Kaptajn Underhyler giver børn lyst til at læse selv

Med de sjove og action-spækkede historier om Kaptajn Underhyler har forfatter og illustrator Dav Pilkey skabt et fantastisk univers, som har givet børn verden over lyst til at gå på opdagelse i bøgernes verden.

-> Se alle bøgerne om Kaptajn Underhyler

Fra uromager til international forfatter

Da Dav var barn kæmpede han med sin ADHD, og han var både ordblind og adfærdsvanskelig. Dav forstyrrede så meget i timerne, at hans lærere smed ham uden for døren hver eneste dag. Heldigvis elskede Dav at tegne og finde på historier. Han brugte tiden ude på gangen på at lave sine helt egne tegneserier.

I 2. klasse lavede Dav en tegneserie om en superhelt ved navn Kaptajn Underhyler. Hans lærer rev den i stykker og sagde, at han ikke kunne bruge resten af sit liv på at lave fjollede bøger … Heldigvis var Dav ikke særlig god til at høre efter.

kaptajn-underhyler-stak, Kaptajn Underhyler, Dav Pilkey, forfatter til Hundemand

12 bøger og en film om Kaptajn Underhyler

Det er indtil videre blevet til 12 bøger om Kaptajn Underhyler. Det starter med, at vennerne Jimmy og Otto – som begge har en meget levende fantasi –  skaber en tegneseriefigur, der pludselig bliver virkelig, da de hypnotiserer deres dødbider af en skoleinspektør og overbeviser ham om, at han er…tra-la-la… Kaptajn Underhyler! Hans sande identitet er så hemmelig, at han ikke engang selv ved, hvem han er.

Bøgerne er fulde af sjov tegninger og indeholder blandt andet den verdensberømte superseje animationsteknik VEND-O-RAMA (det skal opleves!).

LÆS OGSÅ: Filmen om Kaptajn Underhyler: Pruttepudekoncert og toilethumor går rent ind hos 9-årige Louis og Emil

Kaptajn Underhyler er også kommet på det store lærred i form af en skøn og hylemorsom familiefilm. Se traileren her:

Kaptajn Underhyler i farver

Er dit barn fan af Kaptajn Underhyler, er der gode nyheder! Nu kommer de elskede bøger nemlig i farver!

Nedenfor kan du se de bøger i Kaptajn Underhyler-serien, der er på vej lige om lidt i farver.

Kaptajn Underhyler i farver – Det første eventyr (1)

Kaptajn Underhyler i farver (1) - Kaptajn Underhylers eventyr (nu med farver)

Kaptajn Underhyler – nu i farver!

Kaptajn Underhylers eventyr er den utroligt underholdende historie om Jimmy og Otto, som har opfundet den største superhelt i deres skoles historie: Kaptajn Underhyler!

Kaptajn Underhylers sande identitet er helt vildt hemmelig – faktisk så hemmelig, at ingen (heller ikke ham selv) – ved hvem han er.

Men Jimmy og Otto ved det godt – for det er nemlig dem, der har hypnotiseret skoleinspektøren til at tro, at han er en superhelt.

Fra ca. 6 år

Du kan købe Kaptajn Underhyler i farver (1) – Kaptajn Underhylers eventyr (nu med farver) online eller i din nærmeste boghandel.


Kaptajn Underhyler i farver – Kampen mod de hvæsende wc’er (2)

Kaptajn Underhyler giver børn lyst til at læse selv

Mere action, mere fis, mere vend-o-rama – nu i farver!

Jimmy og Ottos skole har opfinderkonkurrence – men de to uartige drenge kommer ved et uheld til at opfinde en hær af hvæsende wc’er!

De er onde, dødsenensfarlige og har naturligvis planer om at overtage verdensherredømmet.

Der er kun én, som kan stoppe dem: Kaptajn Underhyler!

Fra ca. 6 år

Du kan købe Kaptajn Underhyler i farver (2) – Kaptajn Underhylers kamp mod de hvæsende wc’er online eller i din nærmeste boghandel.


Kaptajn Underhyler i farver – kantinedamerne fra det ydre rum går amok (3)

Kaptajn Underhyler i farver (3) - Kantinedamerne fra det ydre rum går til angreb, Dav Pilkey

Tonsvis af sjov, endnu mere fis og vend-o-rama – nu i farver!

Der er startet tre nye kantinedamer på Jimmy og Ottos skole. Eneste problem? De forvandler stort set alle eleverne til zombienørder!

Kantinedamerne viser sig nemlig at være fra det ydre rum – og de har en ond plan om at overtage styringen af Jorden.

Endnu værre bliver det, da de lige så onde zombie-nørder fra frikvarteret efterfølgende også begynder at gå amok! Kaptajn Underhyler må atter træde til – naturligvis godt hjulpet på vej af de to uartige drenge, Jimmy og Otto!

Du kan købe Kaptajn Underhyler i farver (3) – Kantinedamerne fra det ydre rum går til angreb online eller i din nærmeste boghandel.


Kaptajn Underhyler i farver – Professor Prutpotte og den skumle slagplan (4)

Kaptajn Underhyler i farver (4) - Professor Prutpotte og den skumle slagplan, Dav Pilkey

Jorden mod professor Prutpotte! Få din daglige dosis af Kaptajn Underhyler – endda i farver!

Jimmy og Otto har fået en ny natur-og tekniklærer på skolen. Hans navn er Pillerik P. Prutpotte, og han er intet mindre end professor.

Desværre viser han sig, udover at være noget så fint som professor, også at være hensynsløs og sindssyg gal.

Det går snart op for de to uartige drenge, at professor Prutpotte har er på en farlig mission. Hvem mon kan redde Jorden fra Prutpottes skumle slagplan? Det kan Kaptajn Underhyler selvfølgelig!

Du kan købe Kaptajn Underhyler i farver (4) – Professor Prutpotte og den skumle slagplan online eller i din nærmeste boghandel.


Kaptajn Underhyler i farver – ordner den onde olfert-kvinde (5)

Kaptajn Underhyler giver børn lyst til at læse selv

Jimmy og Otto har opfundet verdens hemmeligste superhelt. Faktisk er han så hemmelig, at han ikke selv ved det.

Denne gang har Jimmy og Otto virkelig kvajet sig … De har skabt et monster! Hun er hurtigere, klogere og ondere end alle andre uhyrer tilsammen – hun er Olfert-kvinden! Med sin frygtelige frisure og sine rædsomme robotter har Olfert-kvinden planer om at overtage verdensherredømmet, og alle, som kommer i vejen for hende, får en orderntlig olfert – det gælder også Kaptajn Underhyler. Kan vores helte virkelig ordne denne onde Olfert-kvinde? For at finde ud af det må du først læse bogen. Og indtil da … vær på vagt!

Bogen er gennemillustreret i farver. Teksten er sat i en læsevenlig størrelse uden alt for meget tekst på hver side.

Fra ca. 6 år

Du kan købe Kaptajn Underhyler – i farver (5) – ordner den onde olfert-kvinde online her eller i din lokale boghandel.


Kaptajn underhyler (6) og den bioniske bussedrengs barske bedrifter. Første del: De skrækkelige slimsnottere snyder sovs på siderne

Kaptajn Underhyler giver børn lyst til at læse selv

Jimmy og Otto har fuld fart på karrieren. Alle deres klassekammerater synes, at deres tricks og påfund er utrolig morsomme – lige bortset fra klassens nørd. Thorkild Smiske, som synes, at de bare er SÅ barnlige. Efter at have været udsat for et af Jimmy og Ottos tricks beslutter Thorkild sig for at tage en grusum hævn. Men noget går galt. Rigtig, rigtig glat. Og pludselig må Jimmy og Otto have fat i Kaptajn Undehyler for at kæmpe mod den store, grønslimede og blævrende Bioniske Busserdreng.

Bogen er gennemillustreret i farver. Teksten er sat i en læsevenlig størrelse uden alt for meget tekst på hver side.

Kan læses fra ca. 6 år.

Du kan købe Kaptajn Underhyler (6) og den bioniske bussedrengs barske bedrifter – Første del: De skrækkelige slimsnottere snyder sov på siderne (i farver) online her eller i din lokale boghandel.


Kaptajn underhyler (7) og den bioniske bussedrengs barske bedrifter. Andel del: De rædselsvækkende robotbussere ryster rivejernet

Kaptajn Underhyler giver børn lyst til at læse selv

Jimmy og Otto troede, at de var færdige med klamme bussemænd. Efter at Den Bioniske Busserdreng er overvundet, er der blot et mindre problem med lidt identitets-forvirring mellem Thorkild Smiske og Kaptajn Underhyler – men det kan vel løses? Alt i alt ser det faktisk ud til, at Jimmy og Ottos seneste eventyr kan få en nem og lykkelig slutning – Hvis det da ikke lige var for De Rædselsvækkende Robotbussere! Jimmy og Otto må flygte over hals og hoved med de varme og slimede snotrobotter lige efter sig! Hvordan skal de dog overvinde monstrene, når Kaptajn Underhylers olfertsuperkrædter er sat ud af spillet?

Bogen er gennemillustreret i farver. Teksten er sat i en læsevenlig størrelse uden alt for meget tekst på hver side.

Fra ca. 6 år

Du kan købe Kaptajn Underhyler (6) og den bioniske bussedrengs barske bedrifter – Andel del: De rædselsvækkende robotbussere ryster rivejernet (i farver) online her eller i din lokale boghandel.


Kaptajn Underhylder (8) og de turbulente tidsmaskinetrængsler (i farver)

Dav Pilkey, Kaptajn Underhyler, De turbulente tidsmaskinetrængsler

Er Jimmy og Otto gået helt fra snøvsen? Deres tidsmaskine har taget dem med til en besynderlig verden, hvor lærerne er rare og skolemaden lækker, og hvor hr. Knold, skolens rektor, synes, at de er nogle herlige spasmagere. Noget er helt, helt galt – og det bliver endnu galere – da drengenes kæleflyveøgle og den bioniske hamster, Zulu, bliver kidnappet af Jimmy og Ottos onde dobbelgængere. Vil Jimmy og Otto være i stand til at tage kampen op mod deres hidtil snedigste fjender, nemlig DEM SELV!? Måske bliver det nødvendigt at inddrage den uforlignelige Kaptajn Underhyler?

Bogen er gennemillustreret i farver. Teksten er sat i en læsevenlig størrelse uden alt for meget tekst på hver side.

Fra ca. 6 år

Du kan købe Kaptajn underhyler (8) og de turbulente tidsmaskinetrængsler (i farver) online her eller i din lokale boghandel.


Kaptajn Underhyler i farver (9) – og Tippe Tissetrusses titaniske trusler

Kaptajn Underhyler giver børn lyst til at læse selv

Bog nr. 9 i den fantastiske Kaptajn Underhyler-serie! Nu i farver!

Sidst vi sagde farvel til Otto og Jimmy, var de på vej til et livslangt fængselsophold. Og hvad er værre end at bruge resten af sit liv bag tremmer? At blive bortført fra fængslet af en tidsrejsende tyran ved navn Tippe Tissetrusse, selvfølgelig!

De tager tilbage til de sorgløse dage i børnehaven, før Jimmy og Otto måtte kæmpe mod gale videnskabsmænd og rumvæsenkantinedamer. Og de står over for bøllen Kenneth, der er nevø af deres frygtelige skoleinspektør Knold.

Jimmy og Otto kan denne gang ikke få hjælp fra Kaptajn Underhyler, og de må derfor selv klare bøllen – kun ved hjælp af deres geniale hjerner!

Fra 6 år.

Du kan købe Kaptajn Underhyler (9) – og Tippe Tissetrusses titanske trusler online, eller i din nærmeste boghandel.Kaptajn Underhyler i farver (10) – og de radioaktive robobokseres rærlige rædselsregime

Kaptajn Underhyler giver børn lyst til at læse selv

Bog nr. 10 i den fantastiske Kaptajn Underhyler-serie! Nu i farver!

Nu er der endnu en bog i den rablende skøre og sjove serie om verdens hemmeligste superhelt på vej. Han er så hemmelig, at han ikke engang selv ved det.

Ved et uheld er Jimmy og Otto kommet til at ændre på verdenshistorien, og især deres egen skæbne, da de i forrige bind rejste tilbage i tiden. Pludselig er der ingen Kaptajn Underhyler, og drengene må nu bruge al deres opfindsomhed og geniale hjerner på at rette op på den forfærdelige fejl.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Kaptajn Underhyler i farver (10) – og de radioaktive robobokseres rærlige rædselsregime online, eller i din nærmeste boghandel.


Kaptajn Underhyler i farver (11) – Turbo-toilettet 200’s tyranniske hævntogt

Kaptajn Underhyler giver børn lyst til at læse selv

Bog nr. 11 i fortællingen om fantastiske Kaptajn Underhyler som redder verden – og nu i farver.

I bind 11 møder vi endnu engang den kødædende kumme, der fortærer alt på sin vej. Og denne gang er den sulten … efter HÆVN!

Serien er fuld af fis og underhyler. Bogen er gennemillustreret og understøtter dermed også læsningen, så alle kan følge med i de episke eventyr!

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Kaptajn Underhyler i farver (11) – Turbo-Toilettet online, eller i din lokale boghandler.
Kaptajn Underhyler i farver (12) – og den sensationelle saga om Svend Stinkesnot

Kaptajn Underhyler giver børn lyst til at læse selv

Sidste bind i den hylemorsomme serie om Kaptajn Underhyler!

Tidsmaskinen er gået itu, og der er nu flere Jimmy’er og Otto’er. Og endnu værre er det, at det ene sæt Jimmy og Otto er så dygtige i skolen, at deres ondskabsfulde gymnastiklærer Nakkeknäcker får den idé, at ALLE i skolen skal være flittige dydsmønstre. De skal bare liiiige have noget serum …

Kaptajn Underhyler-serien er bøger fulde af illustrationer, der understøtter læsningen, så ALLE kan læse med. Advarsel: det kan være, at der grædes af grin undervejs!

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Kaptajn Underhyler i farver (12) – og den sensationelle saga om Svend Stinkesnot online, eller i din nærmeste boghandel.
Flere bøger af Dav Pilkey?

Har dit barn allerede slugt samtlige bøger i Kaptajn Underhyler-serien? Frygt ikke – Dav Pilkey har nemlig skabt en ny helt, som kan opsnuse forbrydere, grave sandheden frem og jagte de skyldige – tag godt imod Hundemand! Samme gakkede humor, som børn kender og elsker fra Kaptajn Underhyler-serien – og med 240 siders farvelagte illustrationer.

Hundemand, Dav Pilkey

Da politihunden Greg og hans betjent-menneske kommer til skade på jobbet, ændrer helt nyskabende kirurgi verdenshistorien for altid og frembringer HUNDEMAND. Med et hundehoved og en menneskekrop er denne modige helt klar til at kæmpe for retfærdighed. Men spørgsmålet er, om han kan holde sin natur under kontrol, når pligten kalder?

“Det er den bedste bog om en betjent med hundehoved, jeg nogensinde har læst!” – Ottos Oldemor

Du kan finde serien om Hundemand hos din boghandler eller her

Hundemand

Både Hundemand og Kaptajn Underhyler kan læses af gode læsere fra omkring 8 år, men hvis det stadig er højtlæsning, der hitter hjemme hos jer, kan I sagtens læse dem fra 6 år.

Og så kan vi godt love, at der bliver kamp om højtlæsningstjansen blandt voksne med humor.


Bøger af Dav Pilkey til de yngre læsere

Hundeånde – Den kedelige sag om Hally Tosis

Hundeånde

Hvad stiller man op med verdens sødeste hund, hvis den har verdens dårligste ånde?

Det problem står familien Tosis desværre med, da deres hund Hally har en virkelig fæl ånde, der slår alt ud! Lige fra bedstemødre til blomster. Der er nødt til at gøre noget, og børnene i familien prøver at finde en løsning, så de kan beholde deres elskede Hally.

En gennemillustreret, sjov billedbog af forfatteren og tegneren bag de kendte serier Hundemand og Kaptajn Underhyler.

Fra ca. 3 år

Du kan finde Hundeånde på dit nærmeste bibliotek.