Fagbøger Jamie Oliver Kogebøger med sund mad Louisa Lorang Mad og drikke

5 inspirerende kogebøger til dig, der elsker mad

kogebøger

Løber din mund i vand ved tanken om asiatisk mad? Elsker du at samle dine nærmeste til et godt måltid? Eller søger du efter opskrifter, der gør din hverdag nemmere? Så se med her.


Vi har samlet fem gode og inspirerende kogebøger, der gør madlavningen lidt sjovere.

LÆS OGSÅ: Den ultimative julekogebog: Claus Meyer og Meyers Madhus har din ryg i julen


Autentisk indisk mad

Dhaba Walla er de små madboder og spisehuse, du finder overalt i Indien – og på kokken Safis madsteder i Danmark.

I denne bog inviterer han os på 100 uimodståelige retter fra det indiske køkken. Der er både opskrifter på populære retter som butter chicken, dhal og lammecurry, men også på mindre kendte retter, der ikke desto mindre fortjener stjernestatus.

Det gælder blandt andet sprøde fiske-pakora, krydret oksekebab og de mange smagfulde grøntsagsretter, som Indien også er kendt for. 

Du kan købe Dhaba Walla online, eller i din lokale boghandler.
Videnskaben bag et velbagt brød

Brødbog er til alle dem, der gerne vil lære at bage med surdej, og den er uundværlig både for nye og mere erfarene surdejsbagere. Den visionære bager Chad Robertson viser, hvad der er nyt inden for brødbagning, og lærer dig videnskaben bag et velbagt brød.

I bogen får du 13 grundopskrifter på brødtyper som bl.a.hvedebrød, rugbrød, baguetter, madbrød,  fladbrød, boller, burgere, pizza- og pastadej, vegansk brød, glutenfrit brød og knækbrød. Udover grundopskrifterne finder du opskrifter og ideer til, hvordan man kan lave fantastiske retter med sit hjemmebagte brød.

Du kan købe Brødbog online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Nemme hverdagsfavoritter

mummum, Amanda Juul Jensen, Mathilde Munksø Bentsen, kogebog, hverdagsmad

Mangler du inspiration til nemme hverdagsretter?

I denne flotte kogebog samler Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, som står bag madbloggen mummum, 100 opskrifter på bagværk, salater, aftensmad og masser af søde sager. Blandt andet indeholder bogen opskriften på deres pølsehorn, som alene har fået 250.000 kliks!

For makkerparret bag mummum er budskabet enkelt: Der skal altid være plads til god mad, uanset hvor travlt man har. Den filosofi har uden tvivl været med til at gøre mummum en af landets største og mest populære madblogge.

Du kan købe mummum online, fx hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Mad der samler dine nærmeste

Jamie Oliver ved om nogen, hvor dejligt der er at lave mad til mange. Kærligheden til det har han nu samlet i en kogebog.

Oven på corona-krisen er Jamie Oliver nu ude med Sammen, der er fyldt med nemme opskrifter man kan lave til mange mennesker. Udover det indeholder kogebogen tips og gode råd til planlægningen af arrangementer, hvor man kan samle sine tætteste og nyde hinandens selskab.

“Måske er maden også bare en god undskyldning for at samle de mennesker, vi holder af.” – Jamie Olive

Du kan købe Sammen online, eller i din nærmeste boghandel.
Nem, lækker asiatisk mad

Louisa Lorang er tilbage – og denne gang med asiatisk mad, der kan få mundvandet til at løbe.

I denne madlavningsbog bliver der kigget på det asiatiske køkken.

Små som store retter er repræsenteret, og det bliver med sikkerhed sprødt, snasket, krydret og en herlig madoplevelse at give sig i kast med disse opskrifter.

I Asian style kan du finde opskrifter på blandt andet nudelsalat, Pad thai, Gang Panang, dumplings, Pho-suppe, forårsruller, dim sum, goyza, Tom yam og Bibimbab.

Du kan købe Asian style – små & store retter online, eller i din nærmeste boghandel.

Læs mere om Louisa Lorang her.