Tre unge amerikanske fænomener

Tre stærke page turners fra unge amerikanske forfattere. Bøger fra tre unge kvinder der på hver sin måde giver deres bud på hvordan vi bliver dem, vi er.


Pigerne af Emma Cline

Pigerne er 27-årige Emma Clines debutroman. Og sikke en debut! Bogen er blevet anmeldt i en sand stjerneregn, og Emma Cline er blevet kaldt en af de mest lovende nye stemmer i amerikansk litteratur. Pigerne beskriver indgående fællesskabet mellem pigerne i en kult. Et fællesskab der vil få fatale konsekvenser.

Screen Shot 2016-07-05 at 14.53.17

Pigerne bygger løseligt på historien om Charles Manson og de mord, som han fik sine kvindelige følgere til at begå i slutningen af 1960’erne. Men for Evie er det ikke kultlederen Russel, men derimod den gruppe af unge kvinder, der omgiver ham, der er dragende: deres fandenivoldskhed, frihed og farlige aura af vildskab fascinerer og drager hende øjeblikkeligt. Og først da det er for sent, indser Evie, at det der foregår, vil få katastrofale konsekvenser.

Emma Clines debutroman er en af de seneste års store litterære begivenheder. På kort tid er bogen solgt til udgivelse i 35 lande og filmrettighederne er solgt til Scott Rudin (True GritNo Country For Old Men).

-> Køb bogen her.


Hjemfærd af Yaa Gyasi

Hjemfærd er en medrivende slægtsroman om race, arv, kærlighed og tid. Skrevet af den 26-årige Yaa Gyasi, der er født i Ghana og opvokset i Alabama.

Screen Shot 2016-07-05 at 14.49.25

Ghanesisk-amerikanske Yaa Gyasi debuterer med en gribende fortælling om slaveriets konsekvenser i løbet af 300 år, over tre kontinenter og syv generationer.

> læs portrættet af Yaa Gyasi på Time.com

De to halvsøstre Effia og Esi vokser op i 1700-tallets Ghana uden at kende hinanden. Effia bliver giftet bort til en britisk kolonisator og lever et ubekymret liv på Cape Coast Castle, kan sende sine børn til udlandet for at få en uddannelse, så de kan vende tilbage og arbejde for det engelske imperium på Guldkysten.
Esi bliver taget til fange af de hvide kolonimagter og sidder i fangekælderen under Effias slot, indtil hun bliver skibet til USA som slave. Hendes efterkommere pukler i Alabamas bomuldsplantager, bryder kul i Mississippis miner og flygter fra Sydstaterne og slår sig ned i det 20. århundredes Harlem.

I USA og Ghana stiger og falder velstanden fra forælder til barn, kærligheden kommer og går, og karakterernes tillid til den hvide mand vakler.

-> Køb Hjemfærd som e-bog her


Pigen med røvgeviret af Amy Schumer

Det amerikanske komiker-fænomen Amy Schumers bogdebut Pigen med røvgeviret er en samling rørende og underholdende selvbiografiske tekster. Fælles for teksterner er, at de alle er udfordrende og mærkværdige øjeblikke fra hendes liv.

amy-schumer-bog

Amy Schumer er kendt for sine skamløse og feministiske udtalelser, og uanset om man kender til Amy Schumer eller ej, krummer man tæer, griner højt og nikker genkendende til hendes historier om at være både veninde, søster og datter samtidig med, at hun fortæller om sin kamp om at bryde igennem som kvindelig komiker i USA. Hun er netop kommet på TIME Magazines liste over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden.

. Du kan læse en smagsprøve af Pigen med røvgeviret her

> Køb Pigen med røvgeviret som e-bog eller lydbog.