10 gode slægtsromaner du kan lytte til på Mofibo og Saxo Premium

Her er den ideelle liste til dig, der leder efter den perfekte slægtsroman at sætte i ørebøfferne.

Elsker du at fordybe dig i stærke og rørende romaner om traditioner, historie og uforløste familieintriger? Hvis ja, er du på ingen måde den eneste. Kaster man et blik på bestsellerlisterne, er det ikke til at overse, at de øverste pladser ofte er besatte af slægtsromaner.

Til dig der elsker en god og gribende slægtsroman, men også elsker at høre lydbog og podcast, kan du glæde dig over, at du via streamingtjenester som Mofibo og Saxo Premium med få tryk kan finde alle bøgerne på din læse-ønskeliste med få tryk.

Det store udvalg af lydbøger kan dog være en smule overvældende, så vi har derfor kigget lidt i arkiverne og lavet en liste over 10 gode slægtsromaner, som du trygt kan smække i ørebøfferne.

Her er 10 medrivende slægtsromaner, som du kan finde som lydbog på streamingtjenesterne:

Maren Uthaug: Hvor der er fugle

Oplæst af: Thomas Jacob Clausen

10 gode slægtsromaner du kan lytte til på Mofibo og Saxo Premium

Vinder af DR Romanprisen, 2018!

Hvor der er fugle er Maren Uthaug anden roman og en stærk slægtsroman om kærlighed og indavl. 

For at redde sin mor må Johan gifte sig med Marie, selv om han elsker Hannah. De bosætter sig på et fyrtårn to havmil fra byen Uthaug i Norge, hvor det blæser så meget, at deres børn må bindes fast for ikke at blæse i havet. Sønnen tror, han er en kalv, datteren er besat af mænd, Marie lugter forkert, og Johan sidder i toppen af fyrtårnet og føler sig bedraget af livet. Men som historien skrider frem, bliver det mindre og mindre sikkert, hvem der egentlig bedrager hvem.

Du kan købe Hvor der er fugle online hos Bog & Idé eller i din lokale boghandel.


Siri Ranva Hjelm Jacobsen: Ø

Oplæst af: Siri Ranva Hjelm Jacobsen

Siri Ranva Hjelm Jacobsen, Ø, Roman

Siri Ranva Hjelm Jacobsens debutroman Ø formår at forny den klassiske slægtsroman i en gribende fortælling om familieforhold på tværs af Atlanterhavet.

Marita og Fritz finder det kort før besættelsen nødvendigt at emigrere fra Færøerne til Danmark.

To generationer senere vender et barnebarn tilbage til Færøerne, i håbet om at få indblik i den historie hun aldrig har kendt.

Det er en fortælling om, de store konsekvenser det har at trække sig selv op ved rødderne for at flytte ind i en ny kultur.

Du kan købe Ø online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Eve Chase: Døtrene fra Foxcote Manor

Oplæst af: Vibeke Hastrup

10 gode slægtsromaner du kan lytte til på Mofibo og Saxo Premium

Da familien Harringtons hjem i London brænder ned i 1970’erne, flytter mrs. Harrington med sine to børn og hushjælp til Foxcote Manor.

13-årige Hera finder en dag en baby efterladt på deres grund, og familien tager babyen til sig. Den lille pige spreder glæde, lys og håb. Familien vil holde pigen hemmelig for omverdenen, men da et lig bliver fundet i en omkringliggende skov, knuses deres drøm om at forblive en samlet familie.

Fyrre år senere har Sylvie taget en stor beslutning og er gået fra sin utro mand. Hun er klar til at starte på en frisk, men hendes teenagedatter begynder at grave i fortiden og beder Sylvie om hjælp. Det bringer hende til Foxcote Manor, hvor sandheden langsomt falder på plads.

Døtrene fra Foxcote Manor kan købes online, fx hos Bog & Idé, eller i din lokale boghandel.
Herbjørg Wassmo: Den der ser

Oplæst af: Ghita Lehrmann

Den der ser
af Herbjørg Wassmo

I den fyldte kirke til Dina Grønelvs begravelse tilstår barnebarnet Karna sin bedstemors værste synd: At hun engang slog to mænd ihjel.

Efter tilståelsen, lukker Karna verden ude og stopper med at tale. Karnas tavsheden kommer til at fylde alt i hendes far Benjamin og stedmoren Annas liv. Overvældede af sorg, bekymringer for Karna og følelser for gamle flammer, begynder de langsomt at glide fra hinanden.

Da Karna forsøger at begå selvmord, flytter Anna sammen med Karna til sin fødeby København. Her lader hun Karna blive indlagt på et sindssygehospital. Anna overvejer, hvad hun skal gøre med sit liv; men beslutningen bliver vanskeliggjort, da hun møder den unge læge Joakim, der behandler Karna.

Den der ser er en roman om skyld, genforening og tilgivelse og er fjerde bog i serien om Dina Grønelv og hendes efterkommere.

Du kan købe Den der ser online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Jeffrey Archer: Hvor der er vilje

Oplæst: Jesper Bøllehuus

10 gode slægtsromaner du kan lytte til på Mofibo og Saxo Premium

Hvor der er vilje er den første bog i Jeffrey Archers bestsellerserie Clifton-krøniken.

Harry Clifton vokser op i den fattige del af Bristol, som barn af en falden soldat og en mor, der slider for at skaffe mad på bordet til sin familie.

Harrys skæbne er klar: Ligesom sin far og sin onkel skal han arbejde på havnen. Men Harry viser sig at have et skjult talent, som skaffer ham et stipendium på en eksklusiv drengeskole og åbner dørene for et andet liv.

Samtidig går det langsomt op for Harry, at hele hans liv er bygget på en løgn. For måske er han ikke søn af Docker Arthur Clifton, som han troede, men i stedet den uægte søn af arvingen til det succesfulde Barrington Shipping Line.

Clifton-krøniken er en storslået saga om kærlighed, tab, svigt og ambitioner.

Du kan købe Hvor der er vilje online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Mich Vraa: Vaniljehuset

Oplæst af: Paul Becker

Vaniljehuset, Mich Vraa, slægtsroman

En slægtsroman af Mich Vraa, forfatter til bestsellertrilogien om Dansk Vestindien.

I sit livs efterår ser den hjertesvage Dusinius Dich tilbage på et liv, som formede sig anderledes, end nogen havde kunne forestille sig.

LÆS OGSÅ: Mich Vraa efter 25 romaner: Vaniljehuset var den svære to’er for mig

Da han som ung mand i 1800-tallets Odense stiftede Vaniljehuset, var Dusinius fuld af ambitioner og gåpåmod. Men et langt liv med forvirrende forelskelser og lyssky forretningsforbindelser viste ham snart, at det er en svær kunst at stræbe efter de rigtige mål i livet.

Vaniljehuset er baseret på Mich Vraas morfars historie.

Du kan købe Vaniljehuset hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.
Merete Pryds Helle: Folkets skønhed

Oplæst af: Ellen Hillingsø

dannelsesromaner

Vinder af De Gyldne Laurbær 2016.

Livet på Langeland i 1930’erne er hårdt og præget af økonomisk krise.

Det oplever Marie, som vokser op i en familie med mange børn og få penge, på egen krop. Her er vold en del af hverdagen – også før krigen kommer.

Maries redning bliver mødet med Otto, og sammen tager de til København for at skabe sig en ny og bedre tilværelse langt væk fra Langeland.

Men fortiden følger med på godt og ondt.

Du kan købe Folkets skønhed online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Jeffrey Archer: Kane og Abel

Oplæst af: Jesper Bøllehuus

10 gode slægtsromaner du kan lytte til på Mofibo og Saxo Premium

Kane og Abel fødes på den samme dag i 1906. Abel vokser op under fattige kår som hittebarn, efter hans mor dør under fødslen.

Tusindvis af kilometer væk fødes William Kane, som vokser op hos en gammel, fornem og meget rig familie.

Da de to mænd mødes, mange år senere, bliver de hinandens dødsfjender.

Kane og Abel, der er solgt i mere end 33 millioner eksemplarer, er en international bestseller af den populære forfatter Jeffrey Archer.

Trilogien består af Kane og Abel, Den fortabte datter og Skal vi sige det til præsidenten?

Du kan købe Kane og Abel online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Maren Uthaug: En lykkelig slutning

Oplæst af: Thomas Jacob Clausen

En lykkelig slutning, Maren Uthaug

Vinder af Læsernes Bogpris 2020!

En lykkelig slutning handler om Nicolas, der er seneste skud på stammen i en familie med syv generationer af bedemænd. Nicolas har dog fået et problem: Lig er begyndt at tiltale ham på en ny – og muligvis forkert – måde.

I et forsøg på at forstå sig selv og sine egne skyggesider begynder Nicolas derfor at optrevle slægtens utrolige historie.

En lykkelig slutning handler om døden i dens mange afskygninger – om nekrofili og medlidenhedsdrab, om overtro og kremering, om spøgelser og OCD, om teosofi og nazisme. Det er en rejse gennem historien, hvor døden altid er en trofast følgesvend.

Maren Uthaug leverer en stærk roman, der med rablende fantasi og en stædig logik truer med at sprænge virkeligheden, som vi kender den, i luften.

Du kan købe En lykkelig slutning online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Eve Chase: Tilbage til Black Rabbit Hall

Oplæst af: Tina Kruse Andersen

Tilbage til Black Rabbit Hall, Eve Chase

Tilbage til Black Rabbit Hall er historien om to kvinder, der med årtiers mellemrum er forbundet til stedet Black Rabbit Hall. Det er minder om en glemt barndom og ødelagte drømme, hemmeligheder og hjertesorger og en families stærke kærlighed.

Når Amber Alton skal have en pause fra det travle byliv i London besøger hun om sommeren sin familie det smukke landsted Black Rabbit Hall. Men en aften i 1968 bliver de fire Alton-søskendes liv rystet af en frygtelig tragedie. Amber må hurtigt indtage rollen som voksen, og en ny virkelighed – og en ny katastrofe truer.

Efter årtier kører Lorna og hendes forlovede omkring i Cornwall på jagt efter det perfekte sted at holde deres bryllup. Lorna føler sig draget mod et smukt, men meget nedslidt landsted, som hun mener at mindes fra sin barndom, men hun ved ikke hvorfor.  

Du kan købe Tilbage til Black Rabbit Hall online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.


Leder du efter mere læseinspiration? Så har vi samlet gode romaner 2023/2024 til dig.