rick riordan, percy jackson, magnus chase, apollons prøvelser

I mange år underviste forfatter Rick Riordan i engelsk og historie, men i dag er han verdenskendt for at være manden bag bestsellere som serierne om Percy Jackson, Olympens helte og mange flere. Her giver vi dig det ultimative overblik over hans serier – fra Percy Jackson til Apollons prøvelser

Rick Riordan er en sand mester i at gøre mytologi levende igen, og hans bøger er oversat til 37 sprog og har solgt mere end 55 mio. eksemplarer.

Percy Jackson

Gale guder, sjove satyrer og en helt, der holder helt frem til sidste side! Serien om Percy Jackson (Lyntyven, Uhyrernes hav, Titanens forbandelse, Slaget i labyrinten og Den sidste olymper) byder på humor og spænding med masser af mytologi og guddommelige kræfter.

12-årige Percy Jackson er på vej til at blive smidt ud af endnu en skole – der er et lille problem med, at han har pulveriseret sin matematiklærer. Præcis hvad der skete, kan han ikke helt forklare, men det er heller ikke første gang, at besynderlige ting sker omkring ham.

Det begynder dog at give noget mere mening, da Percy efter en dramatisk flugt ender i den noget anderledes feriekoloni, Halvblodslejren. Her møder han til sin forbløffelse væsner, der kun burde optræde i bøger om græsk mytologi, og i de højere luftlag er de gamle guder endda særdeles levende, og en gammel profeti fortæller, at uden Percys hjælp vil verden gå under …

Målgruppe 10+

Klik på forsiderne for at læse mere om alle bøgerne! 

Percy Jackson, Rick Riordan  Percy Jackson, Rick Riordan  Percy Jackson, Rick Riordan

Percy Jackson, Rick Riordan  Percy Jackson, Rick Riordan

“I Percy Jackson: Lyntyven væves de antikke myter […] elegant sammen med nutiden i en moderne og fantasifuld – men også lærerig – forening, og med konstant miks af action og humor er bogen absolut topunderholdning fra start til slut” – Troldspejlet

Olympens helte

Olympens helte er en hæsblæsende serie på fem bind (Den fortabte helt, Neptuns søn, Athenes udvalgte, Hades’ hus og Olympens blod) i bedste Rick Riordan-stil med halvguder, kampe, humor og helte. De gale guder, mytologiske monstre og seje helte er tilbage, og det samme er Percy Jackson, helten fra Riordans første serie, og kun i fællesskab kan de romerske og græske guder og de to slags halvguder besejre en ny fare: Giganterne, der vil rejse sig mod guderne og erobre verdensherredømmet.

Målgruppe 11+ til selv læsning, 8-9 til højtlæsning.

Klik på forsiderne for at læse mere om alle bøgerne! 

Olympens helte, Rick Riordan  Olympens helte, Rick Riordan  Olympens helte, Rick Riordan

Olympens helte, Rick Riordan  Olympens helte, Rick Riordan

“Riordans fortælletalent flyder af sted, så glat som nogensinde – sprængfyldt med humor, action og indlevelse. Hans fans vil ikke blive skuffede” – Publishers Weekly

Kane arkiverne

I Kane Arkiverne tages der fat og pustes nyt liv i den egyptiske mytologi. Med en enestående blanding af humor og groteske væsner har trilogien (Den røde pyramide, Den flammende trone og Slangens skygge) om de om de to søskende Carter og Sadie taget mange læsere med storm.

Efter deres mors død er søskendeparret Kane, den 14 årige Carter og den 12 årige Sadie, blevet fremmede overfor hinanden. Mens Sadie bor hos deres bedsteforældre i London, har Carter tilbragt tiden med at rejse rundt sammen med deres kendte far og meget ansete ægyptolog dr. Julius Kane. De mødes en gang om året og denne gang tager deres far dem med til British Museum for at udføre et eksperiment, som han håber én gang for alle vil bringe orden i den lille familie. I stedet fremmaner han den ægyptiske gud Set – ondskabens gud – som straks får Dr. Kane til at forsvinde og børnene til at flygte for deres liv …

Målgruppe 10+

Klik på forsiderne for at læse mere om alle bøgerne! 

Rick Riordan, Kane arkiverne  Rick Riordan, Kane arkiverne Rick Riordan, Kane arkiverne

Magnus Chase og de nordiske guder

Med serien om Magnus Chase har Rick Riordan kastet sig over nordisk mytologi, når det er bedst!

Magnus Chase har ikke haft det for let. Siden en forfærdelig nat, da hans mor sagde, at han skulle løbe for livet, har han levet alene på gaden i Boston og forsøgt at undgå politiet og myndighederne. Men også andre er på jagt efter Magnus: Hans onkel Randolph, som hans mor altid har advaret ham imod. Da Magnus falder i onklens baghold fabler Randolph løs om nordiske guder og et fantastisk sværd, som har været tabt i tusindvis af år, men som retmæssigt tilhører Magnus Chase.

Historier om Asgårds guder, ulve og Ragnarok bobler op i Magnus’ hukommelse. Men i samme øjeblik bliver byen angrebet af et ildmonster, som tvinger ham til at vælge mellem at redde sig selv eller hundredvis af uskyldige mennesker.

Nogle gange er døden den bedste start på et nyt liv …

Målgruppe 11+

Klik på forsiderne for at læse mere om bøgerne! 

Magnus Chase, Rick Riordan  Magnus Chase, Rick Riordan

“En fantastisk ny fantasy-serie er kommet til verden“ – litteratursiden.dk

Apollons prøvelser

Hvordan straffer man en udødelig? … Ved at gøre ham til et menneske.

Rick Riordan er tilbage med endnu en ny serie, og denne gang er hovedpersonen en af de karakterer fra hans bøger, som hans fans har været allermest vilde med, nemlig guden Apollon. Efter at have vakt sin far Zeus’ vrede bliver guden Apollon bortvist fra Olympen. Svag og desorienteret lander han i New York som en almindelig teenagedreng. Uden sine guddommelige kræfter må den 4000 år gamle gud lære at overleve i nutidens verden, indtil han kan finde en måde at formilde sin far, så han igen kan blive en gud.

Femte og nyeste bind i serien Neros Tårn kan købes online eller i din nærmeste boghandel.

Målgruppe 11+

Klik på forsiderne for at læse mere om bøgerne!

Rick Riordan, Apollons prøvelser  rick riordan, apollons prøvelser, den dunkle profeti, fantasy. Rick Riordan, Apollons prøvelser, den brændende labyrintRick Riordan, Apollons prøvelser, tyrannens gravkammerRick Riordan, Apollons prøvelser, neros tårn

“Hvor er det bare herligt og helt genialt“ – Skrivepulten

Fra Jupiterlejrens hemmelige arkiv – En probatios dagbog

Fra Jupiterlejrens hemmelige arkiv, En probatios dagbog, Rick Riordan,

Claudia er ny rekrut i Jupiterlejren. Hun har glædet sig til at træne sine kræfter og lære de andre halvguder at kende.

Desværre begynder der at ske mærkelige ting i lejren, som kan betyde undergangen for dem alle. En gammel hemmelighed bliver afsløret, og hvis ikke den bliver stoppet, er det farvel til Jupiterlejren for evigt. For alle.

LÆS OGSÅ: Percy Jackson: 50% dreng, 50% gud, 100% helt

Læs med i Claudias dagbog, hvor du kan følge den spændende opklaring og den nye rekruts (vildt pinlige) oplevelser.

En sjov og spændende historie til de læsere, der kender serien Apollons prøvelser, eller som bare er vilde med mesterfortælleren Rick Riordan.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Fra Jupiterlejrens hemmelige arkiv – En probatios dagbog online eller i din nærmeste boghandel.


Nyeste bog fra Rick Riordan: Datter af dybet

Den ultimative Rick Riordan-guide

Datter af dybet er et undersøisk action-eventyr om forældreløse Ana og hendes bror Dev. De går på en kostskole, som specialiserer sig i marinebiologi.

Dagens lektioner består af dykning, tang eller fisk, og selvom undervisningen er lidt anderledes, er skolen ellers helt almindelig. Men skolen har en hemmelighed, som kun få kender til. Da Ana og nogle af hendes klassekammerater undgår et voldsomt angreb, afsløres skolens hemmelighed – nede på havets bund! 

Flere fjender har forsøgt at få fingrene i hemmeligheden, og Ana viser sig at være nøglen til sandheden, som kan ændre verdens gang.

 Fra ca. 10 år.

Du kan købe Datter af dybet online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.