Jamie Oliver Kogebøger med sund mad Læseprøve og uddrag Mad og drikke

5 ingredienser – Middelhavsmad af Jamie Oliver: Få opskriften på Hvidløgskylling med cremede kikærter, spinat og sumak

Middelhavsmad

Jamie Oliver er et verdenskendt fænomen inden for mad og madkultur. Nu er han tilbage med ny bog i 5 ingredienser-serien. Denne gang er temaet mad fra middelhavsregionen.


Med 5 ingredienser – Middelhavsmad er Jamie Olivers mission at vise, hvordan man med kun 5 ingredienser kan skabe lækker middelhavsmad med stor smag og god kvalitet. 

I bogen er der mere end 120 opskrifter på lækre middelhavsretter, og der er noget for enhver smag. Alle retterne emmer af sol og varme og foruden den specifikke opskrift og fremgangsmåde, er retten også efterfulgt af et skema over måltidets næringsindhold.

LÆS OGSÅ: Jamie Oliver: De bedste kogebøger fra verdens mest berømte tv-kok

Jamie holder fast i, at hver ret udelukkende bør suppleres med følgende fem basisvarer, før den bliver helt perfekt: olivenolie, ekstra jomfruolivenolie, rødvinseddike, havsalt og sort peber.

Alle middelhavsretterne er derfor super enkle og nemme at gå til – både til hverdag og til festmiddage. I bogen findes opskrifter på alt fra supper, salater, fisk- og skaldyrsretter til pasta, kødretter, burgers og desserter.

Få Jamie Olivers lækre opskrift på libanesiskinspireret hvidløgskylling fra 5 ingredienser – Middelhavsmad herunder:




HVIDLØGSKYLLING

med cremede kikærter, spinat og sumak



En hurtig ret, der er perfekt som et nemt måltid med inspiration fra det vidunderlige libanesiske køkken. De store, fede kikærter fra glas er lidt af en gamechanger i forhold til både smag og konsistens.

5 ingredienser - Middelhavsmad af Jamie Oliver: Få opskriften på Hvidløgskylling med cremede kikærter, spinat og sumak

2 PERSONER 18 MINUTTER


4 fed hvidløg
2 kyllingebryster (a 150 g), uden skind
1⁄2 glas kikærter (a 700 g)
250 g spæd spinat
1 stor tsk sumak


Pil hvidløget og skær det i skiver på langs, kom det på en stor non-stick-pande sammen med 1 spsk olivenolie og steg det ved høj varme. Skær hvert kyllingebryst i 3 strimler på langs, vend dem med et nip havsalt og peber. Tag hvidløget hurtigt af panden med en hulske, når det er smukt gyldent, men lad hvidløgsolien blive på panden. Kom kyllingen på og steg den i 5 min., eller til den er gyldenbrun og gennemstegt, vend den et par gange undervejs.


Tag kyllingen af panden og hæld kikærterne på (med saften og det hele). Tilsæt spinaten sammen med det meste af hvidløget og 1 spsk rødvinseddike, vend det hele godt sammen over blusset, til spinaten falder sammen, og kikærterne er gennemvarme. Smag omhyggeligt til med havsalt og peber, kom kyllingen tilbage på panden og slut af med resten af hvidløget og et godt drys sumak.

5 ingredienser - Middelhavsmad af Jamie Oliver: Få opskriften på Hvidløgskylling med cremede kikærter, spinat og sumak



Jamie Oliver: 5 ingredienser – Middelhavsmad

5 ingredienser - Middelhavsmad af Jamie Oliver: Få opskriften på Hvidløgskylling med cremede kikærter, spinat og sumak

Endnu en uundværlig kogebog fra Jamie Oliver. Med 5 ingredienser: Middelhavsmad bliver det ikke nemmere at lave lækre og velsmagende retter, der emmer af Middelhavets sol og varme. Med over 120 opskrifter med kun 5 ingredienser udover de 5 basisvarer (olivenolie, ekstra jomfruolivenolie, rød vineddike, havsalt og sort peber) i hver, får du et udvalg af hverdags- og gæstemad både med og uden kød, med skemaer over næringsindhold og ekstra simple fremgangsmåder. Fra salater til seafood og søde desserter, handler det om kvalitet og stor smag i så få ingredienser som muligt, så både nybegynderen og stjernekokken kan bringe Middelhavet hjem i hverdagskøkkenet.

Du kan købe 5 ingredienser – Middelhavsmad online fx hos Bog&idé eller i den nærmeste boghandel.