Børnebøger Carlsen

Filmen om Kaptajn Underhyler: Pruttepudekoncert og toilethumor går rent ind hos 9-årige Louis og Emil

filmen om Kaptajn Underhyler, Kaptajn Underhyler, Dav Pilkey, toilethumor

Emil og Louis på 9 år er bedste venner, og de elsker Kaptajn Underhyler. Bøgerne er giga-sjove, og allerbedst, så giver de ungerne lyst til selv at skrive og tegne. De to bedste venner (Louis og Emil) gik ind og så Filmen om Kaptajn Underhyler om to andre bedste venner (Jimmy og Otto), og nu ligger der en dom klar fra eksperterne, for de ved alt om Kaptajn Underhyler, Torkild Smiske, Professor Pillerik Prutpotte, Anti-humor-dreng og Turbotoilet 2000.

Kort fortalt: Historien om Kaptajn Underhyler

Jimmy og Otto møder hinanden på Ingolf Tøllesens Privatskole, og de finder hurtigt ud af, at de har samme humor. Prutter, toiletter og skøre navne er vildt sjove. På skolen er de kreative fag sparet væk til fordel for et nyt lærerværelse, og fis og ballade er bandlyst.

Jimmy og Otto ser det som deres mission, at få de triste klassekammerater til at grine, og det gør de via practical jokes. Men da de bliver fanget på kamera af Torkild Smiskes robo-bamse, kommer de op på Skoleinspektør Knolds kontor (hvor alt håb dør), og han straffer dem med, at sende dem i forskellige klasser, og det vil ødelægge deres venskab for altid.

I desperation hypnotiserer drengene inspektøren med en kinesisk plastikring fra en pakke cornflakes. Knold tror, at han er Kaptajn Underhyler, og får i sin hypnotiserede tilstand ansat superskurken Professor Pillerik Prutpotte som fysiklærer. Professor P. hader latter, fordi Nobelpriskomiteen fik grineflip over hans navn, og derved mistede han sin Nobelpris. Hans skurkemål er at udrydde al latter.

Otto: ”Professor P. har du ikke hørt, at latter er den bedste medicin?”

Prutpotte: ”NEJ! Medicin er den bedste medicin.”

Filmen om Kaptajn Underhyler, Kaptajn Underhyler, Dav Pilkey, toilethumor
Filmen om Kaptajn Underhyler, DreamWorks

Toilethumor når det er bedst!

Det er svært at filmatisere bøger, der er så elskede og har så speciel en humor, men Emil og Louis var enige om, at Filmen om Kaptajn Underhyler gengiver universet fuldstændigt. De skreg af grin af toilethumoren (bogstaveligt talt, for der er et gigantisk toilet med), buede af Professor Prutpotte og heppede på Jimmy og Otto.

Det kan godt være, at forældrene løfter et bryn over de mange fimser, underbukser og den rådne mad, men børnene køber den 100 %, og det er skønt, at filmen ikke er moraliserende på den irriterende voksenmåde. Den har den børnemorale, at humor er altafgørende, venskaber er uvurderlige, og det kreative skal i centrum.

“Jeg synes den var god, og den sjoveste scene var den med pruttepudekoncerten, hvor børnene laver musik. Dem, der har lavet filmen, må være nogle gode forfattere. Jeg giver den 5 ¾ stjerner ud af 6.” – Emil (Skorpe Pizza-Balle), 9 år

 

“Det var en sjov film. Den var faktisk endnu bedre end bøgerne. Scenen med pruttepuderne var den skæggeste, og der hvor de tegnede i hulen var hyggeligt. Jeg giver den 6 mio. stjerner.” – Louis (Bussemand Pizza-Flæskekind), 9 år

 

>> Du kan læse mere om alle Kaptajn Underhylder-bøgerne her.

Kaptajn Underhylder, Dav Pilkey, filmen om Kaptajn Underhyler

 

Se hvordan det går for sig, når den Jimmy, Otte og den bomuldsbeklædte heltfolder sig ud på det store lærred her:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=OrUXXhSJZH8[/embedyt]