Michael Katz Krefeld Danske krimier Danske krimiforfattere Krimi Læseprøve og uddrag Populære krimier

Nattens udyr. Læs første del af Michael Katz Krefelds nye krimi her

Nattens udyr. Læs første del af Michael Katz Krefelds nye krimi her

Anden bog om den kompromisløse og barske Cecilie Mars, der både kæmper med sine egne dæmoner, bandemedlemmer og drabsmænd har fået titlen Nattens udyr.


Her har du mulighed for at læse første kapitel i den nye krimi af Michael Katz Krefeld.

LÆS OGSÅ Det fulde overblik over alle Michael Katz Krefelds bøger

Nattens udyr er anden bog i serien om Cecilie Mars. Første bog hedder Mørket kalder og udkom i 2018 til fremragende anmeldelser. Læs mere om Cecilie Mars-serien her.

Nattens udyr. Læs første del af Michael Katz Krefelds nye krimi her

En række drab på kvinder ryster Danmark og sætter ild til nettet og medierne.

Drabene fører tilbage til en gammel voldtægtssag, som samler en gruppe mænd med en indædt vrede mod kvinder.

I sin efterforskning kommer politikommissær Cecilie Mars på sporet af et hemmeligt selskab, og hun opdager hurtigt, at loven ikke rækker, hvis hun skal stoppe gerningsmændene.

LÆS OGSÅ: Michael Katz Krefeld om ny Cecilie Mars-krimi: Had og vold er farlige mænds modreaktion på #MeToo

Nattens udyr er en selvstændig fortsættelse til den anmelderroste bestseller Mørket kalder. En storbykrimi med den hårdtslående Cecilie Mars.

Tredje og sidste bind i trilogien om Cecilie Mars er netop udkommet.

Du kan købe Nattens udyr online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


København

1.

Nymindevej i Vanløse lå roligt hen i skæret fra den opstigende sol, indtil en walkie-talkie skrattede og sendte en solsort på flugt. Længere henne ad villavejen holdt patruljekøretøjerne parkeret bag politiets rød-hvide afspærringstape. Ved den nærmeste ambulance stod et par reddere i selvlysende jakker, og foran indsatslederens bil havde en gruppe sværtbevæbnede betjente samlet sig. Endnu havde ingen af vejens beboere vist sig, og betjentene havde kun været nødt til at sende et morgendueligt avisbud bort for et par timer siden. Blandt betjentene stod politikommissær Cecilie Mars fra drabssektionen, som netop var ankommet. Hun havde en sort læderjakke på ud over sin skudsikre vest og var klædt i et par stramme jeans, der allerede havde fået flere af betjentene til at kigge langt efter hendes røv. Cecilie strøg en hånd gennem sit korte, lyse hår og vendte blikket mod indsatslederen Niels P.

– Hvor mange døde? spurgte hun.

Niels, der var kraftig og adskillige hoveder højere end Cecilie, så ned på hende. – En bekræftet.

– Hvor mange sårede? 

– Det ved vi ikke.

– Hvor mange gerningsmænd?

– En er bekræftet, men måske er der flere.

– Så har I slet ikke nogen idé om, hvor mange personer der opholder sig derinde? Hun så over mod rødstensvillaen på den anden side af gaden. 

– I live?

– Ja, i live, Niels.

– Vi har kun visuel kontakt til det ene værelse og køkkenet. Niels P. pegede med sin behandskede hånd mod den nærmeste gavl. – Gardinerne er trukket for i resten af huset. Finskytterne har set bevægelse inde i stuen men uden at kunne registrere antal og status. Altså, om det er gerningsmanden eller gidsler …

– Ja, jeg er med. Hvor lang tid har det stået på?

– Alarmopkaldet kom omkring 2.30, men der var drabet allerede sket.

– Og så står I stadig her udenfor og venter? sagde Cecilie og rynkede panden. 

– Vi venter på en gidselforhandler. Der har været noget koks inde på Gården. Den første var syg, og den næste i rækken har de først lige fået fat på, så det … 

– Det kan vi sgu ikke vente på, sagde hun og knappede stroppen på sit pistolhylster i siden op. 

Niels P.s mund åbnede sig, i takt med at hans øjne blev større. – Jeg … jeg er ikke sikker på, at det er en god idé, at vi rykker ind nu. Situationen kan hurtigt eskalere med yderligere tab til følge.

– Hvem sagde vi? Hun vendte sig halvt om og kaldte: – Troels!

Troels, der stod lænet op ad den civile patruljebil, så søvndrukkent på hende. Med sine fregnede kinder og blonde hår lignede han en, der lige var kommet fra politiskolen. Hvilket ikke var langt fra sandheden. Troels skød sig fri af bilen og gik hurtigt hen til hende. – Ja? 

– Følg med, sagde hun.

– Hvor… hen? Der… ind? Han nikkede mod huset.

– Skal vi nu ikke vente på forhandleren, Cecilie? spurgte Niels P. – Jeg er sikker på, at han kan være her, hvert øjeblik det skal være.

– Hvad hvis det var din familie, som var derinde? Ville du så også bare stå og vente, Niels?

Før Niels kunne nå at svare, var Cecilie allerede på vej over gaden med Troels lige i hælene. Da hun nåede den hvidmalede havelåge, sendte hun postkassen ved siden af et hurtigt blik. Der stod “Irene & Jørgen Olsen” øverst og nedenunder “Nicklas Olsen”. Lågen hvinede, da hun pressede den op og trådte ind i haven. Foran lå villaen, der ikke skilte sig nævneværdigt ud fra de øvrige huse i kvarteret. Alligevel var det, som om vinduerne med de tillukkede gardiner stirrede dødt tilbage. 

– Træk dit våben, Troels, og hold dig bag mig, sagde hun roligt og fortsatte op mod hoveddøren. 

Troels frigjorde sin Glock fra hylsteret og afsikrede pistolen.

Cecilie tog fat i dørhammeren og bankede hårdt på. Da der ikke skete noget, begyndte hun at hamre løs. Efter et minuts tid puslede det inde fra entréen. Cecilie trådte et skridt væk fra døren, der blev åbnet.

En ung mand så på hende med rødsprængte øjne. Hans blege ansigt var fyldt med akne, og det halvlange, fedtede hår lå spaltet hen over panden. Cecilie så mod de indtørrede brunlige pletter på mandens krøllede T-shirt. Hun skød dem til enten at stamme fra pizzasauce eller blod. Hun smilte forsigtigt til ham. – Godmorgen. Mit navn er Cecilie Mars, jeg er fra politiet, og ham der er min makker Troels, sagde hun og pegede bagud.

Manden så sløvt tilbage uden at sige noget. 

– Vi kommer for at høre, om alting er o.k. hos jer? 

Fyren kløede sig bagi. – Det … er helt fint.

– Er du Nicklas?

– Ja ja …

– Er du sammen med nogen, Nicklas?

– Ja ja …

– Må vi komme med indenfor?

– Hvorfor? Hvem er I? sagde han snøvlende.

– Vi er fra politiet, mit navn er …

– Nå ja, svedigt, total hardcore, sagde han og nikkede. – Kom ind, men skynd jer, jeg sidder og gamer. Nicklas vendte sig om og forsvandt. 

Cecilie trak sit våben og skubbede døren helt op. 

– Er han fuldstændig væk på stoffer, eller hvad? hviskede Troels.

De fortsatte ind i den langstrakte entré, der lå hen i halvmørke. Fra værelset længst fremme strømmede lyset ud.

– Nicklas? kaldte Cecilie, mens de gik gennem entréen. Da de nåede den åbne dør ind til den mørklagte stue, standsede Cecilie og så hurtigt derind. Umiddelbart var her ingen at se. De fortsatte videre ned ad entréen mod det bagerste værelse. I takt med at de nærmede sig, steg larmen af skud og råben. 

Inde på værelset havde Nicklas sat sig med ryggen til døren foran en ultrawide skærm og spillede “Call of Duty”. Den konkave skærm dækkede væggen foran ham og placerede ham direkte på slagmarken. Til højre for ham stod en åben laptop, hvor han havde gang i en videochat med fire andre brugere. 

Cecilie og Troels trådte ind på værelset. De fik øje på liget af kvinden, der sad til venstre for døren i en kontorstol med en kødøkse plantet i kraniet. Hun var sidst i 50’erne og klædt i en solgul morgenkåbe, hvor størknet blod hang i kager. Troels snappede efter vejret og kæmpede med mundvandet. Cecilie gik hen og satte to fingre mod ligets hals for at tjekke efter puls, selv om resultatet var givet på forhånd.

– Troels, passer du på ham der, mens jeg afsøger resten af huset? Cecilie pegede med pistolen på Nicklas, der var opslugt af sit computerspil.

Troels nikkede fraværende tilbage. – Du … du vil have mig til at blive her?

– Gerne, tak, sagde Cecilie og trådte ud af værelset. 

Hun fortsatte hen til køkkenet, der flød. – Hallo, sagde hun ud i mørket. Der kom intet svar tilbage. Det skulle ikke undre hende, om hun stødte på Nicklas’ far, Jørgen, men han ville nok ikke være i live. Hun fortsatte gennem køkkenet og forbi spisebordet, hvor tomme colaflasker og pizzabakker kæmpede om pladsen.

– Cecilie?! råbte Troels fra værelset. – Cecilie? Finder du noget?

Hun svarede ikke men åbnede døren, der førte ind mod soveværelset, hvor tøjbunker lå spredt rundt om den store dobbeltseng. Cecilie bemærkede, at sengen kun var redt i den ene halvdel. Hun gik hen til garderobeskabet og skubbede til skydedøren. Halvdelen af skabet stod som sengen gabende tomt. Måske boede papa-Jørgen her slet ikke mere? Hun gik ud og tjekkede badeværelset og konstaterede, at der ikke var andre i huset end Nicklas og den døde kvinde. Cecilie vendte tilbage til entréen, hvor Troels stod i den anden ende.

– Fandt du noget? spurgte han. 

– Har du styr på ham? sagde hun overrasket.

I det samme dukkede Nicklas op i døren bag Troels. Han hævede armen, og en kødøkse kom til syne. Det skarpe blad reflekterede lyset fra computerskærmen. – Bag dig! råbte hun.

Troels forsøgte at vende sig om, men i bevægelsen ramte han dørkarmen med pistolen, som faldt ud af hans hånd. Den sorte Glock landede tungt på gulvet, og Troels rakte febrilsk ud efter den.

– Dø, dæmon, dø! råbte Nicklas og tog et skridt mod Troels, mens han svingede kødøksen. 

De tre skud, som fulgte, ramte Nicklas midt i brystet. Han mistede balancen og væltede ind i værelset, hvor han trak computerskærmen med sig ned på gulvet. 

Cecilie sænkede langsomt sin pistol. Larmen fra skuddene kimede for hendes ører, mens tågen af krudtslam udløste en metallisk smag i hendes mund. Hun gik hen til Troels, der sad på hug i døråbningen. – Er du o.k.?! råbte hun ned til ham. Han nikkede tilbage, og hun kantede sig forbi ham. 

Inde på gulvet lå Nicklas for fødderne af sin afdøde mor. Han holdt fast om hendes nøgne ankel med den ene hånd. Der lød en hæs rallen, imens en purpurrød sky af blod stod ud af hans mund. – Sabels … Abels … Abel … Hans greb blev slapt, og han trak ikke længere vejret.

Cecilie satte sin Glock tilbage i hylsteret. Ude fra entréen kunne hun høre Beredskabsstyrken komme stormende. 


Cecilie Mars-serien starter med MØRKET KALDER

Mørket kalder, Cecilie Mars, Michael Katz Krefeld

Cecilie Mars er nyudnævnt politikommisær, der en nat træffer et fatalt valg med vidtrækkende konsekvenser.

Hendes fejltrin blev nemlig filmet, og nu truer en anonym bagmand med at afsløre det, hvis ikke hun hjælper ham.

Cecilie trækkes dermed ind i en uhyggelig plan om selvtægt, men hvor langt er hun villig til at gå for retfærdighed?

Og hvem er det, der afpresser hende?

En krimi fra bestsellerforfatteren Michael Katz Krefeld, der er kendt for sin serie om privatopdageren Ravn. Nyt bind i serien om Cecilie Mars udkommer efterår 2020.

Du kan købe Mørket kalder online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.