Romantiske bøger Saga

Dit romantiske fix: Barbara Cartland

Dit romantiske fix: Barbara Cartland

Er du til romantik, drama og skæbnefortællinger? Lad Barbara Cartland tage dig med ind i et univers befolket af adelsmænd og smukke heltinder.

Tekst af: Nanna Schmidt

Det skæbnesvangre kys

Barbara Cartland skriver over 700 romaner i sin levetid. De fleste foregår i viktoriatidens England. En tid præget af en overklasse med tjenestefolk. Lindhardt og Ringhof udgiver serien Barbara Cartland Den udødelige samling, hvor Cartlands romaner er oversat til dansk og findes som e-bøger. Du kan starte med Bedre end sit rygte (1973), der er en af Cartlands mest populære romaner ifølge boghjemmesiden goodreads.com. Bedre end sit rygte handler om den æterisk smukke landsbypige Orelia, der efter onklens død er helt alene i verden. En dag møder Orelia en blasert, men elegant, ung gentleman, der forsvarer hendes ære overfor to fulde mænd på landsbyens kro. Den mystiske herre følger hende sikkert tilbage til hendes hestevogn, men inden han lader hende gå, giver han hende et kys, hun ikke kan glemme. Da Orelias kusine Caroline kort efter vender tilbage til England, er Caroline dog forlovet med selvsamme gentleman. Han viser sig at være en rig markis, der kan løfte Caroline op i landets fineste kredse. Men selvom markis’en heller ikke har glemt Orelia, må de vurdere, om deres kærlighed er større end deres integritet overfor Caroline.

Dit romantiske fix: Barbara CartlandDit romantiske fix: Barbara CartlandDit romantiske fix: Barbara CartlandDit romantiske fix: Barbara CartlandDit romantiske fix: Barbara Cartland

Den afviste forlovede

Barbara Cartland bliver født i Birmingham i 1901. Selvom hendes forældre er i middelklassen, vokser hun op i relativt fattige kår. Hendes far bliver dræbt under 1. Verdenskrig, men heldigvis er hendes mor en handlekraftig dame, der åbner en tøjbutik for at forsørge familien. Derfor har familien råd til at leje et hus i London, så Barbara bliver præsenteret i selvskabslivet. Hun er fascineret af den sociale scene, og betror sin bror, at hun ønsker at blive bekendt med alle Londons fashionable mennesker. Og hun har succes med at blive beundret. I 1919 bliver Barbara Cartland efter eget udsagn friet til tre gange på to uger! Og senere bliver hun forlovet med en officer fra den engelske livgarde. Men forlovelsen holder ikke. Barbaras mor fortæller unge Barbara, at det forventes, at hun har sex med sin ægtemand på bryllupsnatten. Det vækker så meget afsky hos den unge Barbara, at hun bryder forlovelsen. Den afviste forlovede skaber en scene ved at true med at skyde sig selv af desperation over Barbaras afvisning. Selvom han ikke gør alvor af truslen, kan optrinnet ikke andet end at have inspireret Barbara Cartland til at skrive romaner. Det er netop den slags stormfulde kærlighed, man finder i romanerne. Frem til sin død i 2000 er Barbara Cartland en kulørt mediepersonlighed i den engelske presse. Hun er kendt for sine karakteristiske overdådige, lyserøde kjoler og sin kraftige make-up.

Dit romantiske fix: Barbara CartlandDit romantiske fix: Barbara CartlandDit romantiske fix: Barbara CartlandDit romantiske fix: Barbara CartlandDit romantiske fix: Barbara CartlandKærligheden overvinder alt

Barbara Cartlands romaner er for dig, hvis hjerte banker for romaner, hvor kærligheden overvinder alle forhindringer. Og hvor hovedpersonerne lever lykkeligt til deres dages ende. Med 700 udgivelser kan du finde netop den, der gør at du kan drømme dig væk fra det hele. Hvis du kan lide din kærlighedsroman krydret med spænding, kan du læse Drama i København, hvor København er centrum for mysteriet om et forsvundet maleri fra Glyptoteket. Ellers prøv Omstigning til lykken, hvor den fallerede skuespillerinde Christine forsøger at finde lykken. Og i Kærlighedens ild, mærker en fyrstedatter kærligheden i Rusland på Napoleons tid.

God læselyst!


Leder du efter flere bøger til din læseliste? Vi har samlet vores bog anbefalinger 2023/2024 her.