Aktuelt Danske krimier Michael Katz Krefeld Populære krimier

Michael Katz Krefeld runder magisk salgstal

Michael Katz Krefeld

Med udsendelsen af Nattens udyr den 30. oktober krydsede Michael Katz Krefeld en million solgte bøger i Danmark.


Det er få forfattere forundt at runde dette magiske salgstal i Danmark. Men med udsendelsen af Nattens udyr, har Michael Katz Krefeld solgt over en million bøger i Danmark, og hans bøger er samtidig solgt til udgivelse i 20 andre lande.

LÆS OGSÅ: Det fulde overblik. Her er alle Michael Katz Krefelds populære krimier

Siden debuten med Før stormen i 2007, som modtog Kriminalakademiets debutantpris, har Krefeld udgivet yderligere 11 romaner.

Bliver bedre og bedre

”Michaels formkurve er bare støt stigende. Romanerne havde fra første dag et tårnhøjt niveau, men de bliver kun bedre og bedre bind for bind. Og samtidig vokser og vokser hans læserskare,” siger Sune de Souza Schmidt-Madsen, forlagschef på Lindhardt og Ringhof.

LÆS OGSÅ: Kan du ikke vente? Læs første del af Michael Katz Krefelds nye krimi her

“Når jeg f.eks. ser ham på Krimimessen i Horsens, er han konstant omgivet af dedikerede læsere, som vil vide, hvordan det går med Ravn og hans hund Møffe i næste bog – eller hvilken retning han tager sin hårdkogte hævner, politikvinden Cecilie Mars i Nattens Udyr.

Det er noget af en bedrift at udgive 12 anmeldersuccesser og bestsellere på 13 år.”

Modtaget hav af priser

Krefeld har modtaget et hav af priser: Harald Mogensen Prisen for årets bedste danske krimi i 2012 med Sort Sne Falder, Martha Prisen som danskernes yndlingsforfatter i 2016, Otto B. Lindhardt Prisen i 2017, Krimimessens Publikumspris i 2018 samt en Mofibo Award for Mørket kalder i 2020.

LÆS OGSÅ: Få overblik over bestseller-fænomenet Ravn-serien af Michael Katz Krefeld

”Jeg er selvfølgelig meget glad og taknemmelig for at have opnået dette,” siger Michael Katz Krefeld. ”Jeg er lykkelig for mine loyale læsere og alle de nye, som hele tiden kommer til. Og for at boghandlerne i hele landet altid har taget så godt imod mig, når jeg har besøgt deres butikker. Dem skylder jeg en kæmpe tak for, at vi har krydset dette imponerende tal.”Michael Katz Krefeld: Nattens udyr

En række drab på kvinder ryster Danmark og sætter ild til nettet og medierne.

Drabene fører tilbage til en gammel voldtægtssag, som samler en gruppe mænd med en indædt vrede mod kvinder.

I sin efterforskning kommer politikommissær Cecilie Mars på sporet af et hemmeligt selskab, og hun opdager hurtigt, at loven ikke rækker, hvis hun skal stoppe gerningsmændene.

LÆS OGSÅ: Michael Katz Krefeld om ny Cecilie Mars-krimi: Had og vold er farlige mænds modreaktion på #MeToo

Nattens udyr er en selvstændig fortsættelse til den anmelderroste bestseller Mørket kalder. En storbykrimi med den hårdtslående Cecilie Mars.

Tredje og sidste bind i trilogien om Cecilie Mars er netop udkommet.

Du kan købe Nattens udyr online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.