LÆSERNE ELSKER KREFELD

Fra du går i gang med den første bog i serien om Ravn til du læser sidste side, går der under 10 dage. Du vil i den periode have tilbragt 7,6 timer med AFSPORET i hænderne.  Du vil dermed ligesom 88 % af dem, der begyndte på bogen, have læst den færdig. Du vil give den 4 ud af 5 hjerter. Du vil derefter med 50 % sandsynlighed gå i gang med næste bind i serien, SAVNET, som du vil bruge en time længere på at læse – nok fordi den er lidt længere.

Alt det forudsætter, at du er en gennemsnitlig Krefeld-læser med abonnement hos Mofibo. Måske er det også sandt for dem, der har læst de to krimier som trykt bog, men hverken forfatter, forlag eller forhandler ved det.

Michael Katz Krefelds e-bøger er solgt i mere end 40.000 eksemplarer. En stor del af disse via Mofibo. Det giver masser af data at arbejde med, når bøger sælges og læses digitalt. Men hvad kan forlag og forfatter så bruge de mange data fra fx Mofibos kunder til?

Når vi sammenligner med andre titler fra forlagets katalog, kan vi se, at Michaels læsere er meget dedikerede. De læser hurtigt og intensivt – og de læser mange af hans bøger. Der er flere mænd blandt Michael Katz Krefelds læsere end generelt, mens kvinder i alderen 18-35 er underrepræsenteret. Her kunne vi som forlag kigge på både forsider og på forlagets beskrivende tekst, hvis vi ønskede at fremhæve bøgernes feminine aspekter. På den anden side er der en stor gruppe krimidronninger, som sidder ret tungt på den del af markedet, hvorfor vi glæder os over at Krefeld rammer et publikum, der kan lide en cool karakter som Ravn.

“For mig er Ravn en James Bond i Daniel Cragis skikkelse,” siger Lene Wissing, der er Michaels redaktør, og som glæder sig til at tredje krimi med Thomas Ravnsholdt udkommer til efteråret. Historien og plottet i SEKTEN er ikke formet ud fra data om læsningen af de tidligere bøger, her er det forfatteren der enevældigt skaber spændingskurver og plot-twists, men Michael Katz Krefeld lytter altid gerne til læserne, når han møder dem på Krimimesse, Bogforum og på de sociale medier.

Følg Michael og forberedelserne til tredje bog om Ravn på facebook og på instagram.

Afsporet
Afsporet er første bind i spændingsserie om den tidligere kriminalbetjent Thomas Ravnsholdt, der som privatopdager hyres til at finde forsvundne personer.
Savnet
Savnet er en højspændt krimi om en ensom mand der begår underslæb for at rejse til et hemmeligt møde i Berlin, men som forsvinder sporløst. Ravn bliver gennem mandens søster Louise involveret i eftersøgningen, og må sande at flere enlige mænd er forsvundet på mystisk vis i den tyske hovedstad.