Fagbøger Mad og drikke mummum

Prøv mummums nemme gulerodssuppe med bacon, der holder dig sund og varm

gulerodssuppe

Mummums lækre opskrift på en sund og nem suppe vil gøre dig dejligt mæt og varm fra top til tå.



Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, kvinderne bag madbloggen mummum, har en mission: at gøre danskernes hverdag nemmere. Derfor er de ude med den ny kogebog: mummum – kun aftensmad.

LÆS OGSÅ: Opskriften, der har fået over 250.000 kliks. Her er verdens bedste pølsehorn fra mummum

Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen har en filosofi om, at der altid skal være plads til god mad, også på travle hverdage og med små madbudgetter. Derfor har de inddelt deres nye kogebog i forskellige kapitler såsom “mad på 30 minutter” og ” kun 8 ingredienser”.

Se her opskriften på gulerodssuppe med bacon med kun 8 ingredienser.

Gulerodssuppe med bacon

4 personer · 45 minutter

gulerodsuppe med bacon, mummum, kun aftensmad

Denne cremede gulerodssuppe med sprød bacon og frisk persille er din redning på en travl hverdag. Samtidig indeholder den masser af grønt og mætter rigtig godt.

Ingredienser

3 porrer
1 kg gulerødder
300 g kartofler
Smør og olie til stegning
1,4 liter vand
2 grøntsagsbouillonterninger
300 g bacon i tern
1 dl piskefløde
Salt og peber
1⁄4 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Skær porrer i grove stykker.
  2. Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i grovestykker.
  3. Varm en gryde op med lidt smør eller olie.
  4. Tilsæt de grofthakkede grøntsager og lad dem sautere etpar minutter.
  5. Tilsæt vand og smuldrede bouillonterninger.
  6. Bring gryden i kog. Skru lidt ned og lad det simre i30 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre.
  7. Steg i mellemtiden bacontern. Varm en tør pande op.Tilsæt bacontern og lad dem stege, til de er sprøde oggyldne. Tag bacon af panden.
  8. Hak persille fint.
  9. Når grøntsagerne er kogt møre, blendes alt i gryden til enensartet suppe, hvorefter piskefløde røres i. Smag suppentil med salt og peber.
  10. Server suppen med sprøde bacontern og friskhakketpersille.

Se deres blog her.

Alle opskrifter og fotos er fra Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog mummum – kun aftensmad.




mummum – kun aftensmad er til dig der savner inspiration til nem og enkelt aftensmad. Målet med kogebogen er at vise, hvor nemt man kan lave lækker, hurtig aftensmad.

Denne kogebog består af 100 opskrifter, hvor du finder alt lige fra grønne retter, hurtige one pot pastaer, bowls, populære quesadillas, dahl og svenske kødboller med tyttebær til brun sauce og kartoffelmos.

Bogen er inddelt i kapitler såsom “mad på kun 30 minutter”, “mad med kun 8 ingredienser”, “mad hvor du kun skal bruge et fad eller 1 gryde” og “mad kun med grønt”.

Du kan købe Mummum – kun aftensmad online, eller i din nærmeste boghandel.