Rick Riordan

Rick Riordan har ALDRIG set filmatiseringen af Percy Jackson og Lyntyven. Få 5 overraskende facts om den populære forfatter her.


Rick Riordans nye roman, Datter af dybet, er netop udkommet på dansk.

Den handler om forældreløse Ana og hendes bror Dev går på en kostskole, der er specialiseret i marinebiologi. Her kan dagens lektion f.eks. bestå af dykning, tang eller fisk. Kort og godt en lidt anderledes, men ellers almindelig skole.

LÆS OGSÅ: Et undersøisk action-eventyr for børn – smuglæs i Rick Riordans Datter af dybet

Skolen har dog en hemmelighed, som kun få kender til, og da Ana og nogle af hendes klassekammerater med nød og næppe undgår et voldsomt angreb, finder hun ud af, hvad det er skolen gemmer på – nede på havets bund! For tænk hvis historien om Kaptajn Nemo og hans ubåd er sand?

5 fakta om 5 serier

Men kender du egentlig historien om Rick Riordan selv? Ellers er her fem fantastiske fakta om en af verdens med succesfulde forfattere.

1. Rick Riordan har skrevet 5 populære serier

Se dem alle her:

1) Percy Jackson og olymperne

2) Kane Arkiverne

3) Olympens helte

4) Magnus Chase og de nordiske guder

5) Apollons prøvelser

2. Rick Riordan har solgt over 20 millioner bøger

85.000 bøger alene i Danmark, og hans fanskare vokser og vokser.

LÆS OGSÅ: Den ultimative Rick Riordan-guide

3. Ikke et tilfælde, at Percy Jackson er ordblind

I Rick Riordans første serie, lider hovedpersonen Percy Jackson af ADHD og ordblindhed. Det gør Rick Riordans søn Haley også. Riordan har to sønner: Haley og Patrick.

4. Ikke glad for Percy Jackson-filmen

Rick Riordan har ALDRIG set filmatiseringen af Percy Jackson og Lyntyven, fordi forfatteren var meget utilfreds med manuskriptet – og åbent har taget afstand til det. Til gengæld har han høje forhåbninger til den kommende Percy Jackson-serie på Disney+.

5. Skoleelever var de første læsere af Riordans bøger

Rick Riordan var oprindeligt lærer, og hans tryktestede Percy Jackson og Lyntyven på sine elever, før han sendte manuskriptet til et forlag. Bogen var egentlig skrevet til hans søn, men Haley syntes, at den var så god, at den burde udgives. Og det har han helt ret i!


Nyeste roman fra Rick Riordan

Datter af dybet

5 forrygende fakta om Rick Riordan

Datter af Dybet er et undersøisk action-eventyr der handler om forældreløse Ana og hendes bror Dev.

Ana og Dev går på en kostskole, der er specialiseret i marinebiologi. Her lærer de at dykke, og får al viden om tang og fisk.

Efter et voldsomt angreb som Ana og hendes klassekammerater overlever, finder Ana dog ud af at skolen har en hemmelighed, som gemmer sig på havets bund.

Og Ana er åbenbart nøglen til denne hemmelighed…

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Datter af dybet online, eller i din nærmeste boghandel.


Søren Anker Madsen (f. 1969) er journalist, pressechef på Lindhardt og Ringhof og med i Svikmøllens redaktion. Han er desuden en alsidig forfatter, som både skriver bøger til børn og voksne samt til teater og revyer.