Krimi Bestsellere Danske krimier Danske krimiforfattere Michael Katz Krefeld Populære krimier Skønlitteratur

Få overblik over bestseller-fænomenet Ravn-serien af Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefelds nervepirrende og stærkt underholdende bestsellerserie om privatdetektiv og kriminalbetjent Ravn har begejstret læsere i 20 lande. Få overblikket over serien her.


Det er hæsblæsende, nervepirrende og stærkt underholdende. Michael Katz Krefelds krimibestseller-serie om privatdetektiven Thomas Ravnsholdt, også kendt som Ravn, er guf for de danske krimifans.

Den 6. oktober 2023 udkommer Terminalen , der er 8. bog i Ravn-serien. I alt har Michael Katz Krefeld efter sigende planer om at skrive (mindst) ti bøger i Ravn-serien.

Få overblik over bestseller-fænomenet Ravn-serien af Michael Katz Krefeld

Dét handler Ravn-serien om

Privatopdager og kriminalbetjent Thomas “Ravn” Ravnsholdt er omdrejningspunktet i Ravn-serien. Sammen med sin engelske bulldog Møffe har Ravn fast base på en gammel båd beliggende i Christianshavn, hvorfra han bliver involveret i en række forskellige kriminelle sager.

Afsporet bliver Ravn hvirvlet ind i en sag om trafficking, og i Savnet trækkes han ind i en sag om DDR og Stasi. Sekten og Dybet handler om henholdsvis dommedagssekter og en række voldelige overgreb på kvinder, mens Ravn i Pagten og Skytsengel skal forholde sig til ren ondskab – både ondskab rettet mod ham som person og mod nationen som helhed.

Foruden Ravn og Møffe er faste karakterer i serien også bådnaboen Eduardo, antikvariatejeren Victoria samt Johnson, bartenderen på det lokale værtshus Havodderen.

Michael Katz Krefeld skriver med indlevelse og er en favorit blandt læserne. Hans bøgers popularitet blev cementeret, da han i 2016 modtog Martha-Prisen, også kendt som læsernes egen bogpris. Og hele tre gange har han vundet Publikumsprisen på Krimimessen i Horsens, senest i marts 2023.

Nedenfor kan du læse mere om de enkelte bøger i Ravn serien.

Rækkefølgen i Ravn-serien af Michael Katz Krefeld

1. Afsporet

Afsporet, Michael Katz Krefeld

Når vi møder kriminalbetjent Thomas Ravnsholdt for første gang, er han på sygeorlov.

Hans kæreste er blevet slået ihjel under et indbrud i deres hjem, og fuld af sorg og selvbebrejdelse har Ravn søgt tilflugt i en gammel motorbåd i Christianshavns kanal.

Men en nær ven beder om hjælp til at finde en ung pige, der forsvandt sporløst et par år tidligere. Det hiver Ravn ud af sorgen og tvinger ham tilbage til sin gamle arbejdsplads og ned i Københavns krimielle underverden. Alt tyder på, at pigen er blevet udsat for menneskehandel.

Du kan købe Afsporet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Bookmate_Mofibo_Saxo (2)

Afsporet kan også læses på Bookmate, Mofibo og Saxo Premium.

2. Savnet

Savnet, Michael Katz Krefeld

I anden del af den populære Ravn-serie bliver Ravn involveret i en forsvindingssag, der fører ham til Berlin.

En ensom mand har begået underslæb for at rejse til et hemmeligt møde i Berlin, hvorefter han sporløst forsvandt.

Ravn bliver gennem mandens søster Louise involveret i eftersøgningen.

Men hurtigt opdager han, at der er tale om flere enlige mænd, der er forsvundet på mystisk vis i Berlin.

Du kan købe Savnet online, fx på Saxo. com, eller i din nærmeste boghandel.

LÆS OGSÅ: De bedste danske krimier

Bookmate_Mofibo_Saxo (2)

Savnet kan læses på Bookmate, Mofibo og Saxo Premium.

3. Sekten

Sekten, Michael Katz Krefeld

I Sekten får Ravn en tilsyneladende banal sag: Han hyres af den velhavende direktør Ferdinand Mesmer til at finde hans forsvundne søn Jakob, der for 10 år siden grundlagde den nu skandaleramte sekt “Guds udvalgte”.

Det viser sig dog hurtigt, at der er langt mere på spil. Ravn lokaliserer Jakob og hans sidste disciple på et afsondret landsted på Lolland. Et sted som er tættere på helvedet end det paradis Jakob ellers har stillet sin menighed i udsigt. Ravns efterforskning fører ham dybt ind bag murene hos sekten, og langsomt afdækkes en både frygtelig og vanvittig hemmelighed i Jakobs og Ferdinand Mesmers fælles fortid.

En hemmelighed, som får katastrofale følger for alle.

Sekten er tredje bog i serien om Ravn.

Du kan købe Sekten online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Bookmate_Mofibo_Saxo (2)

Sekten kan læses på Bookmate, Mofibo og Saxo Premium.

4. Dybet

Dybet, Michael Katz Krefeld

I Dybet, der er fjerde bog i den populære serie om Ravn, får han sin mest uhyggelige sag til dato.

En klient beder ham om at opspore en gammel skolekammerat, som han ikke har haft kontakt med i 17 år.

En række voldelige overgreb på kvinder har fået klienten til at mistænke, at det er skolekammeraten, der står bag. Overfaldene minder nemlig om det, som han og kammeraten begik på en lille pige i 1993 og som endte fatalt.

Da endnu en kvinde bliver overfaldet og denne gang dræbt, indleder Ravn jagten på den anonyme morder. 

Du kan købe Dybet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Bookmate_Mofibo_Saxo (2)

Dybet kan læses på Bookmate, Mofibo og Saxo Premium.

5. Pagten

Pagten, Michael Katz Krefeld

I Pagten satser Ravn alt på at opklare den store gåde: Hvem dræbte hans kæreste i deres hjem for fem år siden?

Ravn kommer i besiddelse af nye oplysninger, der fører en lejemorder og en gruppe kriminelle betjente, der alle har forbindelse til en skræmmende magtfuld person i samfundets øverste top.

Men Ravn må indgå en fatal pagt med gangsterkongen Kaminsky for at få vigtig viden, der kan afsløre korruptionen og føre til hans kærestes morder.

Pagten er femte bog i den populære serie om Ravn.

Du kan købe Pagten online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Bookmate_Mofibo_Saxo (2)

Pagten kan læses på Bookmate, Mofibo og Saxo Premium.

6. Skytsengel

Få overblik over bestseller-fænomenet Ravn-serien af Michael Katz Krefeld

Da Ravn i Skytsengel vender tilbage efter et langvarigt sejltogt, er alt forandret på Christianshavn. Et skudattentat fra Frelserkirken har sendt død ned over den fredelige bydel, og en nær ven til Ravn er blevet hårdt såret.

Ravn starter sin egen efterforskning og får undervejs følgeskab af den unge advokat Miriam, der sender ham på sporet af en forsvunden krigsveteran. Sammen forsøger de to at stoppe den ukendte gerningsmand, der holder nationen i et jerngreb, før et nyt attentat truer.

Skytsengel er sjette selvstændige bog i serien om privatopdageren Thomas “Ravn” Ravnsholdt, der bor på sin motorbåd i Christianshavns kanal sammen med sin engelske bulldog Møffe.

Køb Skytsengel online, fx på Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.

Bookmate_Mofibo_Saxo (2)

Skytsengel kan læses på Bookmate, Mofibo og Saxo Premium.

LÆS OGSÅ: Smuglæs i Skytsengel af Michael Katz Krefeld

7. Imperiet

imperiet, michael katz krefeld

Den skandaleombruste rigmandsdatter Christiane Saxenholm er blevet kidnappet, og advokat Miriam Østergaard kontakter Ravn for at hyre ham til den helt specielle sag.

Ravn skal overbringe løsesummen på 3 millioner kroner til Christianes kidnapper, men snart bliver Ravn og Miriam inddraget i en magtkamp over et finansimperium til en værdi af 3,5 milliarder kroner. Hvis kampen ikke vindes, vil Saxenholm-familien styrte i grus.

Imperiet er den syvende selvstændige bog om privatopdageren Thomas “Ravn” Ravnsholdt.

Du kan købe Imperiet online, fx. hos Bog&Idé, eller i din nærmeste boghandel.


8. Terminalen (2023, Politikens Forlag)

Få overblik over bestseller-fænomenet Ravn-serien af Michael Katz Krefeld

En forårsdag bliver Ravns bedste venner Eduardo og Belindas lille søn bortført af en psykisk syg kvinde, men heldigvis finder de hurtigt drengen i live, og kvinden bliver anholdt. Ved et tilfælde lander sagen på det advokatkontor, hvor Ravn er blevet hyret som efterforsker, og modvillig får han til opgave at assistere i forsvaret af kvinden. Affæren tager dog en uventet drejning, da det under varetægtsfængslingen viser sig, at hun har været udsat for bestialske eksperimenter, der har skadet hendes hjerne, og at hun måske faktisk er uskyldig. Langsomt får Ravn viklet sig dybere og dybere ind i sagen, der fører ham tilbage til et af psykiatriens mørkeste kapitler, men også på sporet af en skruppelløs organisation, der ikke skyr nogen midler for at bevare hemmeligheden om deres projekt og ikke mindst om … Terminalen.Terminalen er ottende selvstændige bog i den anmelderroste bestsellerserie om privatdetektiven Thomas ’Ravn’ Ravnsholt, der bor sammen med sin bulldog, Møffe, på en båd i Christianshavns Kanal. (Fra bog-ide.dk)

Du kan købe Michael Katz Krefeld TERMINALEN her

Hvis du ikke kan få nok af krimier, så er du det rette sted! Find en god krimi til dig her.

Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.