CarlsenPuls Karen M. McManus

Karen McManus om En af os vender tilbage: Serien er inspireret af Breakfast Club og Donna Tartt

Karen McManus

Med serien, der begyndte med En af os lyver, har Karen McManus ikke bare skabt et kæmpe boghit, men også på TikTok og Netflix.

Alle, der var på Bogforum i Bella Center i 2022, kunne konstatere, at signeringskøen til Karen M. McManus strakte sig gennem flere haller.

For hendes YA-krimiserie om fire unge på Bayview High School, der begyndte med En af os lyver i 2017 og blev fulgt op med En af os dræber i 2020, er ikke kun en enestående bogsucces, men fik også stor succes som serie på Netflix og blandt brugere på TikTok.

Ondskabsfuld leg

En af os vender tilbage er tredje bog i serien. Lige siden Simon døde, har livet ikke været nemt for eleverne fra Bayview. Først måtte Bayview-firkløveret bevise, at de ikke var mordere, dernæst skulle en ny generation finde ophavsmanden til en ondskabsfuld leg. Og nu starter det igen …

Først lyder beskeden som en dårlig joke: Tid til en ny leg, Bayview. Men da en elev pludselig forsvinder, er det tydeligt, at denne ’leg’ er blevet alvor – og ingen forstår reglerne.Ingen kan føle sig sikre, og da en uventet person vender tilbage til Bayview, begynder tingene at blive ubehagelige …

Inspireret af Donna Tartt

Karen McManus har fortalt, at serien, som begyndte med En af os lyver, er blandt andet er inspireret af den populære teenagefilm The Breakfast Club.

“For mange år siden fik jeg følgende idé til en roman: Tidligere venner står på hver deres side af en uopklaret drabssag. Men den endte i skrivebordsskuffen i lang tid, fordi jeg stadig ikke helt havde luret, hvordan jeg skulle skrive den.

Men så genlæste jeg Den hemmelige historie af Donna Tartt – det gør jeg hvert eneste år, fordi jeg elsker den så meget – og så var det, som om noget faldt på plads. I Tartts roman er der en karismatisk lærer, som eleverne forguder. Han er vildt charmerende og intelligent, men det går efterhånden op for eleverne, at han holder noget skjult for dem. Hvad nu, hvis de mennesker, vi tror, vi kender, viser sig at have en mørk side?”


En af os vender tilbage

En af os vender tilbage, Karen M. McManus, Karen McManus, ungdomsbøger

Lige siden Simon døde, har livet ikke været nemt for eleverne fra Bayview. Først måtte Bayview-firkløveret bevise, at de ikke var mordere, dernæst skulle en ny generation finde ophavsmanden til en ondskabsfuld leg. Og nu starter det igen …

Først lyder beskeden som en dårlig joke: Tid til en ny leg, Bayview. Men da en elev pludselig forsvinder, er det tydeligt, at denne ’leg’ er blevet alvor – og ingen forstår reglerne. Ingen kan føle sig sikre, og da en uventet person vender tilbage til Bayview, begynder tingene at blive ubehagelige …

En af os vender tilbage er tredje bog i En af os lyver-serien.

Du kan købe En af os vender tilbage, fx på bog-ide.dk, eller i din nærmeste boghandel.

Søren Anker Madsen (f. 1969) er journalist, pressechef på Lindhardt og Ringhof og med i Svikmøllens redaktion. Han er desuden en alsidig forfatter, som både skriver bøger til børn og voksne samt til teater og revyer.