, som forfatteren deler ud af, og det giver mig en ekstra dybde og perspektiv til mit eget liv.

Jeg har altid læst bøger. Jeg lærte tidligt at læse, og jeg kan ikke huske en tid hvor jeg ikke har læst.

Jeg voksede op i et boghandlerhjem og blev forsynet med bøger af mine forældre. Men lige så vigtigt var mit skolebibliotek, som jeg brugte flittigt, og som var årsagen til at jeg fik læst en masse klassikere i en ung alder.

Jeg læser for mine børn så vidt muligt hver dag. Det er som regel mig, der har puttetjansen og godnathistorien har altid været en vigtig del af det ritual. Lige nu læser jeg: Jorden rundt på 80 dage for min søn og Nora med ? for min datter. Jeg elsker den stund vi har sammen om de gode historier, og det er en fornøjelse at læse for dem af bøger, som jeg selv holdt af som barn og finde ud af, at bøgerne stadig er gode. Vi læser nyt og gammelt, langt og kort, og jeg prøver at finde noget at læse for dem, som er noget andet end det, de ellers selv læser.


LÆS MERE OM BOGEN SAMLER TANKERNE HER

"Bøger giver ekstra dybde og perspektiv til mit eget liv" - Marianne Møller