Pagten, Michael Katz Krefeld, Krefeld, krimi, jubilæum

I dag for ti år siden udkom der en ny dansk krimi.

Det gør der selvfølgelig mange gange i løbet af en sæson, og det bemærkelsesværdige var heller ikke, at forfatteren var debutant. Det sker også flere gange hvert år, men det bemærkelsesværdige var, at forfatteren trådte ind på scenen som en fuldt flyvefærdig succes fra dag et.

Forfatteren er selvfølgelig Michael Katz Krefeld, og bogen var FØR STORMEN om den unge danske læge Maja Holm, som er flygtet til en afsides norsk kystby. ”Romanen er lige til at filmatisere,” skrev Bo Tao Michaëlis i Politiken, og Berlingske kulturredaktør Anne Sophia Hermansen skrev dengang i Fyens Stiftstidende: “Fantastisk velskrevet … med en UDSØGT fornemmelse for suspense”.

Krefelds prisbelønnede krimier

The rest is history, som man siger … Lindhardt og Ringhof skyndte sig at tegne kontrakt på de næste tre udgivelser. Siden er der udkommet syv bøger, og Krefeld har haft en konstant opadgående kurve, således at han sidste år løb med titlen som Danskernes Yndlingsforfatter i landets største boghandlerkæde Bog & Idés afstemning blandt deres kunder.

I 2007 vandt FØR STORMEN velfortjent Det Danske Kriminalakademis debutantpris og blev året efter fulgt op af PANS HEMMELIGHED, som også handlede om Maja Holm. Herefter skiftede Krefeld hovedpersoner i sine to næste romaner, PROTOKOLLEN og SORT SNE FALDER, der blev kåret som BEDSTE DANSKE KRIMI i 2012. Her var det Nikolaj Storm, chef for PET’s enhed for kontraterrorisme, og den kontroversielle vicekriminal-kommissær Katrine Bergman som var i front for opklaringen.

Serien om Thomas “Ravn” Ravnsholdt

I 2013 lagde Michael Katz Krefeld så første sten til det, der skal blive en serie på 10 bind om privatopdageren Thomas ”Ravn” Ravnsholdt, som bor på en båd på Christianshavn, og hvis kæreste, Eva, er blevet myrdet. Allerede første bind, AFSPORET, blev solgt til udgivelse i 20 lande, og siden har SAVNET, SEKTEN og DYBET vundet flere og flere læsere af serien om den plagede privatopdager og hans overvægtige hund, Møffe.

Læs mere om RAVN-serien ved at klikke her.

Afsporet, Michael Katz Krefeld, krimi Savnet, Michael Katz Krefeld, krimi Sekten, Michael Katz Krefeld, krimi Dybet, Michael Katz Krefeld, krimi Pagten, Michael Katz Krefeld, krimi

Det med en serie er heller ikke et fremmed fænomen for Krefeld. Før han blev romanforfatter, skrev han manuskripter til danske tv-serier, bla. Nikolaj & Julie (DR), Hotellet (TV2), Skjulte Spor (TV3) og Nynne (TV3).

“Min inspiration til at skrive kommer primært fra filmens univers og især thrillergenren. Det er den, som jeg dyrker i romanform,” som han selv siger.

Og det med at være forfatter kommer heller ikke fra fremmede. Michael Katz Krefeld er barnebarn af krimiforfatter Hermann Krefeld (LEOPARDKLOEN og DØDEN LÆGGER KABALE).

Næste bind i RAVN-serien

Til november udkommer næste bind i RAVN-serien: PAGTEN, som med forfatterens egne ord er en slags ”sæsonafslutning” på første del af serien. Her får læserne muligvis klarhed over, hvem der i sin tid myrdede Ravns kæreste, Eva.

Og læserne kan roligt glæde sig! Alle medarbejdere på forlaget, som har læst PAGTEN er enige … det er igen hans bedste bog til dato.

Forudbestil PAGTEN lige her.

Godt gået i ti år!


Michael Katz Krefeld

10 år med Krefeld i bogreolen

Privat bor Krefeld midt i København med sin kone Lis, som er advokat. De rejser ofte og sejler derudover deres motorbåd, en Tristan 770, som er opkaldt efter hovedpersonen i Krefelds krimiserie.

Krefeld er også passioneret med sin skinnende sorte Caterham Super 7 sportsvogn.

10 år med Krefeld i bogreolen