Krimi

Krimibestseller: Michael Katz Krefelds Ravn-serie

Den seneste bog (Skytsengel) i Michael Katz Krefelds populære krimiserie om Ravn er netop udkommet, og strøg direkte ind på de danske bestsellerlister.

Michael Katz Krefelds hæsblæsende, nervepirrende og stærkt underholdende bestsellerserie om privatdetektiven Thomas Ravnsholdt, også kendt som Ravn, er guf for krimifans.

Efter to års pause er 6. bog i serien, Skytsengel, endelig landet hos de danske læsere. I alt har Michael Katz Krefeld efter sigende planer om at skrive (mindst) ti bøger i Ravn-serien.

Dét handler Ravn-serien om

Privatopdager og kriminalbetjent Thomas “Ravn” Ravnsholdt er omdrejningspunktet i Ravn-serien. Sammen med sin engelske bulldog Møffe har Ravn fast base på en gammel båd beliggende i Christianshavn, hvorfra han bliver involveret i en række forskellige kriminelle sager. I Afsporet bliver Ravn hvirvlet ind i en sag om trafficking, i Savnet trækkes han ind i en sag om DDR og Stasi, mens Sekten og Dybet handler om henholdsvis dommedagssekter og ondskab. Foruden Ravn og Møffe er faste karakterer i serien også bådnaboen Eduardo, antikvariatejeren Victoria samt Johnson, bartenderen på det lokale værtshus Havodderen.

Michael Katz Krefeld skriver med indlevelse og er en favorit blandt læserne. Hans bøgers popularitet blev cementeret, da han i 2016 modtog Martha-Prisen, også kendt som læsernes egen bogpris. I 2018 vandt han Publikumsprisen på årets Krimimesse i Horsens.

Nedenfor kan du læse mere om de enkelte bøger i Ravn serien. Du kan også finde et komplet overblik over bøgerne i Ravn serien her.

Rækkefølgen i Ravn-serien af Michael Katz Krefeld

1. Afsporet

Michael Katz Krefeld, krimi, Ravn serien, Afsporet

Når vi møder kriminalbetjent Thomas Ravnsholdt for første gang, er han på sygeorlov.

Hans kæreste er blevet slået ihjel under et indbrud i deres hjem og fuld af sorg og selvbebrejdelse har Ravn søgt tilflugt i en gammel motorbåd i Christianshavns kanal.

Men en nær ven beder om hjælp til at finde en ung pige, der forsvandt sporløst et par år tidligere. Det hiver Ravn ud af sorgen og tvinger ham tilbage til sin gamle arbejdsplads og ned i Københavns krimielle underverden. Alt tyder på, at pigen er blevet udsat for menneskehandel.

Køb Afsporet online her eller hos din nærmeste boghandler.

Afsporet kan også læses på Storytel, Bookmate og Mofibo.

2. Savnet

Michael Katz Krefeld, krimi, Ravn serien, savnet

I anden del af Ravn-serien bliver Ravn involveret i en forsvindingssag, der fører til Berlin.

En ensom mand har begået underslæb for at rejse til et hemmeligt møde i Berlin, men er forsvundet sporløst.

Ravn bliver gennem mandens søster Louise involveret i eftersøgningen. Men hurtigt opdager han, at der er tale om flere enlige mænd, der er forsvundet på mystisk vis i Berlin.

Køb Savnet online her eller hos din nærmeste boghandler.

Savnet kan læses på Bookmate, Storytel og Mofibo.

3. Sekten

Michael Katz Krefeld, krimi, Ravn serien, sekten

I Sekten bliver Ravn sat på, hvad der først synes at være en banal sag. Den velhavende direktør Ferdinand har brug for hjælp til at opspore sin søn. Jakob, der 10 år forinden stiftede den nu skandaleramte sekt “Guds udvalgte”, er forsvundet.

Men sagen viser sig at være mere kompliceret end som så, da Ravn finder ud af at han ikke er den første privatdetektiv, der er sat på sagen. Og hans forgænger er forsvundet i den blå luft.

Køb Sekten online her eller hos din nærmeste boghandler.

Sekten kan læses på Bookmate, Storytel og Mofibo.

4. Dybet

Michael Katz Krefeld, krimi, Ravn serien, dybet

I Dybet får Ravn sin mest uhyggelige sag til dato.

En klient beder ham om at opspore en gammel skolekammerat, som han ikke har haft kontakt med i 17 år.

En række voldelige overgreb på kvinder har fået klienten til at mistænke, at det er skolekammeraten, der står bag. Overfaldene minder nemlig om det, som han og kammeraten begik på en lille pige i 1993 og som endte fatalt.

Da endnu en kvinde bliver overfaldet og denne gang dræbt, indleder Ravn jagten på den anonyme morder. 

Køb Dybet online her eller hos din nærmeste boghandler.

Dybet kan læses på Storytel, Bookmate og Mofibo.

5. Pagten

Michael Katz Krefeld, krimi, Ravn serien, pagten

I Pagten satser Ravn alt på at opklare den store gåde: Hvem dræbte hans kæreste i deres hjem for fem år siden?

Ravn kommer i besiddelse af nye oplysninger, der fører en lejemorder og en gruppe kriminelle betjente, der alle har forbindelse til en skræmmende magtfuld person i samfundets øverste top.

Men Ravn må indgå en fatal pagt med gangsterkongen Kaminsky, for at få mere viden der vil afsløre korruptionen og som vil føre til hans kærestes morder.

Køb Pagten online her eller hos din nærmeste boghandler.

Pagten kan læses på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Glæd dig til at læse Skytsengel!

Sjette bog i Ravn-serien, Skytsengel, ude nu!

Da Ravn vender tilbage efter et langvarigt sejltogt, er alt forandret på Christianshavn. Et skudattentat fra Frelserkirken har sendt død ned over den fredelige bydel, og en nær ven til Ravn er blevet hårdt såret.

Ravn starter sin egen efterforskning og får undervejs følgeskab af den unge advokat Miriam, der sender ham på sporet af en forsvunden krigsveteran. Sammen forsøger de to at stoppe den ukendte gerningsmand, der holder nationen i et jerngreb, før et nyt attentat truer.

Skytsengel er sjette selvstændige bog i serien om privatopdageren Thomas “Ravn” Ravnsholdt, der bor på sin motorbåd i Christianshavns kanal sammen med sin engelske bulldog Møffe.

Køb Skytsengel på Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.