Carlsen Bøger til unge Fantasy og dystopi Fantasy til børn og unge

Rick Riordan: “Jeg har altid været fascineret af de nordiske guder”


MagnusChase_kampen_om_sommersværdet

Den amerikanske bestsellerforfatter Rick Riordan er aktuel med første bog i sine nye fantasyserie “Magnus Chase og de nordiske guder”, så da vi mødte ham for nylig til bogmesse i Bologna, ville vi selvfølgelig gerne høre, hvor interessen for den nordiske mytologi kommer fra.

”Jeg har altid været fascineret af de nordiske guder. Jeg læste masser af historierne allerede som barn,” fortalte Rick Riordan. Og han tilføjer, at hans favoritkarakter fra den nordiske mytologi er Loke, fordi han er så kompleks og mystisk.

Loke er en populær figur fra det nordiske univers, og han er fremstillet mange steder, ikke mindst for nylig i Marvels superheltefilm, men Riordan lægger ikke skjul på, at han gerne ville finde ind til rødderne af Loke og genopfinde ham på sin egen måde. I “Kampen om sommersværdet” (der er første bog i en planlagt trilogi om Magnus Chase og de nordiske guder) er der endda en joke om Marvel-filmenes version af Loke med! Også Fenrisulven bliver fremstillet på en måde, som man ikke er vant til at se, for Riordan har lagt mere vægt på dens intelligens og snuhed end dens råstyrke.

Har researchet i Danmark

Rick Riordan har tidligere udtalt, at den nordiske mytologi er mørkere og mere brutal og voldelig end de mytologier, han tidligere har skrevet om, og med alt det blod og vold var det en udfordring at gøre det okay for unge at læse med uden at ændre på grundtrækkene. For at kunne arbejde med mytologien og gøre den spiselig, men ikke kedelig, for unge læsere, må researcharbejdet gøres grundigt, og hvor gør man så det bedst?

”Jeg har været i Danmark en del gange og undersøgt forskellige aspekter af den nordiske mytologi. Og så har jeg brugt meget tid på at besøge museer i København,” fortalte Riordan os.

Vil samle figurerne fra de forskellige serier

Desuden kunne han afsløre for os og andre inkarnerede fans, at karakteren Annabeth kommer til at dukke op i “Magnus Chase og de nordiske guder” igen senere. I det hele taget er han meget optaget af det crossover-potentiale, der ligger i at have udviklet sådan et stort univers af karakterer, der kan besøge hinandens historier. Han er endda ikke helt afvisende over for tanken om at lade dem alle sammen mødes for at bekæmpe det onde i samlet flok på et tidspunkt!

Så vil han heller ikke afsløre mere, men han er glad for den karakter, han har fået skabt i Magnus Chase og glæder sig til at skrive videre om ham.

Nordisk mytologi med et twist

Første bind i serien er netop udkommet, og her kan man læse om de nordiske guder på klassisk Riordan-maner med masser af spænding og humor – og hvis man er i tvivl, om han nu også har lavet noget, der stadig overrasker os heroppe nordpå, der kender den nordiske mytologi, så kan jeg afsløre, at der vikles en hel del overraskende temaer og elementer ind i det, som fx en muslimsk pige i hijab, som redder Magnus Chases liv, en hørehæmmet (og sjov!) karakter, som er en af Magnus Chases bedste venner, og så er Magnus Chase selv jo hjemløs og bor i Bostons gader i starten af bogen, fordi hjemløshed blandt børn og unge er et overset problem, som Riordan gerne vil sætte mere fokus på. Og alt det gør han endda uden at skrue ned for humor og spænding.

rick_bolognaSara og Ole fra Forlaget Carlsen i hyggeligt selskab med Rick Riordan 


Rick Riordan har brugt de sidste ti år på at gøre mytologi til noget af det, børn allerhelst vil læse om. Det startede med serien om Percy Jackson og olymperne, og siden da har han haft en stor og trofast fanskare i hele verden. Derfor er han også meget bevidst om, at hans læsere har nogle særlige forventninger til ham. De regner med både humor, action og grundig research, når de samler en bog af Rick Riordan op – og det passer ham perfekt, for det er nogle af de ting, han selv holder allermest af. “Kampen om sommersværdet” er første bog i serien om Magnus Chase og de nordiske guder. Anden bog får den danske titel “Thors hammer”.

I “Kampen om sommersværdet” gør de nordiske guder sig klar til krig, og for at forhindre Ragnarok må Magnus finde sin fars våben, som har været forsvundet i tusindvis af år, så han får hårdt brug for alle sine talenter, en håndfuld gode venner og måske lidt held, for Magnus er ikke den eneste, der er på jagt efter det sagnomspundne sommersværd.

Bogen kan findes hos boghandleren eller bestilles lige her ->
Lyst til at smugkigge i bogen? Hent en gratis læseprøve her ->

MagnusChase_kampen_om_sommersværdet

 


Vil du læse mere fra Rick Riordan?

Fra Jupiterlejrens hemmelige arkiv, En probatios dagbog, Rick Riordan,

Claudia er ny rekrut i Jupiterlejren. Hun har glædet sig til at træne sine kræfter og lære de andre halvguder at kende.

Desværre begynder der at ske mærkelige ting i lejren, som kan betyde undergangen for dem alle. En gammel hemmelighed bliver afsløret, og hvis ikke den bliver stoppet, er det farvel til Jupiterlejren for evigt. For alle.

LÆS OGSÅ: Percy Jackson: 50% dreng, 50% gud, 100% helt

Læs med i Claudias dagbog, hvor du kan følge den spændende opklaring og den nye rekruts (vildt pinlige) oplevelser.

En sjov og spændende historie til de læsere, der kender serien Apollons prøvelser, eller som bare er vilde med mesterfortælleren Rick Riordan.

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Fra Jupiterlejrens hemmelige arkiv – En probatios dagbog online eller i din nærmeste boghandel.