Herbjørg Wassmo Skønlitteratur

5 medrivende slægtsromaner

5 medrivende slægtsromaner

Kan du lide at fordybe dig i en families liv på godt og ondt?

Vi kan godt lide, at man i slægtsromaner får svar på spørgsmålet: “Hvad så nu?”, som jo ellers ofte følger med, når man har vendt sidste side i en bog. Her er 5 skønne men vidt forskellige slægtsromaner, således at der er noget for enhver smag.


Ø af Siri Ranva Hjelm Jacobsen

siri ranva hjelm jacobsen, slægtsromanEt bud på en nyfortolkning af den klassiske slægtsroman. Ø er Siri Ranva Hjelm Jacobsens debutroman, og her fortæller hun en gribende historie om familieforhold på tværs af Atlanterhavet. Vi bliver introduceret til færingerne Marita og Fritz, som kort før besættelsen ser sig nødsaget til at immigrere til Danmark, og deres barnebarn, som to generationer senere rejser tilbage til Færøerne for at få indblik i familiens historie.

Ø er en fortælling om mødet mellem forskellige kulturer og vigtigheden af at kende sine rødder.

Køb Ø

Islandske konger af Einar Már Gudmundsson

islandske konger, einar mar gudmundsson, slægtsroman, Island har aldrig haft deres egen konge, men det forhindrer jo ikke folk i at opføre sig som konger! I Islandske konger fortæller Einar Már Gudmundsson om Knudsen-slægten, som står i spidsen for det lille fiskerleje Tangavik. I Tangavik myldrer det med alle slags mennesker, lige fra fyldebøtter og slagsbrødre til mesterfiskere og matematikgenier – kort sagt rummer Tangavik hele verden i et sandkorn.

Med Islandske konger fortæller Einar Már Gudmundsson historien om indbyggerne i Tangavik, om Island og om livet.

Køb Islandske konger.

Hundrede år af Herbjørg Wassmo

hundrede år, herbjørg wassmo, slægtsromanHundrede år er historien om Sara Susanne, Elida og Hjørdis, der er henholdsvis Herbjørg Wassmos oldemor, mormor og mor. Derfor er Hundrede år også historien om Herbjørg Wassmo selv. Med bogen får vi indblik i slægtens stærke kvinder og deres skæbner, og samtidigt får vi kendskab til Herbjørg Wassmos barndom, der var præget af frygt og afsky for hendes far.

Hundrede år er en stærk beretning om norsk slægtshistorie med alt hvad det indebærer af kærlighed, hårdt arbejde, børn, frihed, længsel, hårde tider og store afsavn.

☞Læs mere om Herbjørg Wassmos forfatterskab og andre bøger her

Køb Hundrede år

Svin af Christian Dalsgaard

christian dalsgaard, slægtsromanBrødrene Helge og Claus mister deres mor i 1968, og derfor skal de til at finde sig tilrette i en helt ny tilværelse. De har dog hver især deres måde at tackle tabet på – den ene bliver driftig svinefarmer, mens den anden lever på kanten af samfundet – og oven i det forandrer verden sig omkring dem. Brødrene kæmper derfor en kamp med at finde sig selv.

Med Svin har Christian Dalsgaard skabt en genial og moderne slægtskrønike om den svære balance mellem at være mand og at være svin.

Køb Svin 

Hjemfærd af Yaa Gyasi

slægtsroman, hjemfærd, yaa gyasiHjemfærd fortæller Yaa Gyasi en gribende historie om to halvsøstre og deres efterkommeres meget forskellige skæbner som følge af den transatlantiske slavehandel. Hvor den ene bliver offer for slavehandelen, profiterer den anden fra den. Hjemfærd er en medrivende fortælling over 300 år om forholdet mellem USA og Ghanas historie og om kærlighed, race, arv, længsel, kultur og tid.

Hjemfærd er Yaa Gyasis meget anmelderroste debutroman, der på fornem vis tager fat i svære historiske problematikker.

Køb Hjemfærd som e-bog.