Jamie Oliver Fagbøger Mad og drikke

7 nye måder: Lækker opskrift på sød kartoffel-chowder fra Jamie Oliver

Jamie Oliver, 7 nye måder

Vi har allesammen en tendens til at købe de samme madvarer, som vi kender og altid plejer at købe – og så tilberede dem på få forskellige måder. Heldigvis kommer Jamie Olivers nye bog, 7 nye måder, os til hjælp! Her er en lækker opskrift, du sikkert ikke har lavet før – fyldt med ingredienser, du kender.


Jamie Olivers 7 nye måder er blevet til for at give dig nogle nye idéer til en række ingredienser, du helt sikkert kender og elsker.

Vi kan lige så godt indse, at vi har travlt, og at livet og hverdagen stiller flere og flere krav om vores tid og opmærksomhed. Formålet med bogen er derfor at komme med gode løsningsforslag og fjerne evt. forhindringer på din vej på en nem og enkel måde – som samtidig bugner med ny inspiration på madfronten til alle ugens syv dage.

18 trofaste ingredienser du kender & elsker

Jamie Oliver har kigget grundigt på data om, hvad vi uge efter uge kommer i indkøbskurven, og har bygget sin bog op omkring 18 af disse hverdagens helte – nemlig de ingredienser, der hele tiden går igen.

Men de samme ingredienser fører ofte til det samme begrænsede repertoire af opskrifter. Netop dét vil Jamie Oliver gerne hjælpe med at udvide ved at give sine læsere nogle nye favoritter.

7 nye måder er den mest brugervenlige kogebog, jeg har skrevet til dato.”

Jamie Oliver i forordet til 7 nye måder

7 nye måder er som en slags søsterbog til Jamie Olivers anden kendte kogebog, 5 ingredienser, hvor den kendte kok disker op med en masse gode og velsmagende opskrifter, der blot indeholder 5 ingredienser.

LÆS OGSÅ: Skift kødet ud med grønt – Jamie Oliver hjælper dig på vej

I 7 nye måder fokuserer Jamie Oliver på samme vis på enkelthed og masser af smag med et minimum af indsats, og hvor retterne skal være sjove, mættende, supervelsmagende og altid levere varen.

Nedenfor kan du finde en opskrift fra 7 nye måder på en lækker sød kartoffel-chowder.

Sød kartoffel-chowder

Med chorizo, forårsløg, grønne bønner, fløde & kiks

7 nye måder, sød kartoffel-chowder, Jamie Oliver

Antal: 4 personer
Tilberedningstid: 40 minutter

Ingredienser

  • 80 g chorizo
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 søde kartofler (a 250 g)
  • 400 g blandet løg, gulerod og bladselleri i små tern
  • 220 g friske grønne bønner
  • ¾ dl piskefløde
  • 80 g water cracker-kiks

Fremgangsmåde

Skær chorizoen i tynde skiver, kom dem i en stor tefalgryde og sæt den over ved jævn varme, så pølsen kan stege sprød. Rens forårsløgene imens og skær dem i tynde skiver, stil den grønne del til side til pynt. Skræl de søde kartofler og skær dem i tern, der er dobbelt så store som grøntsagsblandingen. Kom alle grøntsagerne i gryden, så snart chorizoen er gylden og vend det godt sammen.

Hæld 1 liter kogende vand fra el-kedlen ved og lad suppen småkoge i 10 min. Skær bønnerne i 2 cm lange stykker, tilsæt dem og kog videre i 10 min. Rør fløden i, smag omhyggeligt til med havsalt og friskkværnet peber og fordel suppen i skåle. Drys den grønne del af forårsløget ud over og slut af med et lille dryp ekstra-jomfruolivenolie. Knus kiksene groft og kom et godt drys på ved bordet.

Indhold

Kalorier: 342 kcal
Fedt: 13,6 g
Mættet fedt: 6 g
Proteiner: 11,2 g
Kulhydrater: 45,6 g
Sukker: 11,4 g
Salt: 1,2 g
Fibre: 7,7 g


Jamie Oliver: 7 nye måder

Jamie Oliver, 7 nye måder

Oplever du ofte, at du tit tyer til at købe de samme madvarer og lave de samme retter? Så er 7 nye måder oplagt til dig!

LÆS OGSÅ: Jamie Oliver: De bedste kogebøger fra verdens mest berømte tv-kok

I bogen har Jamie Oliver udvalgt 18 hyppigt brugte råvarer, hvor han til hver enkelt råvare kommer med 7 forslag til nye måder at bruge dem på. Retterne er nemme, har masser af smag, og alle ingredienser kan købes i de gængse velassorterede supermarkeder.

Du kan købe 7 nye måder online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.