Percy Jackson: 50 % dreng, 50 % gud, 100 % helt

“Prøv lige at høre, jeg havde ikke lyst til at være halvblods. Hvis du læser det her, fordi du tror, at du også er det, har jeg følgende råd til dig: Luk bogen øjeblikkelig. Hvad det end er for en løgn, din mor eller far har fortalt dig om din fødsel, så tro på den, og prøv at få et normalt liv.

Det er farligt at være halvblods. Det er uhyggeligt. Ofte fører det til en pinefuld og frygtelig død. Hvis du er et almindeligt barn, der læser det her, fordi du tror, det er fiktion, er det helt fint. Læs bare videre. Jeg er misundelig på dem, der er i stand til at tro, at det her aldrig nogensinde har fundet sted.

Hvis du på nogen måde kan kende dig selv i det, der står på siderne – hvis du kan mærke noget røre på sig indeni – så hold op med at læse med det samme. Måske er du en af os. Og så snart det går op for dig, er det kun et spørgsmål om tid, før de også kan fornemme det og kommer efter dig. Nu har jeg i hvert fald advaret dig.

Jeg hedder Percy Jackson. Jeg er tolv år gammel. Indtil en dag for et par måneder siden var jeg kostskoleelev på Yancy-akademiet, en privatskole for problembørn nord for New York.

Er jeg da et problembarn?

Ja, det kan man vist roligt sige …” 

LÆS OGSÅ: Læserreaktioner på Percy Jackson! Vi har spurgt, hvorfor bøgerne er noget helt særligt

Humor, spænding og mytologi

Rick Riordans fantastiske serie om de græske guder og teenage-helten Percy Jackson er siden udgivelsen af det første bind i Danmark i 2010 solgt i mere tusindvis af eksemplarer – og den unge helt er stadig utrolig populær. Nu udkommer hele serien med nye, lækre omslag til fans og en ny generation af læsere. For de legendariske fortællinger om Percy holder stadig.

“I Percy Jackson: Lyntyven væves de antikke myter […] elegant sammen med nutiden i en moderne og fantasifuld – men også lærerig – forening, og med konstant miks af action og humor er bogen absolut topunderholdning fra start til slut” – Troldspejlet

Kender du Percy Jackson? Eventyret starter her!

Percy Jackson (1) og lyntyven

Percy Jackson: 50 % dreng, 50 % gud, 100 % helt

12-årige Percy Jackson er på vej til at blive smidt ud af endnu en skole, fordi han har pulveriseret sin lærer. Han ved ikke helt, hvad der skete, men det er ikke første gang, der sker besynderlige ting omkring ham.

Da han efter en dramatisk flugt ender i Halvblodslejren, møder han væsner, der kun burde optræde i bøger om græsk mytologi. Og de græske guder viser sig også at være særdeles levende. Og vrede. Overguden Zeuz’ lyn er nemlig blevet stjålet, og Percy er den hovedmistænkte. Han har nu ti dage til at bevise sin uskyld, og sammen med to venner sætter han af sted tværs over USA i jagten på tordenkilen.

Fra ca. 10 år (selvlæsning) og 8 år (højtlæsning)

Du kan købe Percy Jackson (1) og lyntyven online, f.eks. hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Percy Jackson (2) og uhyrernes hav

Percy Jackson: 50 % dreng, 50 % gud, 100 % helt

Percy har tilbragt et fint, men begivenhedsløst år, på sin skole i New York, og han glæder sig nu at tilbringe sommeren i Halvblodslejren med alle de andre halvguder.

Freden slutter uventet, da Percys veninde, Annabeth, dukker op med foruroligende nyheder fra Halvblodslejren. De magiske grænser, som beskytter lejren, er blevet forgiftede, og hvis der ikke bliver fundet en kur hurtigst muligt, er lejrens sikkerhed i alvorlig fare.

Samtidig har Percy mærkelige drømme om vennen Grover. Meget tyder på, at Grover er i fare, men hvordan skal Percy komme sin ven til undsætning?

Fra ca. 10 år (selvlæsning) og 8 år (højtlæsning)

Du kan købe Percy Jackson (2) og uhyrernes hav online, f.eks. hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Percy Jackson (3) og titanens forbandelse

Percy Jackson: 50 % dreng, 50 % gud, 100 % helt

Percy modtager et nødopkald fra sin ven Grover, da to hidtil ukendte halvblodsbørn er i fare. Men redningsaktionen går helt galt.

Tilbage i Halvblodslejren forbereder heltene en ny redningsaktion, for både Annabeth og Artemis, jagtens gudinde, er forsvundet. Hvis Artemis ikke bliver fundet inden vintersolhverv, kan hele Olympen stå for fald.

Percy begiver sig – på trods af advarsler – afsted på redningsaktionen, for man skulle da være en dårlig helt, hvis man ikke vil forsøge at redde sin bedste ven …

Fra ca. 10 år (selvlæsning) og 8 år (højtlæsning)

Du kan købe Percy Jackson (3) og titanens forbandelse online, f.eks. hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Percy Jackson (4) og slaget i labyrinten

Percy Jackson: 50 % dreng, 50 % gud, 100 % helt

Da Percy sprænger sin nye skole i luften, må han stikke af til Halvblodslejren.Men her tyder alt på, at den tidligere lejrdeltager Luke er tæt på at kunne føre Kronos’ hær gennem en underjordisk labyrint og direkte ind bag lejrens svækkede magiske grænser.

For at stoppe invasionen må Percy, Annabeth, Grover og Tyson begive sig ind i labyrinten, hvis uforudsigelige gange gemmer på ondsindede overraskelser og besynderlige væsner, der endnu engang sætter halvblodsbørnenes evner på en prøve  på liv og død.

Fra ca. 10 år (selvlæsning) og 8 år (højtlæsning)

Du kan købe Percy Jackson (4) og slaget i labyrinten online, f.eks. hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Percy Jackson (5) og den sidste olymper

Percy Jackson: 50 % dreng, 50 % gud, 100 % helt

Gennem et helt år har halvblodsbørnene forberedt sig til den endelige kamp med titanerne, vel vidende at chancerne for at vinde er skræmmende små. Kronos’ hær er stærkere end nogensinde før, og med hver halvgud og gud, som den onde titan rekrutterer, vokser hans magt.

Mens olymperne kæmper for at få kontrol over monsteret Typhon, som Kronos har sendt tværs over USA med retning mod New York, påbegynder Kronos sin fremrykning mod gudernes bolig, Olympen. Det er op til Percy Jackson og en lille hær af unge halvguder at stoppe Tidens Herre og hans dødsensfarlige hjælpere …

Fra ca. 10 år (selvlæsning) og 8 år (højtlæsning)

Du kan købe Percy Jackson (5) og den sidste Olymper online, f.eks. hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Percy Jackson (6) og gudernes bæger

Percy Jackson: 50 % dreng, 50 % gud, 100 % helt

Nu er det her! Sjette bind i Percy Jackson-serien!

Percy skal snart på college, og det kræver, at han får anbefalinger med fra sine guddommelige slægtninge. Men alle tjenester fra guderne skal betales med en modydelse, og endnu en gang må Percy klare de strideste opgaver, før han kan sikre sig gudernes gunst. Læs med, når Percy og hans venner suser igennem det fantastiske univers, hvor der lurer farer og udfordringer, som selv guderne kan have svært ved at overkomme. 

Serien om Percy Jackson er læst af millioner verden over – og sjette bind i serien skuffer bestemt heller ikke. 

Fra ca. 10 år (selvlæsning) og 8 år (højtlæsning)

Du kan købe Percy Jackson (6) og gudernes bæger online, f.eks. hos Bog&Idé, eller i din nærmeste boghandel.