Fagbøger

Instagrim af Cecilie Haugaard: Få et sundere forhold til de sociale medier

Instagrim af Cecilie Haugaard: Få et sundere forhold til de sociale medier

”Det må være muligt at bruge de sociale medier uden at blive negativt påvirket af dem.” Sådan skriver Cecilie Haugaard i forordet til bogen Instagrim, hvor hun sammen med en række eksperter undersøger, hvad de sociale medier gør ved os – og hvordan vi kan bruge dem, så de ikke påvirker os negativt.

I Instagrim giver Cecilie Haugaard dig en række konkrete værktøjer til, hvordan du kan få et sundere forhold til de sociale medier. Blandt eksperternes råd er:

Gør dig klart, hvad dit ærinde er, inden du logger på. For bogens forfatter Cecilie Haugaard betyder det, at hun gør sig klart, hvad hun søger, så hun ikke falder i fælden med at scrolle alt for mange minutter formålsløst væk.

Lad være med at følge nogen, der giver dig negative tanker eller følelser. Jeg har haft behov for at lægge en sundere strategi for mit sociale mediebrug. I dag sorterer jeg med hård hånd i, hvem jeg følger. Hvis jeg ikke bliver glad og inspireret, men derimod mærker noget negativ som misundelse eller mindreværd, muter jeg dem eller stopper med at følge dem, så jeg ikke bliver præsenteret for deres indhold hele tiden”, fortæller Cecilie Haugaard. (link)

Læg telefonen fra dig om aftenen, i god tid inden du går i seng, og mærk dig selv, når du står op, inden du åbner din telefon. Med det råd mener eksperterne i bogen, at det er en god idé at tage temperaturen på dit selvværd, inden du automatisk tænder for telefonen. Måske skal du lige finde dig selv og din dagsform, inden du lukker resten af verden ind i dit sind.

Begræns og vær bevidst om, hvor meget tid du bruger på de sociale medier. De sociale medier er indrettet efter at holde dig fast så længe som muligt. Tag styringen selv, så de ikke styrer dig, og sæt en fornuftig tidsbegrænsning på dit daglige forbrug af sociale medier.

LÆS OGSÅ: Pernille Oldgaard dumpede matematik, men har succes som finansiel rådgiver


Instagrim af Cecilie Haugaard

Instagrim af Cecilie Haugaard: Få et sundere forhold til de sociale medier

Model og influencer Cecilie Haugaard (Cillemouse) undersøger ud fra en personlig tilgang, hvordan de sociale medier påvirker vores mentale sundhed – noget, hun selv har kæmpet med i perioder, hvor de sociale medier har haft en for stor plads i hendes liv.

Gennem en række samtaler med eksperter – en hjerneforsker, en psykolog, en ekspert i sociale medier og en mentaltræner – afdækker hun, hvordan medierne er designet til at tage så meget af vores tid og opmærksomhed som muligt, hvordan de bypasser vores rationelle tænkning og dømmekraft, og hvordan de kan resultere i tristhed, misundelse og mindreværd.

Hun fortæller også åbent og ærligt om de perioder i livet, hvor de sociale medier har haft en negativ indflydelse på hendes mentale tilstand, og hvordan hun kom videre.

Du kan købe Instagrim online fx hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.