Fagbøger Jamie Oliver kogebøger Kogebøger med sund mad Louisa Lorang Mad og drikke

5 inspirerende kogebøger til dig, der elsker mad

kogebøger

Løber din mund i vand ved tanken om asiatisk mad? Elsker du at samle dine nærmeste til et godt måltid? Eller søger du efter opskrifter, der gør din hverdag nemmere? Så se med her.

Vi har samlet fem gode og inspirerende kogebøger, der gør madlavningen lidt sjovere.

LÆS OGSÅ: Den ultimative julekogebog: Claus Meyer og Meyers Madhus har din ryg i julen

Autentisk indisk mad

5 inspirerende kogebøger til dig, der elsker mad

Dhaba Walla er de små madboder og spisehuse, du finder overalt i Indien – og på kokken Safis madsteder i Danmark.

I denne bog inviterer han os på 100 uimodståelige retter fra det indiske køkken. Der er både opskrifter på populære retter som butter chicken, dhal og lammecurry, men også på mindre kendte retter, der ikke desto mindre fortjener stjernestatus.

Det gælder blandt andet sprøde fiske-pakora, krydret oksekebab og de mange smagfulde grøntsagsretter, som Indien også er kendt for. 

Du kan købe Dhaba Walla online, eller i din lokale boghandler.
Videnskaben bag et velbagt brød

5 inspirerende kogebøger til dig, der elsker mad

Brødbog er til alle dem, der gerne vil lære at bage med surdej, og den er uundværlig både for nye og mere erfarene surdejsbagere. Den visionære bager Chad Robertson viser, hvad der er nyt inden for brødbagning, og lærer dig videnskaben bag et velbagt brød.

I bogen får du 13 grundopskrifter på brødtyper som bl.a.hvedebrød, rugbrød, baguetter, madbrød,  fladbrød, boller, burgere, pizza- og pastadej, vegansk brød, glutenfrit brød og knækbrød. Udover grundopskrifterne finder du opskrifter og ideer til, hvordan man kan lave fantastiske retter med sit hjemmebagte brød.

Du kan købe Brødbog online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Nemme hverdagsfavoritter

mummum, Amanda Juul Jensen, Mathilde Munksø Bentsen, kogebog, hverdagsmad

Mangler du inspiration til nemme hverdagsretter?

I denne flotte kogebog samler Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, som står bag madbloggen mummum, 100 opskrifter på bagværk, salater, aftensmad og masser af søde sager. Blandt andet indeholder bogen opskriften på deres pølsehorn, som alene har fået 250.000 kliks!

For makkerparret bag mummum er budskabet enkelt: Der skal altid være plads til god mad, uanset hvor travlt man har. Den filosofi har uden tvivl været med til at gøre mummum en af landets største og mest populære madblogge.

Du kan købe mummum online, fx hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Mad der samler dine nærmeste

5 inspirerende kogebøger til dig, der elsker mad

Jamie Oliver ved om nogen, hvor dejligt der er at lave mad til mange. Kærligheden til det har han nu samlet i en kogebog.

Oven på corona-krisen er Jamie Oliver nu ude med Sammen, der er fyldt med nemme opskrifter man kan lave til mange mennesker. Udover det indeholder kogebogen tips og gode råd til planlægningen af arrangementer, hvor man kan samle sine tætteste og nyde hinandens selskab.

“Måske er maden også bare en god undskyldning for at samle de mennesker, vi holder af.” – Jamie Olive

Du kan købe Sammen online, eller i din nærmeste boghandel.
Nem, lækker asiatisk mad

5 inspirerende kogebøger til dig, der elsker mad

Louisa Lorang er tilbage – og denne gang med asiatisk mad, der kan få mundvandet til at løbe.

I denne madlavningsbog bliver der kigget på det asiatiske køkken.

Små som store retter er repræsenteret, og det bliver med sikkerhed sprødt, snasket, krydret og en herlig madoplevelse at give sig i kast med disse opskrifter.

I Asian style kan du finde opskrifter på blandt andet nudelsalat, Pad thai, Gang Panang, dumplings, Pho-suppe, forårsruller, dim sum, goyza, Tom yam og Bibimbab.

Du kan købe Asian style – små & store retter online, eller i din nærmeste boghandel.

Læs mere om Louisa Lorang her.
Leder du stadig efter mere inspiration til madlavningen? Se også disse kogebøger:

James Price: Mine livretter

5 inspirerende kogebøger til dig, der elsker mad

James Price har samlet mere end 150 af sine favoritretter i denne bog. Bogens opskrifter strækker sig fra suppe, pastaretter, mormormad over snacks, asiatiske inspireret retter, fisk og desserter. Kort sagt alle de retter, den kendte tv-kok holder af at lave hjemme i sit eget køkken.

Alle retter er gennemtestet, så du er sikret succes i dit eget køkken. Glæd dig til en kogebog, der er spækket med inspiration til både hurtig hverdagsmad og til festlige måltider.

Udover de mange opskrifter indeholder bogen en række små, hyggelige historier om James mange madoplevelser. Fortællingerne er illustreret med tegninger af Jens Hage.

Du kan købe Mine livretter online hos fx. Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.

Søren Lange og Mette Bender: Mad til glade tarme

5 inspirerende kogebøger til dig, der elsker mad

Mad til glade tarme er en nem og overskuelig guide til dem, der gerne vil vide, hvordan de får en sund tarmflora.

Bogen indeholder både en liste over de 20 råvarer, som er rigest på stoffet præbiotika, 40 madopskrifter og en lynkur, der forbedrer tarmfloraen på 4 dage.

En af de vigtigste tendenser inden for sund kost er præbiotika. Præbiotika er en slags fibre, som er vigtige for bakteriebalancen i tarmen, og ifølge forskerne har tarmfloraen større betydning for vores generelle sundhed, end vi hidtil har troet – blandt på vægt forbrænding og blodsukker.

Du kan købe Mad til glade tarme online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.