Skift kødet ud med grønt - Jamie Oliver hjælper dig på vej

Måltider med grønt kan være svært at få tilpasset vores travle hverdag. Især hvis vi er vant til mad, hvor kød er i centrum. Men hvad sker der, hvis vi prøver at skifte kødet ud med grøntsager – uden den gode smag forsvinder?

Jamie Oliver er udkommet med sin nye kogebog Grønt.
Her viser han, hvor nemt det egentlig er, at lave mad helt uden kød – og hvordan det kan skabe glæde rundt om middagsbordet.


At åbne sig op og tage bogen til sig, sænke paraderne og fordomsfrit prøve noget nyt ved at kaste sig ud i den enorme rigdom, som grøntsager, frugt, friske urter, krydderier, bælgfrugter, nødder og frø har at byde på, vil være en god beslutning.

Jamie Oliver i bogens forord
“Vi ved alle sammen godt, at vi skal spise mere grønt, og at der er kæmpestore sundhedsmæssige fordele forbundet med at gøre det. Men i et travlt og fortravlet liv, hvor kød er nemt og let tilgængeligt på hvert et gadehjørne, må vi spørge os selv: Kan vegetariske retter virkelig stå distancen? Kan de vitterlig være lækre nok og gøre en lige så mæt og glad som kød? Jeg mener, at svaret er ét stort, rungende JA!”

Blandt de mange inspirerende og lækre retter finder du bl.a. opskiften på Spicy pastinaksuppe og svampe stroganof som er gode alternativer til kød – og som smager super godt.

LÆS OGSÅ: Mere grønt på bordet – Jamie Olivers svampe stroganof


Forandringer i køkkenet

“Vi mennesker er vanedyr. De fleste af os køber den samme mad og de samme ingredienser uge efter uge – lyder det bekendt?

Man kan få så mange spændende råvarer i helt almindelige supermarkeder i dag (for ikke at tale om i torvehaller og basarer, på grøntmarkeder og så videre), og hvis man samtidig køber klogt ind og følger årstiderne, burde der også være god økonomi i det, så der er faktisk ikke rigtig nogen undskyldning.

Så dette er altså en vegetarisk kogebog skrevet af en kødelsker, som på ingen måde vil gå på kompromis med smagen. Så med det i tankerne … velkommen til den vidunderlige verden af lækre retter, som tilfældigvis ikke indeholder kød.


Om Jamie Olivers Grønt

Jamie Oliver grønt

Grønt er Jamie Olivers lækre kogebog med nemme og smagfulde retter uden kød til alle dagens måltider. Selv opfordrer Jamie Oliver til, at prøve noget nyt og slippe af med vores vanedyr. Med bogen får du massere af inspiration til, hvordan du skifter de vante produkter ud med nye, og hvordan man via årstidens råvarer også kan få økonomien til at hænge sammen, uden at gå på kompromis med smagen.

Du kan købe Jamie Olivers Grønt online på Saxo.com eller hos din foretrukne boghandler.

LÆS OGSÅ: Jamie Oliver: Fuldkornsspaghetti med broccolini, chili og citron